Stevige bloemkoolsoep: Een heerlijk volle soep voor mensen met stevige trek en behoefte aan wat warmte.
Puur bloemkool als basis
De basis van de meeste soepen is water. Voor deze soep gebruik je natuurlijk ook water, maar bloemkool is hier echt de basis. Dit is een heerlijke, volle maaltijdsoep die je een beetje kunt vergelijken met een erwtensoep. In kleine porties en aangekleed met uitgebakken spekjes, geraspte kaas of croutons kan deze soep ook heel goed als voorgerecht geserveerd worden. Vind je de bloemkoolsoep te dik? Dan kun je deze altijd verdunnen met bouillon tot de door jou gewenste dikte.
Binden met kruimige aardappels
De aardappels in deze soep zorgen voor de binding, de smaak en de voedzaamheid van de maaltijdsoep. Welke aardappels je neemt, is erg belangrijk. Dit moeten kruimige aardappels zijn. Neem je vastkokende aardappels dan krijg je geen mooie gladde soep. De vastkokende aardappels leveren niet de juiste structuur op omdat je ze niet mooi zacht kan koken en dus niet goed kan pureren.
Bloemkoolsoep; dit zijn de lekkerste varianten
Eén groente, meerdere soepen en nog meer smaken, van lekker licht tot een goed vullende bloemkoolsoep, ze zijn allemaal even lekker.
Stevige bloemkoolsoep
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 bloemkool
- 500 gram kruimige aardappelen
- 1 1/2 liter bouillon naar keuze
- 125 cl kookroom
- zout en peper
- 3 takjes verse tijm
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je stevige bloemkoolsoep:
Snijd de bloemkool in roosjes en was deze. Schil en was de aardappelen en snij deze in blokjes. Breng de bouillon met de blaadjes van 2 takjes tijm aan de kook en kook hierin de stukjes aardappel en de bloemkoolroosjes gaar. Haal er net voor de bloemkool gaar is enkele bloemkoolroosjes uit voor decoratie. Pureer de soep helemaal fijn en voeg er de kookroom aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de roosjes even mee in de soep. Serveer de stevige bloemkoolsoep goed heet en decoreer met wat blaadjes verse tijm.
Tafel lekker !!