Recepten om zelf te maken



Onderwerp "oosters"

Terug naar homepage


Oosterse wokschotel met broccoli

Zet weer eens een wok op het fornuis. Deze Oosterse wokschotel zit nl. boordevol groenten. We gebruiken vooral broccoli, inclusief de steel. Lekker!

Lees Meer

Curry van kip en aubergine

Een goed gevulde curry met kippendijen, veel kruiden en aubergine. Serveer de curry van kip en aubergine met rijst, couscous of geraspte bloemkool.

Lees Meer

Bami met kip en paksoi – Laat die bamigroenten pakketten maar liggen

Vergeet de bamipakketten en roerbakgroenten uit de supermarkt en snij verse groenten. We geven je tips en trucs voor het zelf maken van een heerlijke bami.

Lees Meer

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen – Paksoi is niet de meest gebruikte groenten voor een stamppot. Een struik paksoi wordt veel eerder in de wok of allerlei Aziatische gerechten gebruikt. Toch past deze ook prima in de Hollandse keuken.

Lees Meer

Vietnamese salade met eend – Goi Vit

Deze Vietnamese salade met eend is een heerlijke (maaltijd)salade. Fris, licht pittig en kruidig en vol van smaak, licht verteerbaar. Om te smullen!

Lees Meer

Oosterse salade met kip ketjap; Kamperen in je achtertuin

Deze heerlijke oosterse salade met kip ketjap maak je gewoon op de scottelbraai. Het is tenslotte heerlijk weer om te kamperen in eigen achtertuin.

Lees Meer

Oosterse kokossoep met garnalen; tropisch fris en pittig

Deze Oosterse kokossoep met garnalen is een heerlijke zomerse (maaltijd)soep, waarin alle smaken en texturen harmonieus bij elkaar komen.

Lees Meer

Kimchi; gezonde Koreaanse gefermenteerde kool

Kimchi, een pittig Koreaans bijgerecht van gefermenteerde kool, zit vol vitamines en gezonde melkzuurbacteriën. Nu simpel om te maken! Ontdek het recept.

Lees Meer

Doperwten soep met een Oosters tintje

De zomerse variant op erwtensoep. Snel, makkelijk voor doordeweekse dagen. Zet deze doperwten soep regelmatig op je menu. Natuurlijk van verse doperwten.

Lees Meer

Frisse paksoi salade met oosters tintje

Het oosterse tintje dat ik deze salade meegeef, komt van de seroendeng die er als laatste overheen gestrooid wordt. Seroendeng is een droge mix van kokos, pinda’s , ui en kruiden.

Lees Meer

Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok

Snel en eenvoudig een rijstgerecht maken? Deze Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok zijn snel, eenvoudig en echt smaakvol. Probeer het ook!

Lees Meer

Nasi Goreng; authentiek recept

Deze Nasi goreng is naar authentiek recept van Bart Eijken en Jojo Keller, auteurs van het Indonesische kookboek Bartje Boemboe en beiden geboren in Indonesië. Vol van smaak, eenvoudig te bereiden met ingrediënten uit de supermarkt.

Lees Meer

Gember; Betoverende smaakmaker

Gember, een pittige maar aangename smaakmaker. Helaas vaak wat ondergewaardeerd in de keuken. Verse gemberwortel is lastig, dat moet je bewaren, dat moet je raspen, dat kun je toch ook in een potje kopen? Ja, natuurlijk kun je dat in

Lees Meer

Lenterolletjes, een loempia zonder frituren

Lenterolletjes, een loempia zonder frituren Vietnamese Nem’s, Goi Cuon of springrolls, bijzondere namen voor iets dat wij een “koude loempia” zouden kunnen noemen. Gelukkig hebben ook wij de stap naar “lenterolletjes” gemaakt en klinkt het meteen een stuk smakelijker. Deze

Lees Meer

Marineren voegt iets toe

Marineren is het op smaak brengen van een product. Ja, dat kennen we toch allemaal. Gemarineerde speklappen enzo. Klopt, zo doet je slager dat. Maar marineer je ook wel eens zelf? Nee, dat is bewerkelijk, moet je niet doen! Nou,

Lees Meer

Witte kool roerbakken; de helft is al genoeg

Witte kool roerbakken; de helft is al genoeg. Er liggen drie witte kolen te wachten om verwerkt te worden tot zuurkool. Maar op de één of andere manier komt het er niet van. Dus dan maar wat anders er van brouwen.

Lees Meer

De Griekse keuken – Koken van de Bazaar Winactie – Deel 3

Wat een enthousiasme weer in het afgelopen deel van deze actie. Vandaag weer een nieuw thema in deze 3 delige serie. We gaan ons lekker verdiepen in de Griekse keuken. Een keuken die veel bekender is, en daarmee verwachten we

Lees Meer

Zelf een rijsttafel maken? 8 verrukkelijke tips!

Zelf een rijsttafel maken. Ideaal idee, als de barbecue niet aan kan en je toch gasten krijgt. Even naar de Chinees kan natuurlijk ook, de gerechten die we je hier laten zien zijn volledig homemade. Dat presenteer je met trots

Lees Meer

Pittige grill marinade voor lam

Een pittige licht zoete oosters getinte marinade die het best smaakt met lamsvlees en varkensvlees. Door de toevoeging van pindaolie, ook wel Arachideolie genoemd wat hoge temperaturen kan hebben maakt het deze marinade uitermate geschikt om te grillen. Deze olie

Lees Meer