Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Oosterse keuken

Loempia gevuld met kip en groente

Deze heerlijk knapperige loempia gevuld met kip en groente is niet alleen lekker om te eten, het maken van de loempia is een leuke en gezellige bezigheid zeker als je het, bijvoorbeeld, samen met je kinderen doet.

Gember; Betoverende smaakmaker

Gember, een pittige maar aangename smaakmaker. Helaas vaak wat ondergewaardeerd in de keuken. Verse gemberwortel is lastig, dat moet je bewaren, dat moet je raspen, dat kun je toch ook in een potje kopen? Ja, natuurlijk kun je dat in een potje kopen, maar we dagen je toch uit om even verder te lezen. Wie weet gaat er een wereld voor je open. Gember is geen plant maar gember…

Lenterolletjes, een loempia zonder frituren

Lenterolletjes, een loempia zonder frituren Vietnamese Nem’s, Goi Cuon of springrolls, bijzondere namen voor iets dat wij een “koude loempia” zouden kunnen noemen. Gelukkig hebben ook wij de stap naar “lenterolletjes” gemaakt en klinkt het meteen een stuk smakelijker. Deze lenterollen zijn heerlijke koude pakketjes gemaakt van rijstpapier. Je zou ze ook kunnen frituren, maar de koude versie is…

Marineren voegt iets toe

Marineren is het op smaak brengen van een product. Ja, dat kennen we toch allemaal. Gemarineerde speklappen enzo. Klopt, zo doet je slager dat. Maar marineer je ook wel eens zelf? Nee, dat is bewerkelijk, moet je niet doen! Nou, misschien kunnen wij je het tegendeel bewijzen. Eigenlijk is marineren het product aanpassen aan je eigen smaak. Natuurlijk zijn daarbij een aantal basis principes van…