Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Kaas

Savencia en Leffe brengen Belgische Abdijkaas naar Nederland

De Kaasmeesters van Savencia en de Meesterbrouwers van Leffe hebben onlangs een abdijkaas gelanceerd op de Nederlandse markt; Pave à la Leffe. Deze kaas is in twee verschillende smaken verkrijgbaar, een blonde en een bruine variant. De merken spelen met deze samenwerking in op de stijgende vraag van Nederlanders naar bijzondere en authentieke kazen en speciaalbieren.

Raclette: moet je beslist een keer proberen

Raclette eten is gezellig, makkelijk en feestelijk tegelijk. Zo gebruik je de gourmetset ook weer eens voor wat anders. Heerlijk gesmolten kaas en in oneindig veel variaties. Raclette is natuurlijk machtig eten en daarmee extra geschikt voor de wintermaanden.

Zwitserse kaas – de smaak van de bergen

Welke Zwitserse kaas vind je in de Nederlandse kaaswinkels? Lekker Tafelen zet ze op een rij en legt uit waar ze vandaan komen. Daarnaast bieden we recepten met Zwitserse kaas zoals bijvoorbeeld de raclette. Zwitserse kaas haalt het wintersport gevoel echt in je naar boven.

Fingerfood; Plankjes om te delen

Sharing dinners, samen delen, we ontdekken het gelukkig ook in Nederland. Het is helemaal niet raar meer als je gewoon een aantal plankjes op tafel zet en iedereen daarvan snoept. Een beetje de oude worst en kaasplankjes van vroeger bij een verjaardag.

Georgisch Kaasbrood

Georgisch kaasbrood is een rond brood, dat rijkelijk gevuld is met kaas. De kaas die er in hoort is de Soelgoeni, die een beetje lijkt op een sponsachtige feta. Hoogst lastig natuurlijk om hier te krijgen, maar met een mengsel van feta en mozzarella serveer je een heerlijk Georgisch kaasbrood!

Kaasfeest! Het kaasplankje voor zwoele zomeravonden

Kaasfeest! Het kaasplankje voor zwoele zomeravonden Eén van de dingen waar ik heel erg van geniet in een goed Frans restaurant is HET KAASPLATEAU. Liefst een grote kar vol met geurende, zorgvuldig geselecteerde, precies rijpe kazen en dan bij voorkeur uit de verschillende regio’s. Een mooi glas rode wijn erbij en het grote genieten kan beginnen. Terwijl wij ze meestal bij de borrel serveren, eet…

Echte Zwitserse kaasfondue

De Zwitserse kaasfondue is werkelijk te makkelijk voor woorden maar een feest op tafel. Het recept voor een uitnodigende tafel voor onverwachte gasten. Een echte Zwitserse kaasfondue komt niet uit een pakje fonduekaas, maar maak je zelf van Gruyère, Emmentaler en Appenzeller kaas.

Geitenkaas, het hele jaar door lekker!

Geitenkaas, het hele jaar door lekker! - Geitenkaas wint de laatste jaren in populariteit. Vooral zomers zien we het kaasje vaak in salades, op toastjes en bij restaurants op kaarten. Maar geitenkaas is het hele jaar door eigenlijk gewoon lekker. Geitenkaas leent zich voor ontzettend veel smaakcombinaties en past daarom in de winter net zo goed als in de zomer. In de wereld zijn er bijna…