Romig dessert met framboos en limoncello – Ga je vanavond weer een pak vruchtenyoghurt opentrekken als dessert? Dat is natuurlijk lekker makkelijk. Maar als je dat doet, lees dan even op de ingrediëntenlijst wat er in zit. Wij denken dat het volgende voorstel je beter gaat bevallen. Dus… stel je voor dat je een krap half uurtje in de keuken bezig bent met boerenyoghurt, verse frambozen, mascarpone, limoncello en een beetje suiker. Dan heb je al een feestje op zich. Je gaat echt blij worden van die verse ingrediënten. Je weet daarmee ook wat je straks eet.
Gemak uit een pak of applaus aan tafel
Jij hebt een leuke middag, omdat je zelf iets maakt van verse ingrediënten. Maar er is meer. Wie zitten er bij je aan tafel? Je vrienden? Je schoonouders? Je eigen gezin? Hopelijk zijn het mensen waar je om geeft. En dat benadruk je met dit zelfgemaakte dessert. Een fantastisch romig dessert met framboos en limoncello, dat is tegenwoordig zo ongewoon dat ze er waarschijnlijk voor applaudisseren. Je loopt een kans dat ze vragen bij welke supermarkt je dat gekocht hebt. Als je vertelt dat jij het zelfgemaakt hebt zullen ze de waardering voelen. Reken maar dat jij met een trots gezicht aan tafel zit.
Een romig dessert met framboos en limoncello is echt lekker vers
Door te werken met verse ingrediënten zet je smaak op tafel, maar ook creativiteit. Daarvoor hoef je bij dit romig dessert met framboos en limoncello echt geen ingewikkelde kooktechnieken uit je hoofd te leren. In een mum van tijd maak je het dessert, vervolgens moet het nog even de koelkast in en dan zet je straks echt iets geweldigs op tafel. Maar dat is niet alleen afhankelijk van jouw creativiteit in de keuken.
Het is ook afhankelijk van je creativiteit bij de inkoop. De yoghurt bijvoorbeeld moet natuurlijk geen magere yoghurt uit een pak zijn. Een lekker dessert als dit begint bij een lekkere dikke boerenyoghurt. Dat meng je met andere ingrediënten als mascarpone (om het dikker te maken) en met verse frambozen. Probeer eens de frambozen van Raspberry Max. Die frambozen komen uit Limburg en die zijn perfect voor dit romig dessert met framboos en limoncello. Neem een lekkere cake, die drenk je in limoncello, en dat vormt de heerlijke bodem voor dit glaasje. Dan gaan er laagjes yoghurt en jam op. Die jam is er overigens ook van Raspberry Max. Je topt af met wat verse frambozen en, als je hebt, een takje munt. Dit is wat je noemt: feest!
Een beetje plannen levert heel veel op
Voor dit recept moet je shoppen. Voor de meeste mensen is dat een guilty pleasure. Duik dan eens niet een overdekt winkelcentrum in, maar ga naar de markt, of bezoek een boerderijwinkel. Daar haal je namelijk ingrediënten waar je van gaat houden. Ze zijn anders dan de ingrediënten die iedereen al koopt, en dat maakt jouw maaltijden unieker. Op de mooiste plekken shoppen, werken met verse ingrediënten en dan iets echt lekkers op tafel zetten. Het zelf maken van een romig dessert met framboos en limoncello heeft dus heel veel voordelen. Meer voordelen heb je hopelijk niet nodig.
Daag jezelf eens uit en maak dit dessert. Laat het de wereld weten. Deel een foto van het helemaal door jou gemaakte dessert op social media met @lekkertafelen en/of #lekkertafelen. Want dit dessert heeft nieuwswaarde, alleen al omdat jij het gemaakt hebt!
Nu lekker aan de slag met verse ingrediënten, het is het meer dan waard!
Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit
De definitie van vruchtenyoghurt is yoghurt + fruit. Veel fruit uiteraard. De gemiddelde vruchtenyoghurt voldoet hier niet aan.
Frambozen; heerlijke recepten & nuttige tips
Er zijn meer dan genoeg reden om vaker frambozen te eten. Hier vind je die reden + de recepten om de frambozen ook echt te gaan gebruiken.
Mascarpone; niet alleen voor in de tiramisu!
Je kent het vast uit de tiramisu, de Italiaanse mascarpone. Heerlijk romig en een beetje zoetig. Maar niet alleen lekker in zoete toetjes!
Romig dessert met framboos en limoncello
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram mascarpone
- 150 gram (boeren) volle yoghurt
- 1 limoen, het liefst biologisch
- 40 gram suiker
- 4 eetlepels frambozenjam
- 200 gram verse frambozen
- een beetje limoncello
- 4 plakjes cake
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een lekker romig dessert met framboos en limoncello:
Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
Klop de mascarpone los met de suiker, rasp van limoen en de helft van het sap.
Roer de yoghurt erdoor, doe dit niet met de mixer want dan wordt de yoghurt te vloeibaar.
Houdt 8 frambozen achter en prak de rest grof en meng dit met de jam en het limoensap. Doe hier 1/3 van bij het mascarponemengsel.
Neem 4 glazen en steek uit iedere plak cake 2 rondjes die in het glas passen. Bedruppel de rondjes met limoncello naar smaak. Schep een lepel mascarpone in ieder glas en leg er een plakje cake op.
Verdeel de helft van het frambozenmengsel over de 4 plakjes cake in de glazen. Het mooiste is als je de jam aan de zijkanten goed ziet. Verdeel nu weer de helft van het mascarponemengsel over de 4 glazen en doe er weer een plakjes cake met frambozen op. Verdeel het mascarponemengsel over de glazen en versier met 2 framboosjes en eventueel een takje citroenmelisse of munt.
Laat dit romig dessert met framboos en limoncello dan minimaal en uur in de koelkast opstijven.
Het zijn vrij grote desserts, je kunt er ook 6 van maken, maar neem dan wat meer frambozen en cake.
Tafel lekker !!
Reacties van onze lezers