• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, maart 7, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Romig dessert met framboos en limoncello

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
Romig dessert met framboos en limoncello

Framboos-limoncello

Romig dessert met framboos en limoncello –  Romig dessert met framboos en limoncelloEen framboos is naar mijn idee wel het lekkerste zomerfruit wat er is. In Meijel in Limburg heb je een prachtige biologische frambozenkwekerij Raspberry-Maxx daar hebben ze de heerlijkste biologische frambozen. Ze verkopen ook allerlei andere dingen allemaal gemaakt met frambozen zoals jam, azijn, mosterd en zelfs zeepjes. Erg leuk om eens te gaan kijken als je toevallig in de buurt zou zijn. Ze zijn open van dinsdag t/m zondag van 10.30 tot 18.00 uur. Het ligt langs een fietsroute en je kunt er ook nog een heerlijk kopje koffie met iets lekkers bij nemen. En mocht je nou niet in Limburg komen, ze staan elke zaterdag op 2 biologische markten in Amsterdam. De Noordermarkt biologische markt van 9.00 tot 16.00 uur en de boerenmarkt Zuidermarkt van 9.30 tot 17.00 uur maar ook op nog veel meer markten door heel het land, kijk voor info op hun website www.raspberry-maxx.nl

Frambozen

In de maanden juli, augustus en september zijn de frambozen vrijwel overal verkrijgbaar en goed betaalbaar. Door verschillende teeltmethoden toe te passen kan de oogst over een lange periode, van eind april tot eind december, gespreid worden zodat ze vrij lang vers verkrijgbaar zijn. Verse frambozen en mascarpone zijn een ideale combinatie voor heerlijk gebak en desserts,mascarpone vol en romig en de framboos licht zoet/zuur, doe er nog wat limoncello bij en je hebt een waar feestje. Kun je niet aan verse frambozen komen je kan het ook met diepvries frambozen maken al is dat net iets minder lekker.

Romig dessert met framboos en limoncello

Dessert voor 4 personen

  • 250 gram mascarpone
  • 150 gram yoghurt
  • 1 limoen liefst biologisch
  • 40 gram suiker
  • 4 eetlepels frambozenjam
  • 200 gram frambozen
  • limoncello
  • 4 plakjes cake

Rasp de schil van je limoen en pers de limoen uit. Klop de mascarpone los met de suiker, rasp van limoen en de heft van het sap. Roer er de yoghurt door, deze niet met de mixer want dan wordt de yoghurt te vloeibaar. Houdt 8 frambozen achter en prak de rest grof en meng dit met de jam en de limoensap. Doe hier 1/3 van bij het mascarponemengsel. Neem 4 glazen en steek uit iedere plak cake 2 rondjes die in het glas passen. Bedruppel de rondjes met limoncello naar smaak. Schep een lepel mascarpone in ieder glas en leg er een plakje cake op, verdeel de helft van het frambozen mengsel over de 4 plakjes cake in de glazen. Het mooiste is als je de jam aan de zijkanten goed ziet. Verdeel nu weer de helft van je mascarpone mengsel over de 4 glazen en doe er weer een plakjes cake met frambozen op. Verdeel het mascarpone mengsel over de glazen en versier met 2 framboosjes en eventueel een takje citroenmelisse of munt. Laat dit minimaal en uur in de koelkast opstijven. Het zijn vrij grote desserts je kan er ook 6 van maken maar neem dan wat meer frambozen en cake.

Tags: Fruit - FrambozenKaas - MascarponeZuivelZuivel - YoghurtZuivel - Yoghurt met fruit
DeelPin9Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gerookte zalmbonbons
Voorgerecht

Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse

Bavarois van kwark met mandarijn
Nagerecht

Bavarois van kwark met mandarijn

Hangop zelf maken recept
Kookschool

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Labneh, een romige yoghurt dip uit Libanaon- met za'atar
Bijgerecht

Labneh, een romige yoghurt dip uit Libanaon

Griekse yoghurt met gekarameliseerde banaan en walnoten
Nagerecht

Griekse yoghurt met gekarameliseerde banaan en walnoten

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

Couscous salade met kip en mango
Salade

Couscous salade met kip en mango

Deze couscous salade met kip en mango is een boost voor je zintuigen. Hij ziet er niet alleen lekker uit...

Lees verder
Ovenschotel met eieren en spinazie

Ovenschotel met eieren en spinazie

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Rutger op Pasta Bolognese
  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen