Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Kaas recepten & inspiratie

Kaas

Echte Zwitserse kaasfondue

De Zwitserse kaasfondue is werkelijk te makkelijk voor woorden maar een feest op tafel. Het recept voor een uitnodigende tafel voor onverwachte gasten. Een echte Zwitserse kaasfondue komt niet uit een pakje fonduekaas, maar maak je zelf van Gruyère, Emmentaler en Appenzeller kaas.

Geitenkaas, het hele jaar door lekker!

Geitenkaas, het hele jaar door lekker! - Geitenkaas wint de laatste jaren in populariteit. Vooral zomers zien we het kaasje vaak in salades, op toastjes en bij restaurants op kaarten. Maar geitenkaas is het hele jaar door eigenlijk gewoon lekker. Geitenkaas leent zich voor ontzettend veel smaakcombinaties en past daarom in de winter net zo goed als…

Paneer, Indiase kaas maken

Paneer, Indiase kaas maken Paneer, ook wel geschreven als panir, is een zachte Indiase kaas die je thuis kunt maken.  En heb je de paneer eenmaal gemaakt, dan kan je hem op talloze manieren en in talloze recepten gebruiken. Je kunt hem au naturel houden of er direct tijdens de bereiding een kruiden- of specerijenmengsel aan toevoegen. Het kaasje wordt geraspt of verbrokkeld toegevoegd aan…
Lees verder...

Zelf kaas maken met Boska weckpotten

Zelf kaas maken met Boska weckpotten - Zelf kaas of boter maken lijkt een hele klus. Gelukkig liet onze blogger Vivian van Brussel al eerder in haar artikel 'Boter maken voor Dummies'  zien dat het best wel meevalt. Zelf mozzarella en kaas maken wordt al wat moeilijker, al was het alleen maar omdat je hiervoor “bijzondere” ingrediënten zoals…

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer