• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, maart 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Maar liefst vier verschillende varianten en jij bedenkt er vast nog een paar

door Connie Derks
in Specials
1
0
zuivelspread

Zuivelspread wordt veel verkocht en dus ook gebruikt op een toastje en op de boterham, maar ook in sauzen. Vaak stoppen we zo’n verpakking gedachteloos in ons winkelmandje. Maar kijk eens naar de ingrediëntenlijst! Heb je die zuivelspread wel echt nodig? Met een paar basisproducten maak je heel eenvoudig zelf een zuivelspread en natuurlijk verwerken we daar dan gelijk wat verse groenten in. We hebben vier interessante varianten voor je op een rij gezet.

Heb je die zuivelspread wel echt nodig? Met een paar basisproducten maak je heel eenvoudig zelf een zuivelspread!

Weet wat je eet

Als een zuivelproduct niet voldoet aan de eis van een minimaal vetgehalte van 33% dan mag het geen verse roomkaas worden genoemd. Vaak wordt hier dan de benaming zuivelspread gebruikt.

Een hele bekende zuivelspread is de Heksenkaas. Het bevat alleen niet zoveel zuivel als je zou denken. Ik wilde deze spread weleens zelf maken en ging op zoek naar de ingrediënten van deze populaire spread. Om eerlijk te zijn schrok ik er wel van. Maar 16% roomkaas en 10% prei en verder……. Ik heb hier de officiële ingrediëntenlijst van heksenkaas. Maak jij ‘m ook liever zelf nu?

Ingrediënten: koolzaadolie, water, 16% roomkaas (MELK, room [MELK], microbieel stremsel, zuursel), 10% verse prei, suiker, 3% verse peterselie, 2% knoflook, 2% room (MELK), citroensap, natuurazijn, EIGEEL*, gemodificeerd zetmeel (maïs, aardappel), zout, verdikkingsmiddelen (carrageen, johannesbroodpitmeel, guarpitmeel, xanthaangom), maïszetmeel, EI-EIWIT*, conserveermiddel (kaliumsorbaat), specerijen (MOSTERD), voedingszuur (citroenzuur), zoetstoffen (sacharinen, sucralose). *van scharreleieren.

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

Huisgemaakte zuivelspread met prei

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram yoghurt
  • 25 gram lichtgroen van prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • ½ theelepeltje poedersuiker.
  • ½ theelepeltje mosterd

Snij het stukje prei in de lengte 2 maal doormidden en dan in ragfijne reepjes. Roer de roomkaas met de yoghurt en zout en peper los. Knijp er het teentje knoflook bovenuit. Voeg de peterselie, mosterd en poedersuiker toe en roer goed door. Roer er nu de fijngesneden prei doorheen. Breng eventueel verder op smaak met zout, peper of poedersuiker. Vind je het smeersel te dik voeg dan nog wat melk of yoghurt toe.

Wil je de zuivelspread minder vet? Neem dan kwark in plaats van roomkaas en yoghurt en voeg een klein lepeltje mayonaise toe.

Zuivelspread rettich en appel

  • 3 eetlepels kwark
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 100 gram rettich
  • 100 gram appel
  • 1 lente-uitje
  • 1 eetlepel verse peterselie

Snij de peterselie fijn. Snij de lente-ui in ragfijne reepjes. Rasp de rettich en de appel en dep deze een beetje droog. Meng de kwark met de mayonaise en voeg er de rest van de ingrediënten aan toe. Breng op smaak met zout en peper.

Zuivelspread Bella Italia

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram yoghurt
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 50 gram olijven,
  • 1 takje basilicum
  • Klein stukje rode ui
  • 1 eetlepel tomatenketchup

Snij de olijven en de tomaten, het basilicum en het stukje ui fijn. Roer de roomkaas los met de yoghurt en de tomatenketchup. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng op smaak met peper en zout.

Zuivelspread bacon bites

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram yoghurt
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 lente-ui
  • 3 plakjes rauwe ham

Bak de rauw ham krokant in een droge pan. Zet opzij. Snij de lente-ui in fijne ringetjes. Roer de roomkaas los met de yoghurt en voeg er de kaas en de lente-ui aan toe. Verkruimel de rauwe ham en voeg ¾ ervan toe aan de spread. Roer door en breng op smaak met peper. Strooi voor het serveren de rest van de ham over de spread.

yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.

Tags: Zuivel
DeelPin111Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel
Specials

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank
Specials

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel
Specials

Rode kool met appel; een fantastische combi

Spitskool
Specials

Spitskool; van alle markten thuis!

ei in soep 1
Specials

Ei in soep; geef je soep een extraatje

Aardappelsoep
Specials

Aardappelsoep; dat is smaak, ook voor een klein budget

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

Geraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!

Check het recept of lees de info
witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Venkeltaart met ham en kaas

Venkeltaart met ham en kaas

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen