• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Aardappelsoorten

Redactie door Redactie
in Kookschool
0
45
aardappelsoorten

Aardappelsoorten – Aardappelen zijn wij Nederlanders gek op, net als vele andere volken in deze wereld. Er zijn dan ook ontzettend veel aardappelsoorten. Er zijn duizenden soorten wereldwijd. En alleen al in Nederland worden er 550 soorten geteeld. Niet alle aardappelen zijn voor de verkoop bij de groenteman. Een aantal aardappelsoorten zijn voor een speciaal doel zoals bijvoorbeeld voor de chipsfabrikanten of aardappelmeelfabrieken. Wij hebben de 50 meest voorkomende soorten voor je op een rij gezet.

We hebben ze voor je gesorteerd op schilkleur voor de herkenbaarheid, waarvoor je ze kunt gebruiken, en wat voor type aardappel. Van de meesten hebben we ook de verkrijgbaarheid voor je op een rijtje gezet. Echter is de aardappel een natuurproduct en kan de verkrijgbaarheid veranderen omdat het bijvoorbeeld een heel nat voorjaar is.

Aardappelsoorten; Top 50

RasSchilkleurGeschikt voorVerkrijgbaarheidKooktype
AccentGeelKoken, bakken, ovenschotels en salades.Hele jaar doorVastkokend
AccordGeelKoken, pureren, poffen, frituren & stamppotHet jaar doorKruimig
AgriaGeelFriturenJanuari – Juni
September -December
Kruimig
AgataGeelKoken, bakken, frituren, ovenschotels en saladesOnbekendVrij vastkokend
AlphaGeelKoken, pureren, poffen, frituren & stamppotApril – JuniKruimig
AnnabelleGeelKoken, bakken, ovenschotels en salades.Hele jaar doorVastkokend
ArtemisGeelKoken, bakken, frituren, ovenschotels en salades OnbekendVrij vastkokend
BerberGeelKoken, bakken, frituren,
ovenschotels en salades
Juli – OktoberVrij vastkokend
BildtstarRoodKoken, bakken, frituren, ovenschotels en saladesJanuari – Mei en September – DecemberVrij vastkokend
BintjeGeelKoken, pureren, poffen, frituren & stamppotJanuari – Mei en September – DecemberKruimig
CeasarGeelKoken, bakken, frituren, ovenschotels en salades OnbekendVrij vastkokend
ChallengerGeelKoken, pureren, poffen, frituren & stamppot OnbekendKruimig
CharlotteGeelKoken, bakken, ovenschotels en salades. OnbekendVastkokend
DoréGeelPureren, soufflé of soepMei – AugustusZeer kruimig
EerstelingGeelKoken, bakken, frituren, ovenschotels en saladesJuni – AugustusVrij vastkokend
EigenheimerGeelPureren, soufflé of soepJanuari – Maart en Augustus – DecemberZeer kruimig
EscortGeelKoken, bakken, frituren,
ovenschotels en salades
Januari – Mei
Augustus – December
Kruimig
ExcellencyGeelKoken, pureren, poffen, frituren & stamppotOnbekend (midden vroeg)Kruimig
ExemplaGeelKoken, bakken, ovenschotels en salades.OnbekendVastkokend
ExquisaGeelKoken, bakken, ovenschotels en salades.OnbekendVastkokend
FolvaGeelKoken, pureren, poffen,
frituren & stamppot
Januari – April
September – December
Kruimig
FrancelineRoodKoken, bakken, ovenschotels en salades.OnbekendVastkokend
FrescoGeelKoken, bakken, frituren,
ovenschotels en salades
Juni – SeptemberVrij vastkokend
FrieslanderGeelKoken, pureren, poffen, frituren & stamppotJuni – SeptemberKruimig
GalanteGeelKoken, bakken, ovenschotels en salades.OnbekendVastkokend
GloriaGeelKoken, bakken, frituren, ovenschotels en saladesJuli – SeptemberVrij vastkokend
GourmandineGeelKoken, bakken, ovenschotels en salades.Hele jaar doorVastkokend
InovaGeelKoken, bakken, ovenschotels en salades.Hele jaarVastkokend
IreneRoodPureren, soufflé of soepJanuari – Juni en September – DecemberZeer kruimig
JazzyGeelKoken, bakken, ovenschotels en salades.OnbekendVastkokend
Lady FeliciaGeelKoken, pureren, poffen, frituren & stamppot OnbekendKruimig
Lady RosetteRoodKoken, pureren, poffen,
frituren & stamppot
Januari – Mei
Augustus – December
Kruimig
LauraRoodKoken, bakken, frituren, ovenschotels en saladesSeptember – JuniVrij vastkokend
LillyGeelPureren, soufflé of soepOnbekendZeer kruimig
MarabelGeelFriturenOnbekendVrij vastkokend
MaritiemaGeelKoken, pureren, poffen, frituren & stamppotHele jaar doorKruimig
MelodyGeelKoken, bakken, frituren, ovenschotels en saladesHeel jaar doorVrij vastkokend
MilvaGeelKoken, bakken, frituren,
ovenschotels en salades
Januari – Mei
September – December
Vrij vastkokend
NicolaGeelKoken, bakken, ovenschotels en salades.Hele jaar doorVastkokend
Opperdoezer rondGeelKoken, bakken, ovenschotels en salades.Juni – SeptemberVastkokend
PremìereGeelKoken, pureren, poffen,
frituren & stamppot
Juli – OktoberKruimig
PriorGeelKoken, bakken,
ovenschotels en salades.
Juni – SeptemberVastkokend
RapidoGeelKoken, bakken, ovenschotels en salades.Juni – SeptemberVastkokend
RedstarRoodKoken, bakken, frituren, ovenschotels en saladesHele jaar doorVrij vastkokend
ReginaGeelKoken, bakken, ovenschotels en salades.OnbekendVastkokend
RosevalRoodKoken, bakken, frituren,
ovenschotels en salades
Hele jaar doorVrij vastkokend
SambaGeelKoken, bakken, frituren, ovenschotels en saladesOnbekendVrij vastkokend
SantéGeelKoken, pureren, poffen, frituren & stamppotHele jaar doorKruimig
TresorGeelFriturenOnbekendVrij vastkokend
TurboGeelPureren, soufflé of soepJanuari – Juni en September – DecemberKruimig
Van GoghGeelKoken, bakken, frituren,
ovenschotels en salades
Januari – Juni
September -December
Vrij vastkokend
VictoriaGeelKoken, bakken, frituren, ovenschotels en saladesJanuari – Juni
Oktober -December
Vrij vastkokend
VitelottePaarsKoken, pureren, poffen,
frituren & stamppot
Kruimig
Tags: Aardappel recepten
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

groenten om te grillen
Kookschool

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Hervekaas
Kookschool

Hervekaas, een stinkend lekker roodbacteriekaasje

rondvis fileren
Kookschool

Rondvis fileren doe je zo (met foto instructies)

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

Morbier
Kookschool

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken
Kookschool

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Reacties 45

  1. wim says:
    2 jaar geleden

    Een aan te raden soort is alouette een nieuwe vastkokende rode aardappel. Ziekte vrij
    deze is mij zeer goed bevallen. Deze is volgens mij nog niet overal verkrijgbaar.

    Beantwoorden
    • D van Goozen says:
      11 maanden geleden

      Alouette pootaardappel heb ik toevallig van buurman tuinder gekregen, mooie aardappel en op dit moment geen ziekte.
      Is het een vroege aardappel .

      Ik wil ze volgend seizoen zelf gaan telen maar hoe kom ik aan de pootaardappels.

      Groeten Dick

      Beantwoorden
  2. Lucas Botterman says:
    2 jaar geleden

    Er wordt hier vermeld dat het aardappelras niet meer vermeld wordt op de verpakking maar vervangen wordt door “vastkokend”, “kruimig”, …..
    Hier in België staat op de verpakking echter nog altijd het ras vermeld samen met de eigenschappen en eventuele geschiktheid.
    Ik vermoed dat dit hier nog steeds verplicht is.
    Ook in Frankrijk is dit zo.
    Ik hoop dat dit zo blijft want het is op die manier voor de consument gemakkelijker om de juiste aardappel te kopen voor een bereiding. Niet alle rassen zijn bijvb. geschikt om friet te maken.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Helaas zien we in Nederland dat rassen heel vaak niet meer vermeld worden en dat is inderdaad zonde. Ieder ras heeft toch z’n eigen smaak en kooktype. Dus we zijn het helemaal eens ?

      Beantwoorden
    • David says:
      1 jaar geleden

      Ik vind het een verplichting moeten zijn om de ras te melden.
      Er is zo veel verschil in zowel smaak als kook/bak eigenschappen tussen de rassen.
      Kruimig-Vast etc zegt eigenlijk nog lang niet genoeg.
      Het is bijna hetzelfde als je in de tankstation meld alleen Branstof.

      Beantwoorden
      • Elise de Haan says:
        1 jaar geleden

        Wij vinden ook dat het er op hoort te staan. Helaas is het in de Nederlandse warenwet anders geregeld.

        Beantwoorden
  3. Janny says:
    2 jaar geleden

    Wie kan mij vertellen waar ik de Regina aardappel soort kan kopen ?
    Wij vonden deze aardappel heerlijk smaken maar kan hem nu niet meer vinden.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Leuke vraag! Wij kunnen dat antwoord ook niet zo geven Janny. We hebben de vraag doorgezet naar een aardappelteler. Zodra we antwoord hebben zullen we dat hier vermelden.

      Beantwoorden
  4. Blaas van Belzen says:
    3 jaar geleden

    Lady Claire wordt niet genoemd, terwijl dat ook een heerlijke aardappel is !

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Leuke tip, dankjewel!

      Beantwoorden
  5. John Bruyn says:
    3 jaar geleden

    Waarom zoveel aardappelen soorten? Als je er vijf hebt zou het toch wel genoeg zijn dacht ik.
    Verschillen ze nog in smaak ook nog?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Ach, er zijn altijd nog meer soorten snoep en koek, dus zolang het om zoveel soorten aardappelen gaat maak ik me nog niet zoveel zorgen ? Ze verschillen zeker in smaak John, en in kooktype.

      Beantwoorden
  6. Bernadette says:
    3 jaar geleden

    Voor aardappelen bakken doe ik eerst olijfolie in de pan en als die heet is een flink stuk roomboter, Mijn moeder bakte aardappelen in pure roomboter, vet maar erg lekker. Ook bak ik als de aardappelen goed bruin zijn een ui , in stukje, mee! Eet smakelijk!

    Beantwoorden
  7. BROS says:
    6 jaar geleden

    Graag zou ik weten waar ik als consument de aardappelen Accent en Bintje kan kopen. Woon in het gooi en kan deze aardappelen niet meer vinden, terwijl ze zo lekker zijn.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Dat is een lastige Bros. Bintje lukt heel moeizaam weer. Een mooi alternatief is wellicht de Frieslander die nog wel regelmatig verkrijgbaar is. De Accent is periodiek verkrijgbaar.

      Beantwoorden
    • Klaas van Grimmeken says:
      1 maand geleden

      Via het zoeken op de zoekterm: “boerderijwinkels” is een hoop te vinden. Anders zou ik Willem van boerderijwinkel ’t Verst in Munnekeburen (https://streekwinkeltverst.nl/) eens vragen. Via http://www.lekkerder.nl is ook veel informatie te verkrijgen. In Friesland zijn beide rassen, zowel Accent als Bintje volop verkrijgbaar.
      Alleen moet je de supermarkt wel links laten liggen!

      Beantwoorden
  8. m says:
    6 jaar geleden

    Helaas voor mij minder leuk want ik zie in de winkels nooit meer een naam van de aardappel vermeld. Waarom worden deze weggelaten? Hoe weet ik nu wat ik koop?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      We kennen het probleem M. Helaas wordt er nauwelijks meer op ras verkocht maar op kooktype. Jammer, want ook al is het kooktype gelijk, dan kan de smaak van de aardappel nog wel degelijk verschillen. Eén en ander is het directe gevolg van het streven naar lagen prijzen en grootschalige inkoop.

      Beantwoorden
  9. Elisabeth Thijssen says:
    7 jaar geleden

    probeer te weten te komen waar ik aardappelen – merknaam of soort Chocolat – kan kopen in Holland of Belgie. Dank bij voorbaat

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      Dag Elisabeth, het lijkt er op dat dit bedrijf je verder kan helpen:
      BVBA Huys Fruit
      Distributiecentrum
      Brugse Steenweg 7/40
      9940 Evergem

      Beantwoorden
      • Elisabeth Thijssen says:
        7 jaar geleden

        fijn, heel hartelijk dank ga proberen contact op te nemen maar is natuurlijk wel ver weg voor mij. Misschien leveren ze ergens in mijn buurt. Normaals bedankt voor de moeite.

        Beantwoorden
        • Lekker Tafelen says:
          7 jaar geleden

          Graag gedaan Elisabeth, ze hebben volgens mij een netwerk aan winkels in België

          Beantwoorden
  10. Mia says:
    7 jaar geleden

    Het verbaast me dat de vastkokende aardappel Nicola in supermarkten is vervangen door andere soorten vastkokend maar helemaal niet meer lekker.
    Waar kan ik nog Nicola kopen.

    Beantwoorden
    • Gea says:
      7 jaar geleden

      Helemaal eens met je verhaal. Nicola is een heerlijke aardappel, nu is het bij mijn supermarkt vervangen door musica. Deze kan qua smaak niet tippen aan de nicola, daarnaast kookt hij ook iets kapot, blijft niet stevig. Nee dit is niet de aardappel die ik lekker vind, ik zou graag de nicola terug willen.

      Beantwoorden
      • Lekker Tafelen says:
        7 jaar geleden

        Vraag er in ieder geval om bij de supermarkt Gea. Hoe meer mensen het vragen, hoe groter de kans dat ze ‘m weer opnemen. Bij diverse supermarktketens is de Nicola nog wel verkrijgbaar, en een lokale groenteman helpt je zeker verder.

        Beantwoorden
  11. teun kool says:
    7 jaar geleden

    irene aardappelen zijn heerlijk, bij wie kan ik deze kopen in
    zuid holland, geen poot maar comsumpsie aardappel
    vr groet teun

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      De irene is niet meer één van de meest gegeten aardappelen Teun. Bij de meeste winkels kun je er wel om vragen en worden ze voor je besteld. Een goede groenteman moet ze zeker kunnen bieden.

      Beantwoorden
  12. xmerelxo says:
    7 jaar geleden

    hallo! Ik zou graag met spoed willen weten hoe deze aardappel heet. En als u het weet in ENgels dan het liefst in Engel. Als u het weet stuur dit aub naar mijn email merelstoelinga16@hotmail.com danku hier de foto

    Beantwoorden
  13. Paschi says:
    8 jaar geleden

    Ik wil een aardappelsalade maken van de meest gele kleur aardappelen. Is dat Accent, Inova, Nicola, Opperdoezer rond of Rapido? Zijn de Zeeuwse gele ook in de rest van Nederland te koop en zo ja, waar?

    Beantwoorden
  14. cor geluk says:
    8 jaar geleden

    Een heel aardappelveld op de struik een witte bloem.
    Ëén er tussen is rose / paarsachtig . Is dat een ander soort aardappel ?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      8 jaar geleden

      Leuke vraag Cor. Ook wij moesten het even navragen. Stop een aardappel in de grond en er komt een nieuwe aardappelplant. We kennen allemaal wel de pootaardappelen. De plant bloeit en vormt daarmee ook zaden. Deze worden vooral gebruikt om aardappelplanten te kruizen. Er zijn zowel paars en wit bloeiende planten.Zie ook dit citaat van Wikipedia: Carolus Clusius plantte in 1588 in Mechelen voor het eerst aardappelen in de tuin van van Pitzemburg. In 1601 schreef hij over de voortplanting van de aardappel door zaad. Men ontdekte dat uit zaad van een paarsbloeiende plant ook witbloeiende planten opgroeiden. Er zijn in Europa door selectie dus waarschijnlijk al vroeg verschillende rassen ontstaan. In Nederland kruiste Petrus Hondius (geboren in 1578 te Vlissingen en overleden in augustus 1621 te Terneuzen) aardappelen met elkaar. Door virusinfecties gingen de rassen echter snel achteruit en werd regelmatig teruggegrepen op zaad.

      Beantwoorden
    • Jan Rijpma says:
      4 jaar geleden

      Dat kan een ander ras zijn of een “mannetje”‘dat is een gemuteerde aardappel van hetzelfde ras

      Beantwoorden
  15. j verbunt says:
    9 jaar geleden

    ben op zoek naar een aardappelsoort die niet te droog wordt waneer ik die in een deegomhulsel, zg tourte, in de oven bak. Ik wil het niet TE vet maken; de aardappels worden in mooie rondelles gesneden, met knoflook/roomboter/groenekruiden mensel in de oven gebakken. De tourte is van boven gsloten

    Beantwoorden
  16. ad knops says:
    10 jaar geleden

    Ben op zoek wat in onze regio ( Goeree overflakke) de soort aardappel “Pommeranc(of met s)e” wordt genoemd, kan deze onder de genoemde benaming nergens terugvinden, mogelijk is het een verbasterde naam of een afgeleide van een ander wel of niet meer bestaand soort

    Beantwoorden
  17. Lekker Tafelen (Tijmen) says:
    10 jaar geleden

    Namens een prima adres voor een ruim assortiment pootaardappelen:

    Beantwoorden
  18. Karin von Bannisseht says:
    10 jaar geleden

    Wij zijn op zoek naar de Annabelle (poot)aardappelen. Vorig jaar voor het eerst van iemand gekregen voor op onze groententuin. Maar we kunnen ze nu nergens vinden. Wie weet waar we de pootaardappelen kunnen krijgen.

    Karin

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Simone) says:
      10 jaar geleden

      Hallo Karin,

      Afgelopen maart was er op Rotterdam Oogst een stand van Dé Hoekschewaardse telers uit Oud Beijerland, zij hadden de Annabelle. Geen idee of zij ze ook als pootaardappel verkopen maar nee heb je en ja kun je krijgen. Ze zijn bereikbaar op 06-53995049 of aklompe@agroweb.nl en zitten aan Langeweg 55, 3261 LJ te oud-Beijerland. Veel succes!

      Beantwoorden
  19. Geert Smeenge says:
    10 jaar geleden

    Beste redactie,

    Ik heb een aantal jaren in mijn volkstuin de aardappelsoort Hertha gepoot.
    Dit is een aardappel met een gele schil en hij blijft heel tijdens de kook. De opbrengst is hoog en het is een heel goede bewaaraardappel.
    Ik heb overal geprobeerd van deze soort pootaardappelen aan te schaffen maar dit is me niet gelukt.
    Wie weet waar ik Hertha (poot)aardappelen kan kopen in de omgeving( 50 km) van Assen

    Beantwoorden
    • jpdijkhuis says:
      10 jaar geleden

      betr aardappelras Hertha,

      hoi geert, ik probeer het recht op dat ras te repareren

      is me nog niet gelukt.valt onder het verdrag biodiversiteit rio de janairo 1992

      agrico in emmeloord weet er meer van(contract 22 dec 1994)

      opvallend is dat het wel in mexico brazilie,en zuidafrika groeit

      mvg

      jpdijkhuis

      Beantwoorden
  20. albert says:
    10 jaar geleden

    ik mis de malta.opzoek geweest maar niet gevonden.

    Beantwoorden
  21. Marc FELIX says:
    10 jaar geleden

    Ik zette vroeger altijd Agria, maar zijn niet beschikbaar en ze hebben mij Victoria geleverd. Nog nooit van gehoord. Kennen jullie deze soort?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Tijmen) says:
      10 jaar geleden

      Marc, de Victoria is net als de Agria een licht kruimige aardappel en daarmee geschikt voor koken, stamppot, puree en eventueel ook friet.

      Beantwoorden
  22. keuken.catharina-daemen@cicerozorgroep.nl says:
    12 jaar geleden

    Hallo,

    Mijn leverancier levert mij momenteel een prestige (soort is mij onbekend) aardappel?

    Wat is dit voor een aardappel/welke eigenschappen moet deze hebben na afkoken?

    met vr. gr. Ed Doveren.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      12 jaar geleden

      Ed, wij hebben geprobeerd uit te vinden om welk ras dit gaat. Het ras is bij ons niet bekend en wij moeten je dan ook het antwoord schuldig blijven. Zijn er misschien anderen die hier het antwoord op hebben?

      Beantwoorden
  23. Ann DE TROYER says:
    12 jaar geleden

    Leuke site. Ga ze zeker nog raadplegen.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Zelfgemaakte eiersalade is een TE simpel recept, maar ook met het recept voor eiersalade kun je variëren. Lekker op brood of op toast.

Check het recept of lees de info
yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta

Zomerse recepten met feta

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Recept in de picture

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Eigenlijk is het gewoon curry aan een stokje, deze kipcurryspiesjes. Gemarineerd in yoghurt met jouw favoriete currypasta, daarna op de BBQ!

Check het recept of lees de info
Mango-yoghurtsaus

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

komkommersoep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Handige kooktips

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Snijbiet - Een 'vergeten' groente die gelukkig steeds vaker verkrijgbaar is. Verwant aan spinazie, is hij makkelijk klaar te maken en gezond.

Check het recept of lees de info
groenten om te grillen

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Hervekaas

Hervekaas, een stinkend lekker roodbacteriekaasje

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Elviera op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Redactie op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Redactie op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • RUTTEN FREDDY op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Margreet Anceaux op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • Redactie op Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong
  • Redactie op Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen