• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Gerookte heilbot met avocado en venkel

door Connie Derks
in Voorgerecht
0
0
gerookte heilbot met avocado en venkel

Gerookte heilbot met avocado en venkel – een heerlijk fris voorgerecht of hapje, simpel in bereiding met een luxe uitstraling.

Gerookte heilbot als voorgerecht

Als je gerookte vis als voorgerecht geeft, heb je vaak minder nodig dan wanneer je verse vis gebruikt. Dit komt doordat de smaak sterker is. Gerookte heilbot is erg lekker, maar zoals de meeste gerookte vis ook vrij zout. Als je gerookte vis combineert met lichte frisse smaken komt het de smaak van de vis alleen maar ten goede. Mooi voordeel is ook dat je door smaken te combineren minder nodig hebt van de vaak vrij prijzige vis.

Gerookte heilbot met avocado en venkel

Avocado is heerlijk zacht van smaak en structuur, venkel is knapperig en fris van smaak en de gerookte vis is zacht en zilt. Als je deze drie dan samenvoegt krijg je de perfecte combinatie van zout, zacht, en knapperig, perfect voor een lekker voorgerecht.

Zorg voor de juiste smaakbalans in je gerecht

Venkel zoetzuur voor een frisse smaak

Als je groenten op zoetzuur zet veranderd de textuur en de smaak. De groente wordt lichter verteerbaar en fris van smaak zodat ze perfect in te zetten zijn bij heel veel gerechten. De zoetzure groenten zijn ook nog eens tot 2 weken houdbaar. Je kunt bijna alle hardere groenten op zoetzuur zetten. Hoe je dat doet vertellen we in het artikel van de wortel selderie salade zoetzuur. De venkel is volgens deze methode voorbereid. Doe dit het liefst een of twee dagen vooraf voor het beste resultaat. Zoetzure venkel is lekker bij vele soorten vis maar ook in salades of op een boterham met kaas.

Geen sausjes maar een heerlijk zachte avocado puree

Sausjes zijn lekker en geven je gerechten vaak net dat beetje extra. In plaats van een mayonaise sausje of dressing kun je ook een puree van avocado maken. Zorg er wel voor dat je een goed rijpe avocado hebt. In het artikel over avocado kopen vertellen we waar je op moet letten bij het kopen van avocado’s.

Gerookte heilbot met avocado en venkel

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • +/- 125 gram plakjes gerookte heilbot
  • 150 gram zoetzure venkel
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • takje verse dille
  • groente voor decoratie
  • peper/zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gerookte heilbot met avocado en venkel;

Maak dunne plakjes zoetzure venkel een dag vooraf volgens het recept van de wortel selderij salade. (zie de tekst bij dit recept)

Snijd de gerookte heilbot en venkel in kleine stukjes. Hak de helft van de fijne blaadjes van de dille fijn en schep deze om met de vis en de venkel. Prak de avocado fijn met een vork en breng op smaak met limoensap, zout en peper.

Schep een lepel avocado in een schaaltje, verdeel de salade van vis en venkel er netjes in een hoopje naast. Decoreer met verse en/of groenten in zoetzuur zoals schijfjes radijs, komkommer of wortel en een beetje verse dille.

De voorgerechtjes met gerookte heilbot met avocado en venkel kun je tot 2 uur vooraf maken. Wil je dit liever voorbereiden? Houd dan de salade en de avocado puree apart, stop de pit van de avocado in de puree om het verkleuren tegen te gaan.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Gerookte visVis - HeilbotVis - Verse vis
DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Varkensragout
Voorgerecht

Varkensragout; van procureur

carpaccio van ossenhaas
Voorgerecht

Carpaccio van ossenhaas

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

pannacotta peer parmezaan
Voorgerecht

Panna cotta van peer en Parmezaan

Wildragout
Hoofdgerecht

Wildragout; van wild zwijn en hert

Wildragout met paddenstoelen en groene peper
Hoofdgerecht

Wildragout met paddenstoelen en groene peper

Gegratineerde oesters
Visgerechten

Gegratineerde oesters; met oude boerenkaas

runderragout
Vleesgerechten

Runderragout; Zelfgemaakt écht het lekkerst

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen