Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Romig dessert met framboos en limoncello

Dit romige dessert met framboos en limoncello is bijzonder kleurrijk, lekker en eenvoudig te maken. Met de frambozen van Raspberry Maxx.

10.895

Romig dessert met framboos en limoncello –  Romig dessert met framboos en limoncelloEen framboos is naar mijn idee wel het lekkerste zomerfruit wat er is. In Meijel in Limburg heb je een prachtige biologische frambozenkwekerij Raspberry-Maxx daar hebben ze de heerlijkste biologische frambozen. Ze verkopen ook allerlei andere dingen allemaal gemaakt met frambozen zoals jam, azijn, mosterd en zelfs zeepjes. Erg leuk om eens te gaan kijken als je toevallig in de buurt zou zijn. Ze zijn open van dinsdag t/m zondag van 10.30 tot 18.00 uur. Het ligt langs een fietsroute en je kunt er ook nog een heerlijk kopje koffie met iets lekkers bij nemen. En mocht je nou niet in Limburg komen, ze staan elke zaterdag op 2 biologische markten in Amsterdam. De Noordermarkt biologische markt van 9.00 tot 16.00 uur en de boerenmarkt Zuidermarkt van 9.30 tot 17.00 uur maar ook op nog veel meer markten door heel het land, kijk voor info op hun website www.raspberry-maxx.nl


Frambozen

In de maanden juli, augustus en september zijn de frambozen vrijwel overal verkrijgbaar en goed betaalbaar. Door verschillende teeltmethoden toe te passen kan de oogst over een lange periode, van eind april tot eind december, gespreid worden zodat ze vrij lang vers verkrijgbaar zijn. Verse frambozen en mascarpone zijn een ideale combinatie voor heerlijk gebak en desserts,mascarpone vol en romig en de framboos licht zoet/zuur, doe er nog wat limoncello bij en je hebt een waar feestje. Kun je niet aan verse frambozen komen je kan het ook met diepvries frambozen maken al is dat net iets minder lekker.

Romig dessert met framboos en limoncello

Dessert voor 4 personen

Rasp de schil van je limoen en pers de limoen uit. Klop de mascarpone los met de suiker, rasp van limoen en de heft van het sap. Roer er de yoghurt door, deze niet met de mixer want dan wordt de yoghurt te vloeibaar. Houdt 8 frambozen achter en prak de rest grof en meng dit met de jam en de limoensap. Doe hier 1/3 van bij het mascarponemengsel. Neem 4 glazen en steek uit iedere plak cake 2 rondjes die in het glas passen. Bedruppel de rondjes met limoncello naar smaak. Schep een lepel mascarpone in ieder glas en leg er een plakje cake op, verdeel de helft van het frambozen mengsel over de 4 plakjes cake in de glazen. Het mooiste is als je de jam aan de zijkanten goed ziet. Verdeel nu weer de helft van je mascarpone mengsel over de 4 glazen en doe er weer een plakjes cake met frambozen op. Verdeel het mascarpone mengsel over de glazen en versier met 2 framboosjes en eventueel een takje citroenmelisse of munt. Laat dit minimaal en uur in de koelkast opstijven. Het zijn vrij grote desserts je kan er ook 6 van maken maar neem dan wat meer frambozen en cake.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer