Salade van botersla – Een salade is een van de meest veelzijdige gerechten die er is. Je kunt het maken van veel verschillende ingrediënten en het aanpassen aan je persoonlijke smaak en voorkeur. Een salade van botersla, aardbeien, mozzarella en avocado is een verrukkelijke en kleurrijke mix van smaken en texturen.
Ken je de botersla of kropsla nog wel?
De kroppen sla blijven steeds vaker liggen in de winkels. Zakjes gemengde sla zijn daarvoor in de plaats gekomen. Toch is het fijn om zo’n (ouderwetse) krop sla te kopen. Want de smaak van botersla is subliem. Botersla is een zachte, milde sla die perfect past bij fruitige smaken. De zachte, knapperige blaadjes en de subtiele smaak van de botersla zorgen voor een perfecte balans met de zoete en sappige aardbeien. Aardbeien zijn heel gezond, ze zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten en voegen kleur en smaak toe aan de salade. De combinatie van botersla en aardbeien is een heerlijk verfrissende combinatie.
Mozzarella voegt een romige en zachte textuur toe aan de salade, en de kaas vormt een perfecte aanvulling op de frisse smaken van de botersla en de zoete aardbeien. Mozzarella is ook een uitstekende bron van calcium en eiwitten, wat het een gezonde toevoeging aan de salade maakt.
De avocado is rijk aan gezonde vetten en vitamine E. Het voegt een romige en boterachtige textuur toe aan de salade, die een perfecte aanvulling vormt op de knapperige botersla, de zoete aardbeien en de zachte mozzarella. Bovendien is de combinatie van avocado en aardbeien een perfecte mix van smaken en texturen.
Salade van botersla – tips
Als je botersla gaat kopen voor de salade, let er dan op dat de krop er fris groen uitziet en dat er geen verlepte blaadjes aan zitten. Bewaar een krop botersla, tot je hem gaat gebruiken, in de groentelade van de koelkast.
Je kunt de salade van botersla niet van tevoren maken. De avocado zal gaan verkleuren als je de salade te lang laat staan.
Maak eens een andere variant op deze salade door de aardbeien te vervangen door blauwe bessen en de mozzarella door feta.
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.
Salade van botersla
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 krop botersla
- 1 avocado
- 250 gram aardbeien
- 2 bollen mozzarella
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel (balsamico)azijn
- 1 theelepel honing
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een salade van botersla:
Was de slablaadjes en droog ze in een slacentrifuge, of sla ze een beetje uit in een schone theedoek. Scheur de blaadjes in wat kleinere stukjes. Doe de sla in een grote slakom.
Halveer de avocado, haal de pit er uit en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in schijfjes.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze.
Meng de avocado en de aardbeien door de salade van botersla. Trek de mozzarella in stukjes en meng die er ook doorheen.
Klop een vinaigrette van de olie, de azijn, de honing en het peper en zout. Maak hier de salade van botersla mee aan of serveer de vinaigrette er apart bij.
Serveer de salade direct, want als je hem te lang laat staan zal de avocado verkleuren.
Tafel lekker !!