• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, oktober 4, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Gevulde aardappelen op drie manieren

Met wat tijd en liefde zet je echt smaak op tafel

door Redactie
in Specials
0
0
Gevulde aardappelen

Gevulde aardappelen op drie manieren – Wij vroegen op onze socialmediakanalen wie er nog wel eens aardappelen schilt. Bijna iedereen antwoord met, JA. En natuurlijk worden we daar hartstikke blij van. Maar toch worden er dagelijks talloze zakjes gewassen en panklare aardappelen verkocht. Dus mensen, delen dit bericht over gevulde aardappelen!

Er zijn echt nog heel veel mensen te overtuigen van het belang maar ook het genot van echte ingrediënten.

Piepers om te schillen

We hebben het al eens vaker gezegd. Zorg dat je aardappelen in huis hebt. Bij voorkeur een vastkokende en een kruimige soort. De één is ideaal voor een salade of om lekker te bakken, de ander is meer geschikt voor een puree of een stamppot. Maar voor onderstaande gevulde aardappelen hebben we een nog mooiere oplossing gevonden. De Menopper is een nieuwkomer op de markt. Zo eentje waar we echt blij van worden. Er komen regelmatig nieuwe aardappelsoorten op de markt, maar sommige verdwijnen net zo snel als dat ze kwamen. De Menopper is wat ons betreft echt een blijvertje. Deze aardappel heeft heerlijke kookeigenschappen en lenen zich heel goed voor o.a. deze gevulde aardappelen. Ze zijn al op meerdere punten verkrijgbaar. Kun je ze in jouw buurt niet vinden? Bestel ze dan via aardappelenbezorgen.nl. Mooi extra voordeeltje is dat je ze dan ook niet hoeft te sjouwen.

aardappelen schillen
Zelf geschilde aardappelen is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Geen zin om te schillen? Sorry! Dan mis je de smaak en kwaliteit van deze aardappelen. Op de foto de Menopper.

Gevulde aardappelen – Varieer!

We durven wel te stellen dat gevulde aardappelen niet zo vaak op de verschillende thuismenu’s staan. Zelfs in restaurants kom je ze nauwelijks tegen. Een fanatiekeling maakt ze nog wel eens tijdens een barbecue, maar wij vinden dat de gevulde aardappel best een keertje vaker op de menukaart mag. Het is een fantastisch, voedzaam bijgerecht. Stukje vlees of vis en een homemade salade erbij en je zet feest op tafel. Onderstaand tref je drie recepten en manieren om die aardappelen te vullen. Dit kan dus het hele jaar door met een frisse vulling in de zomermaanden en een wat stoerdere vulling in de herfst- en wintermaanden.

Andere ideeën om mee te vullen zijn:

  • kleine blokjes courgette
  • blokjes rauwe of gekookte ham
  • kerrie met lente-ui of courgette
  • Goudse kaas
  • gepofte knoflook
  • stukjes gedroogde tomaat
  • gebakken champignons in kleine stukjes

Probeer deze verrassende vullingen

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Gevulde aardappelen met gorgonzola
Bijgerecht

Aardappelen en kaas is een goddelijke combinatie. Met deze gevulde aardappelen met gorgonzola maak je gegarandeerd vrienden.

Check het recept of lees de info

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui
Bijgerecht

Robuust, lekker fris en goed op smaak. Dat is hopelijk ook jouw beleving als je deze gevulde aardappelen met paprika en lente-ui maakt.

Check het recept of lees de info

Gevulde aardappelen met spek en ui

gevulde aardappelen met spek en ui
Bijgerecht

Aardappelen vullen is simpeler dan het misschien lijkt. Deze stoere gevulde aardappelen met spek en ui moet je dus echt eens proberen.

Check het recept of lees de info
aardappel

Aardappels

Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.

DeelPin131Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Hasselback aardappels
Bijgerecht

Hasselback aardappels, je moet ze eens gemaakt hebben

Gevulde aardappelen met gorgonzola
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

gevulde aardappelen met spek en ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met spek en ui

Aardappelen bewaren
Kookschool

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

aardappelmuffins van geraspte aardappel
Bijgerecht

Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

appel custard uit de oven
Nagerecht

Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee

Met maar een paar ingrediënten maak jij een heerlijke appel custard uit de oven, die ook heel lekker ruikt. Probeer dit recept vandaag nog.

Check het recept of lees de info
Risotto met Provolone en broccoli

Risotto met provolone en broccoli

Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee
  • Claudia Le Noble op Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee
  • Redactie op Lamshaas – eenvoudig maar culinair genieten
  • Corry op Lamshaas – eenvoudig maar culinair genieten
  • Elise de Haan op Curry van kip en aubergine
  • Truus op Curry van kip en aubergine
  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen