Een creatieve gastvrouw weet er wel raad mee. Eetbare kerststerren. Zomaar een paar tips, bij het ontbijt, bij de koffie, en bij het dessert.
Bij het ontbijt: Steek uit geroosterde sneden witbrood of casinobrood met een steekvorm per boterham een ster. Steek evenveel sterren uit plakken kaas. Beleg elke broodster met een kaasster en presenteer ze op een schaal of leg voor aanvang van het ontbijt op elk bordje een gele ster.
Bij het dessert: Steek uit ontdooide plakjes bladerdeeg grote of kleine sterren en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bevochtig de bovenkant van de sterren met water en bestrooi ze met suiker of geschaafde amandelen. Bak ze ca. 15 minuten op 200 graden in de oven. Laat afkoelen en serveer ze als decoratie bij het dessert. Extra tip: Bestrooid met maanzaad of geroosterd sesamzaad kunt u ze ook bij het voorgerecht gebruiken.
Bij de koffie: Steek uit plakken cake per plak een ster. Besmeer elke ster met kantenklare chocoladeglazuur en versier de nog zachte chocolade met zilverpilletjes. Laat opstijven en serveer ze bij de koffie na het diner.