Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tiramisu met speculaas en mandarijn

Tiramisu met speculaas. Hierdoor eten de kinderen met sinterklaas avond hun bordje schoon leeg. En de gezonde mandarijntjes hebben ze dan maar mooi binnen.

0 1.665

Tiramisu voor de Sint – Wist je dat tiramisu letterlijk “trek mij omhoog” betekent? Piet kan wel wat hulp gebruiken bij het dak opkomen, dus dit dessert is dus uitermate geschikt voor de decembermaand. Moet hij er zelf niet teveel van snoepen natuurlijk. Om helemaal in sinterklaassfeer te blijven heb ik er voor de frisse smaak heerlijke mandarijntjes in verwerkt.

We kennen de tiramisu allemaal van de lange vingers, mascarpone en de koffie, een heerlijk authentiek Italiaans recept. Het is een erg leuk recept om mee te variëren en dat wordt dus ook volop gedaan. Niet dat de Italianen er zo blij mee zijn, maar wij wel want bij Lekker Tafelen houden we wel van variatie. De lange vingers worden vervangen voor de oer Hollandse speculaasjes. Wanneer je deze zelf wil bakken dan vind je hier een recept. Maar voor deze keer mag je ook lekkere speculaasjes van je bakker nemen.

Tiramisu voor de Sint

Wat heb je nodig:

  • ca 400 gram speculaas
  • 400 gram mascarpone
  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 4-5 mandarijntjes

Zet een pannetje op het vuur met een klein laagje water. Neem een ijzeren of glazen schaal die hierop past. Zorg dat er langs de zijkanten geen stoom kan ontsnappen en dat de bdoem de kom niet raakt. Breek de eieren boven de kom en doe er de suiker en de vanille suiker bij. Klop de eieren met de suiker au bain marie tot deze bijna wit van kleur zijn en een temperatuur van 70 graden heeft bereikt. Dit zie je wanneer het aan de randen begint te stollen. Haal de schaal van het water af en klop nog even door tot de massa iets is afgekoeld. Zet aan de kant.

Snij nu de schil van de mandarijntjes en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Zo heb je mooie partjes zonder de velletjes. Zie foto. Vang het sap op. Roer de mascarpone met 2 eetlepels mandarijnensap in een andere kom goed door elkaar en voeg er 1/3 van het eimengsel aan toe. Roer goed door tot de mascarpone helemaal is opgenomen.

Spatel er nu voorzichtig de rest van het eimengsel doorheen. Doe 1/3 van het mascarpone mengsel in een schaal en leg hierop een laag met speculaas verdeel de mandarijn partjes over de speculaas en verdeel er weer 1/3 van het mengsel overheen. Nogmaals een laag speculaas aanbrengen en de rest van je mascarpone mengsel. Zet dit een minimaal 3 uur in de koelkast. Verkruimel er vlak voor het opdienen nog wat gebroken speculaas overheen en serveer met wat partjes mandarijn voor een kleurrijk geheel.

 

 

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer