• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, februari 26, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Rouleau van kip met dadel; Gevulde kipfilet uit de Franse keuken

door Redactie
in Recepten, Vleesgerechten
0
3
Rouleau van kip met dadel

Rouleau van kip met dadel – Een rouleau is een mooi klassiek gerecht uit de Franse keuken. Het is een gevuld vleesgerecht in de vorm van een rol. Vandaar de naam rouleau. Een rouleau lijkt op het eerste gezicht ingewikkeld en wat beangstigend, maar dit valt reuze mee. Stiekem lijkt het wel een beetje op een sushi rol als je er over na gaat denken, maar je hebt voor een rouleau in tegenstelling tot de sushi geen ingewikkelde ingrediënten of materialen nodig waar soms lastig aan te komen is. Al het materiaal heb je vaak standaard al in huis, denk aan plasticfolie en een grote pan. De rouleau bestaat in de basis uit 2 gedeelten. Een plat stuk vlees waar je vulling op gaat.

En de vulling. De vulling van een rouleau bestaat altijd uit o.a. gemalen vlees. En een vulling van gemalen vlees heet dan weer een farce. Als je de basis begrijpt van een rouleau met een farce kun je er eindeloos mee variëren. Er zijn allerlei heerlijke verse ingrediënten die je kunt gebruiken om je rouleau te vullen. En er zijn verschillende soorten vlees die als buitenkant kunnen dienen. Om je alvast een voorbeeld te geven staat hieronder een klassieker beschreven. Een rouleau van kip met dadel.

Rouleau van kip met dadel

voor 2 rouleau ’s

  • 2 kipfilets
  • 2 eetl. hazelnoten (gebrand)
  • 2 eetl. slagroom (ongeklopt)
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 1 eetl. dragon (gedroogd)
  • 8 dadels (ontpit)
  • 12 plakjes gedroogde ham

Extra nodig:

  • kleine elektrische hakmolen (bv. van de staafmixer) of een foodprocessor (keukenmachine).
  • plastic folie
  • grote pan

Snij op een aparte snijplank de haasjes van de kipfilet. Het haasje vind je aan de onderkant van de kipfilet. Dit is het deel van de kipfilet dat als het ware dubbelgevouwen zit. Als je de haasjes eraf gesneden hebt, mag je de kipfilet eerst even terug in de koelkast leggen. Snij de haasjes in grove stukjes en doe deze in de foodprocessor. Doe de 2 eetlepels gebrande hazelnoten, slagroom, peterselie en de dragon ook in de foodprocessor. Maal alles tot een fijne massa. Je hebt nu een farce gemaakt.  Snij de dadels in kleine stukjes en roer deze door je farce heen.

Haal de kipfilet uit de koelkast en leg er 1 op de aparte snijplank die je voor kip gebruikt. Doe hier een vel plasticfolie overheen. Sla deze kipfilet plat tot het vlees overal ongeveer 1 cm dik is. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een hele zware pan als je geen vleeshamer hebt. Gebruik wel de platte kant van je vleeshamer.  Herhaal dit ook met de andere kipfilet. Leg de kipfilets even opzij en scheur 2 stukken plasticfolie af van ongeveer 60 cm. Leg deze boven op elkaar in de breedte.

Vervolgens scheur je nog 2 stukken plasticfolie van ongeveer 40 cm af. Deze leg je in de lengte erop. In het midden heb je dan 4 lagen folie. Leg hier dakpansgewijs de 6 plakken gedroogde ham op. Zorg ervoor dat je van de rand van de 4 lagen folie ongeveer een 4 cm vrij laat. Leg op de kipfilet op de plakken ham. En besmeer de filet met de helft van de farce die je hebt gemaakt. Dit mag ongeveer een kleine cm dik zijn. Op de foto’s zie je hier een mooi  voorbeeld van.

Kiprouleau opvouwen
het oprollen van de rouleau
Rouleau van kip met dadel
Rouleau van kip met dadel

Pak het folie bovenaan vast en til het langzaam op. Het geheel komt nu wat omhoog. Trek het geheel wat naar je toe zodat je een begin hebt van je rol. Rol het geheel op met behulp van de folie. Zorg ervoor dat je het zo strak mogelijk oprolt! Als je het geheel hebt opgerold draai je de zijkant strak zodat je er een strakke knoop in kunt maken zo dicht mogelijk tegen de kipfilet aan. Herhaal dit ook aan de andere kant.

Herhaal dit proces nog een keer met de andere kipfilet, plakjes ham en de andere helft van de farce.

Als het goed is heb je nu 2 mooie rollen. Leg de rollen in de pan met water. Als er iets water inloopt is dit niet erg. Doe het deksel op de pan en gaar ze 20 minuten in het water. Haal ze er na 20 minuten uit en laat ze even uitlekken. Haal de rouleau uit het folie en snij hem in mooie plakken. Je kunt de rouleau warm en koud serveren. Eet smakelijk!

Tip: Maak er een lekkere chutney  bij van appel, cranberry  of peer! Dit smaakt namelijk heerlijk bij de rouleau!

Tags: Fruit - DadelsFruit - ZuidvruchtenVlees - Kipfilet
DeelPin32Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zoete ravioli
Nagerecht

Zoete ravioli met noten en gedroogde abrikozen

kipcocktail
Voorgerecht

Kipcocktail met ananas

Pindasoep
Maaltijdsoep

Pindasoep; Maak ‘m zo pittig als je wilt

tutti frutti compote
Saus

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

Volkoren koeken
Koekjes

Volkoren koeken met gedroogd fruit

Reacties 3

  1. Silphya says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk! Kun je dit ook van tevoren maken en invriezen?

    Beantwoorden
  2. Carine Serlet says:
    7 jaar geleden

    Leuke blog en leuke receptjes! Ik volg je nu zodat ik zeker geen lekkere dingen meer mis. Veel succes nog Hanneke. Groetjes vanuit Belgie

    Beantwoorden
    • Hanneke says:
      7 jaar geleden

      Bedankt voor je complimenten Carine! Fijn dat de recepten je bevallen. Hopelijk komen er nog veel meer waar jij en vele anderen lekker van kunnen genieten!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei ( of bosuien ) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je...

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Handige kooktips

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango. Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik...

Lees verder
Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • benjaminschot op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen