Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Scandinavische spinaziesoep met zalm & garnalen.

1.575

Dit is een echte lente/zomersoep. De gerookte zalm en de Noorse garnalen zorgen voor het Scandinavische effect. Vergeet niet de dille toe te voegen want die geeft een hele specifieke smaak die het extra lekker maakt.

Ingrediënten voor 6 personen.

  • 450 gram verse spinazie
  • 3 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 gram gerookte zalm
  • 150 gram Noorse garnalen
  • 200 ml. kookroom
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 el. boter
  • 2 el. fijngesneden dille

Spinazie wassen en fijnsnijden, sjalot, knoflook en dille fijnsnijden, zalm in reepjes snijden.

Sjalot en knoflook in de boter bakken (5 min.) Spinazie toevoegen en al omscheppend laten slinken. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen (15 min. zachtjes laten koken) Soep met de staafmixer pureren. Kookroom erdoorheen, goed verwarmen, daarna de dille erbij.

Als laatste de zalm en de garnalen erbij. Je kunt er ook voor kiezen om het bord te garneren met de zalm en de garnalen.

Scandinavische spinaziesoep met zalm & garnalen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer