• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Aardappelsoorten

door Redactie
in Kookschool
0
45
aardappelsoorten

Aardappelsoorten – Aardappelen zijn wij Nederlanders gek op, net als vele andere volken in deze wereld. Er zijn dan ook ontzettend veel aardappelsoorten. Er zijn duizenden soorten wereldwijd. En alleen al in Nederland worden er 550 soorten geteeld. Niet alle aardappelen zijn voor de verkoop bij de groenteman. Een aantal aardappelsoorten zijn voor een speciaal doel zoals bijvoorbeeld voor de chipsfabrikanten of aardappelmeelfabrieken. Wij hebben de 50 meest voorkomende soorten voor je op een rij gezet.

We hebben ze voor je gesorteerd op schilkleur voor de herkenbaarheid, waarvoor je ze kunt gebruiken, en wat voor type aardappel. Van de meesten hebben we ook de verkrijgbaarheid voor je op een rijtje gezet. Echter is de aardappel een natuurproduct en kan de verkrijgbaarheid veranderen omdat het bijvoorbeeld een heel nat voorjaar is.

Aardappelsoorten; Top 50

Ras Schilkleur Geschikt voor Verkrijgbaarheid Kooktype
Accent Geel Koken, bakken, ovenschotels en salades. Hele jaar door Vastkokend
Accord Geel Koken, pureren, poffen, frituren & stamppot Het jaar door Kruimig
Agria Geel Frituren Januari – Juni
September -December
Kruimig
Agata Geel Koken, bakken, frituren, ovenschotels en salades Onbekend Vrij vastkokend
Alpha Geel Koken, pureren, poffen, frituren & stamppot April – Juni Kruimig
Annabelle Geel Koken, bakken, ovenschotels en salades. Hele jaar door Vastkokend
Artemis Geel Koken, bakken, frituren, ovenschotels en salades  Onbekend Vrij vastkokend
Berber Geel Koken, bakken, frituren,
ovenschotels en salades
Juli – Oktober Vrij vastkokend
Bildtstar Rood Koken, bakken, frituren, ovenschotels en salades Januari – Mei en September – December Vrij vastkokend
Bintje Geel Koken, pureren, poffen, frituren & stamppot Januari – Mei en September – December Kruimig
Ceasar Geel Koken, bakken, frituren, ovenschotels en salades  Onbekend Vrij vastkokend
Challenger Geel Koken, pureren, poffen, frituren & stamppot  Onbekend Kruimig
Charlotte Geel Koken, bakken, ovenschotels en salades.  Onbekend Vastkokend
Doré Geel Pureren, soufflé of soep Mei – Augustus Zeer kruimig
Eersteling Geel Koken, bakken, frituren, ovenschotels en salades Juni – Augustus Vrij vastkokend
Eigenheimer Geel Pureren, soufflé of soep Januari – Maart en Augustus – December Zeer kruimig
Escort Geel Koken, bakken, frituren,
ovenschotels en salades
Januari – Mei
Augustus – December
Kruimig
Excellency Geel Koken, pureren, poffen, frituren & stamppot Onbekend (midden vroeg) Kruimig
Exempla Geel Koken, bakken, ovenschotels en salades. Onbekend Vastkokend
Exquisa Geel Koken, bakken, ovenschotels en salades. Onbekend Vastkokend
Folva Geel Koken, pureren, poffen,
frituren & stamppot
Januari – April
September – December
Kruimig
Franceline Rood Koken, bakken, ovenschotels en salades. Onbekend Vastkokend
Fresco Geel Koken, bakken, frituren,
ovenschotels en salades
Juni – September Vrij vastkokend
Frieslander Geel Koken, pureren, poffen, frituren & stamppot Juni – September Kruimig
Galante Geel Koken, bakken, ovenschotels en salades. Onbekend Vastkokend
Gloria Geel Koken, bakken, frituren, ovenschotels en salades Juli – September Vrij vastkokend
Gourmandine Geel Koken, bakken, ovenschotels en salades. Hele jaar door Vastkokend
Inova Geel Koken, bakken, ovenschotels en salades. Hele jaar Vastkokend
Irene Rood Pureren, soufflé of soep Januari – Juni en September – December Zeer kruimig
Jazzy Geel Koken, bakken, ovenschotels en salades. Onbekend Vastkokend
Lady Felicia Geel Koken, pureren, poffen, frituren & stamppot  Onbekend Kruimig
Lady Rosette Rood Koken, pureren, poffen,
frituren & stamppot
Januari – Mei
Augustus – December
Kruimig
Laura Rood Koken, bakken, frituren, ovenschotels en salades September – Juni Vrij vastkokend
Lilly Geel Pureren, soufflé of soep Onbekend Zeer kruimig
Marabel Geel Frituren Onbekend Vrij vastkokend
Maritiema Geel Koken, pureren, poffen, frituren & stamppot Hele jaar door Kruimig
Melody Geel Koken, bakken, frituren, ovenschotels en salades Heel jaar door Vrij vastkokend
Milva Geel Koken, bakken, frituren,
ovenschotels en salades
Januari – Mei
September – December
Vrij vastkokend
Nicola Geel Koken, bakken, ovenschotels en salades. Hele jaar door Vastkokend
Opperdoezer rond Geel Koken, bakken, ovenschotels en salades. Juni – September Vastkokend
Premìere Geel Koken, pureren, poffen,
frituren & stamppot
Juli – Oktober Kruimig
Prior Geel Koken, bakken,
ovenschotels en salades.
Juni – September Vastkokend
Rapido Geel Koken, bakken, ovenschotels en salades. Juni – September Vastkokend
Redstar Rood Koken, bakken, frituren, ovenschotels en salades Hele jaar door Vrij vastkokend
Regina Geel Koken, bakken, ovenschotels en salades. Onbekend Vastkokend
Roseval Rood Koken, bakken, frituren,
ovenschotels en salades
Hele jaar door Vrij vastkokend
Samba Geel Koken, bakken, frituren, ovenschotels en salades Onbekend Vrij vastkokend
Santé Geel Koken, pureren, poffen, frituren & stamppot Hele jaar door Kruimig
Tresor Geel Frituren Onbekend Vrij vastkokend
Turbo Geel Pureren, soufflé of soep Januari – Juni en September – December Kruimig
Van Gogh Geel Koken, bakken, frituren,
ovenschotels en salades
Januari – Juni
September -December
Vrij vastkokend
Victoria Geel Koken, bakken, frituren, ovenschotels en salades Januari – Juni
Oktober -December
Vrij vastkokend
Vitelotte Paars Koken, pureren, poffen,
frituren & stamppot
Kruimig
Tags: Aardappel recepten
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen
Kookschool

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon
Kookschool

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

soepballetjes maken
Kookschool

Soepballetjes maken

basisdeeg voor quiche of hartige taart
Kookschool

Basisdeeg voor quiche; ook te gebruiken voor hartige taart

hele kip delen
Kookschool

Een hele kip snijden in acht delen

Maasdammer kaas
Kookschool

Maasdammer en Leerdammer

Reacties 45

  1. wim says:
    2 jaar geleden

    Een aan te raden soort is alouette een nieuwe vastkokende rode aardappel. Ziekte vrij
    deze is mij zeer goed bevallen. Deze is volgens mij nog niet overal verkrijgbaar.

    Beantwoorden
    • D van Goozen says:
      1 jaar geleden

      Alouette pootaardappel heb ik toevallig van buurman tuinder gekregen, mooie aardappel en op dit moment geen ziekte.
      Is het een vroege aardappel .

      Ik wil ze volgend seizoen zelf gaan telen maar hoe kom ik aan de pootaardappels.

      Groeten Dick

      Beantwoorden
  2. Lucas Botterman says:
    3 jaar geleden

    Er wordt hier vermeld dat het aardappelras niet meer vermeld wordt op de verpakking maar vervangen wordt door “vastkokend”, “kruimig”, …..
    Hier in België staat op de verpakking echter nog altijd het ras vermeld samen met de eigenschappen en eventuele geschiktheid.
    Ik vermoed dat dit hier nog steeds verplicht is.
    Ook in Frankrijk is dit zo.
    Ik hoop dat dit zo blijft want het is op die manier voor de consument gemakkelijker om de juiste aardappel te kopen voor een bereiding. Niet alle rassen zijn bijvb. geschikt om friet te maken.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Helaas zien we in Nederland dat rassen heel vaak niet meer vermeld worden en dat is inderdaad zonde. Ieder ras heeft toch z’n eigen smaak en kooktype. Dus we zijn het helemaal eens ?

      Beantwoorden
    • David says:
      2 jaar geleden

      Ik vind het een verplichting moeten zijn om de ras te melden.
      Er is zo veel verschil in zowel smaak als kook/bak eigenschappen tussen de rassen.
      Kruimig-Vast etc zegt eigenlijk nog lang niet genoeg.
      Het is bijna hetzelfde als je in de tankstation meld alleen Branstof.

      Beantwoorden
      • Elise de Haan says:
        2 jaar geleden

        Wij vinden ook dat het er op hoort te staan. Helaas is het in de Nederlandse warenwet anders geregeld.

        Beantwoorden
  3. Janny says:
    3 jaar geleden

    Wie kan mij vertellen waar ik de Regina aardappel soort kan kopen ?
    Wij vonden deze aardappel heerlijk smaken maar kan hem nu niet meer vinden.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Leuke vraag! Wij kunnen dat antwoord ook niet zo geven Janny. We hebben de vraag doorgezet naar een aardappelteler. Zodra we antwoord hebben zullen we dat hier vermelden.

      Beantwoorden
  4. Blaas van Belzen says:
    3 jaar geleden

    Lady Claire wordt niet genoemd, terwijl dat ook een heerlijke aardappel is !

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Leuke tip, dankjewel!

      Beantwoorden
  5. John Bruyn says:
    4 jaar geleden

    Waarom zoveel aardappelen soorten? Als je er vijf hebt zou het toch wel genoeg zijn dacht ik.
    Verschillen ze nog in smaak ook nog?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Ach, er zijn altijd nog meer soorten snoep en koek, dus zolang het om zoveel soorten aardappelen gaat maak ik me nog niet zoveel zorgen ? Ze verschillen zeker in smaak John, en in kooktype.

      Beantwoorden
  6. Bernadette says:
    4 jaar geleden

    Voor aardappelen bakken doe ik eerst olijfolie in de pan en als die heet is een flink stuk roomboter, Mijn moeder bakte aardappelen in pure roomboter, vet maar erg lekker. Ook bak ik als de aardappelen goed bruin zijn een ui , in stukje, mee! Eet smakelijk!

    Beantwoorden
  7. BROS says:
    7 jaar geleden

    Graag zou ik weten waar ik als consument de aardappelen Accent en Bintje kan kopen. Woon in het gooi en kan deze aardappelen niet meer vinden, terwijl ze zo lekker zijn.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      Dat is een lastige Bros. Bintje lukt heel moeizaam weer. Een mooi alternatief is wellicht de Frieslander die nog wel regelmatig verkrijgbaar is. De Accent is periodiek verkrijgbaar.

      Beantwoorden
    • Klaas van Grimmeken says:
      9 maanden geleden

      Via het zoeken op de zoekterm: “boerderijwinkels” is een hoop te vinden. Anders zou ik Willem van boerderijwinkel ’t Verst in Munnekeburen (https://streekwinkeltverst.nl/) eens vragen. Via http://www.lekkerder.nl is ook veel informatie te verkrijgen. In Friesland zijn beide rassen, zowel Accent als Bintje volop verkrijgbaar.
      Alleen moet je de supermarkt wel links laten liggen!

      Beantwoorden
  8. m says:
    7 jaar geleden

    Helaas voor mij minder leuk want ik zie in de winkels nooit meer een naam van de aardappel vermeld. Waarom worden deze weggelaten? Hoe weet ik nu wat ik koop?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      We kennen het probleem M. Helaas wordt er nauwelijks meer op ras verkocht maar op kooktype. Jammer, want ook al is het kooktype gelijk, dan kan de smaak van de aardappel nog wel degelijk verschillen. Eén en ander is het directe gevolg van het streven naar lagen prijzen en grootschalige inkoop.

      Beantwoorden
  9. Elisabeth Thijssen says:
    7 jaar geleden

    probeer te weten te komen waar ik aardappelen – merknaam of soort Chocolat – kan kopen in Holland of Belgie. Dank bij voorbaat

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      Dag Elisabeth, het lijkt er op dat dit bedrijf je verder kan helpen:
      BVBA Huys Fruit
      Distributiecentrum
      Brugse Steenweg 7/40
      9940 Evergem

      Beantwoorden
      • Elisabeth Thijssen says:
        7 jaar geleden

        fijn, heel hartelijk dank ga proberen contact op te nemen maar is natuurlijk wel ver weg voor mij. Misschien leveren ze ergens in mijn buurt. Normaals bedankt voor de moeite.

        Beantwoorden
        • Lekker Tafelen says:
          7 jaar geleden

          Graag gedaan Elisabeth, ze hebben volgens mij een netwerk aan winkels in België

          Beantwoorden
  10. Mia says:
    7 jaar geleden

    Het verbaast me dat de vastkokende aardappel Nicola in supermarkten is vervangen door andere soorten vastkokend maar helemaal niet meer lekker.
    Waar kan ik nog Nicola kopen.

    Beantwoorden
    • Gea says:
      7 jaar geleden

      Helemaal eens met je verhaal. Nicola is een heerlijke aardappel, nu is het bij mijn supermarkt vervangen door musica. Deze kan qua smaak niet tippen aan de nicola, daarnaast kookt hij ook iets kapot, blijft niet stevig. Nee dit is niet de aardappel die ik lekker vind, ik zou graag de nicola terug willen.

      Beantwoorden
      • Lekker Tafelen says:
        7 jaar geleden

        Vraag er in ieder geval om bij de supermarkt Gea. Hoe meer mensen het vragen, hoe groter de kans dat ze ‘m weer opnemen. Bij diverse supermarktketens is de Nicola nog wel verkrijgbaar, en een lokale groenteman helpt je zeker verder.

        Beantwoorden
  11. teun kool says:
    8 jaar geleden

    irene aardappelen zijn heerlijk, bij wie kan ik deze kopen in
    zuid holland, geen poot maar comsumpsie aardappel
    vr groet teun

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      8 jaar geleden

      De irene is niet meer één van de meest gegeten aardappelen Teun. Bij de meeste winkels kun je er wel om vragen en worden ze voor je besteld. Een goede groenteman moet ze zeker kunnen bieden.

      Beantwoorden
  12. xmerelxo says:
    8 jaar geleden

    hallo! Ik zou graag met spoed willen weten hoe deze aardappel heet. En als u het weet in ENgels dan het liefst in Engel. Als u het weet stuur dit aub naar mijn email merelstoelinga16@hotmail.com danku hier de foto

    Beantwoorden
  13. Paschi says:
    9 jaar geleden

    Ik wil een aardappelsalade maken van de meest gele kleur aardappelen. Is dat Accent, Inova, Nicola, Opperdoezer rond of Rapido? Zijn de Zeeuwse gele ook in de rest van Nederland te koop en zo ja, waar?

    Beantwoorden
  14. cor geluk says:
    9 jaar geleden

    Een heel aardappelveld op de struik een witte bloem.
    Ëén er tussen is rose / paarsachtig . Is dat een ander soort aardappel ?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      9 jaar geleden

      Leuke vraag Cor. Ook wij moesten het even navragen. Stop een aardappel in de grond en er komt een nieuwe aardappelplant. We kennen allemaal wel de pootaardappelen. De plant bloeit en vormt daarmee ook zaden. Deze worden vooral gebruikt om aardappelplanten te kruizen. Er zijn zowel paars en wit bloeiende planten.Zie ook dit citaat van Wikipedia: Carolus Clusius plantte in 1588 in Mechelen voor het eerst aardappelen in de tuin van van Pitzemburg. In 1601 schreef hij over de voortplanting van de aardappel door zaad. Men ontdekte dat uit zaad van een paarsbloeiende plant ook witbloeiende planten opgroeiden. Er zijn in Europa door selectie dus waarschijnlijk al vroeg verschillende rassen ontstaan. In Nederland kruiste Petrus Hondius (geboren in 1578 te Vlissingen en overleden in augustus 1621 te Terneuzen) aardappelen met elkaar. Door virusinfecties gingen de rassen echter snel achteruit en werd regelmatig teruggegrepen op zaad.

      Beantwoorden
    • Jan Rijpma says:
      4 jaar geleden

      Dat kan een ander ras zijn of een “mannetje”‘dat is een gemuteerde aardappel van hetzelfde ras

      Beantwoorden
  15. j verbunt says:
    9 jaar geleden

    ben op zoek naar een aardappelsoort die niet te droog wordt waneer ik die in een deegomhulsel, zg tourte, in de oven bak. Ik wil het niet TE vet maken; de aardappels worden in mooie rondelles gesneden, met knoflook/roomboter/groenekruiden mensel in de oven gebakken. De tourte is van boven gsloten

    Beantwoorden
  16. ad knops says:
    10 jaar geleden

    Ben op zoek wat in onze regio ( Goeree overflakke) de soort aardappel “Pommeranc(of met s)e” wordt genoemd, kan deze onder de genoemde benaming nergens terugvinden, mogelijk is het een verbasterde naam of een afgeleide van een ander wel of niet meer bestaand soort

    Beantwoorden
  17. Lekker Tafelen (Tijmen) says:
    11 jaar geleden

    Namens een prima adres voor een ruim assortiment pootaardappelen:

    Beantwoorden
  18. Karin von Bannisseht says:
    11 jaar geleden

    Wij zijn op zoek naar de Annabelle (poot)aardappelen. Vorig jaar voor het eerst van iemand gekregen voor op onze groententuin. Maar we kunnen ze nu nergens vinden. Wie weet waar we de pootaardappelen kunnen krijgen.

    Karin

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Simone) says:
      11 jaar geleden

      Hallo Karin,

      Afgelopen maart was er op Rotterdam Oogst een stand van Dé Hoekschewaardse telers uit Oud Beijerland, zij hadden de Annabelle. Geen idee of zij ze ook als pootaardappel verkopen maar nee heb je en ja kun je krijgen. Ze zijn bereikbaar op 06-53995049 of aklompe@agroweb.nl en zitten aan Langeweg 55, 3261 LJ te oud-Beijerland. Veel succes!

      Beantwoorden
  19. Geert Smeenge says:
    11 jaar geleden

    Beste redactie,

    Ik heb een aantal jaren in mijn volkstuin de aardappelsoort Hertha gepoot.
    Dit is een aardappel met een gele schil en hij blijft heel tijdens de kook. De opbrengst is hoog en het is een heel goede bewaaraardappel.
    Ik heb overal geprobeerd van deze soort pootaardappelen aan te schaffen maar dit is me niet gelukt.
    Wie weet waar ik Hertha (poot)aardappelen kan kopen in de omgeving( 50 km) van Assen

    Beantwoorden
    • jpdijkhuis says:
      11 jaar geleden

      betr aardappelras Hertha,

      hoi geert, ik probeer het recht op dat ras te repareren

      is me nog niet gelukt.valt onder het verdrag biodiversiteit rio de janairo 1992

      agrico in emmeloord weet er meer van(contract 22 dec 1994)

      opvallend is dat het wel in mexico brazilie,en zuidafrika groeit

      mvg

      jpdijkhuis

      Beantwoorden
  20. albert says:
    11 jaar geleden

    ik mis de malta.opzoek geweest maar niet gevonden.

    Beantwoorden
  21. Marc FELIX says:
    11 jaar geleden

    Ik zette vroeger altijd Agria, maar zijn niet beschikbaar en ze hebben mij Victoria geleverd. Nog nooit van gehoord. Kennen jullie deze soort?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Tijmen) says:
      11 jaar geleden

      Marc, de Victoria is net als de Agria een licht kruimige aardappel en daarmee geschikt voor koken, stamppot, puree en eventueel ook friet.

      Beantwoorden
  22. keuken.catharina-daemen@cicerozorgroep.nl says:
    12 jaar geleden

    Hallo,

    Mijn leverancier levert mij momenteel een prestige (soort is mij onbekend) aardappel?

    Wat is dit voor een aardappel/welke eigenschappen moet deze hebben na afkoken?

    met vr. gr. Ed Doveren.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      12 jaar geleden

      Ed, wij hebben geprobeerd uit te vinden om welk ras dit gaat. Het ras is bij ons niet bekend en wij moeten je dan ook het antwoord schuldig blijven. Zijn er misschien anderen die hier het antwoord op hebben?

      Beantwoorden
  23. Ann DE TROYER says:
    12 jaar geleden

    Leuke site. Ga ze zeker nog raadplegen.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen