• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, juli 5, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Paneermeel zelf maken; Super Easy

door Connie Derks
in Kookschool
0
0
paneermeel

Paneermeel zelf maken; Super Easy – gooi dat brood niet weg.

Zelf paneermeel maken

Hoe vaak gebeurd het dat je brood weggooit omdat dit te droog is of omdat harde broodjes overblijven en dan taai worden. Wanneer je een redelijke hoeveelheid hebt loont het de moeite om er eens paneermeel van te maken. Moeilijk is het niet en veel werk ook niet. En niet zeggen dat je het niet net zo goed krijgt als de gekochte. Het is een kwestie van goed drogen en dan in de keukenmachine of ouderwets rollen met een rolstok tot de stukken brood fijn zijn. Daarna kun je er nog voor kiezen om het paneermeel wel of niet te zeven. Bij bruin en grof brood en brood met pitten en zaden zeef ik niet. Dit laat ik liever ook wat grover. Dat grove paneermeel is super als afwerking op een ovenschotel of door de gehaktballen. Wit en lichtbruin brood zeef ik weer wel. Dit omdat het vaak voor heel andere doeleinden wordt gebruikt. Hier haal ik ook de korstjes vanaf om het paneermeel mooi licht te houden.

Licht paneermeel

Gebruik voor licht paneermeel wit of lichtbruin brood of broodjes. Snij er plakken van en snij er de korstjes vanaf. Maal dit kort in een keukenmachine of snij het met een mes in kleine stukken. Leg de kruimels op een bakplaat en zet dit ongeveer een uurtje in een oven van 100 graden. Schep de kruimels af en toe om zodat ze beter kunnen drogen. Hoe lang het duurt voordat de kruimels droog zijn is een beetje afhankelijk van grootte van de kruimels en van de hoeveelheid. Ook een mogelijkheid is om de kruimels in een plastic bak zonder deksel op de verwarming te plaatsen. Dit kan dus ook alleen in de winter. Schud dit af en toe om en na een dag ongeveer heb je mooie droge kruimels die je weer verder kan verwerken. Wanneer de kruimels droog en koud zijn rol je ze met een rolstok fijn of je maalt ze in een keukenmachine met mes. Eef de kruimels door een grove zeef voor een mooie gelijkmatige kruimel. Bewaar in een afgesloten bus tot verder gebruik.

Donker paneermeel

Denk je nu wat moet ik met zulk donker paneermeel? Gebruik het door je gehakt, in en op een ovenschotel maar ook om vlees mee te paneren. De kleur is misschien even wennen maar de smaak is erg goed. Het oogt wellicht een beetje vreemd maar donker paneermeel is erg smaakvol. Dit omdat er van tarwe of volkorenbrood gebruik wordt gemaakt waar noten, zaden en pitten in zitten. Door dit iets grover te laten heb je een heerlijke bite in je paneermeel. Verkruimel het brood grof met een keukenmachine met mes of snij er kleine stukjes van. Zet het ongeveer een uur in een oven van 100 graden tot de kruimels helemaal droog zijn. Als het langer nodig is dan ook echt langer in de oven laten, het moet echt droog zijn. Schep de kruimels ook af en toe om zodat ze beter kunnen drogen. Laat nu de kruimels afkoelen. Als ze koud zijn rol je er met een rolstok over tot de gewenste structuur of je doet de kruimels nog even kort in de keukenmachine indien nodig. Bewaar het paneermeel in een goed afgesloten bus tot verder gebruik.

Tafel lekker!

Tags: restjes oud brood
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Kernhem
Kookschool

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Nederlandse boerenkaas
Kookschool

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus
Kookschool

Roomsaus of Bechamelsaus

Roquefort
Kookschool

Roquefort; Wereldberoemde Franse kaas

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen