Indische eieren; maak ze zo pittig als je zelf wilt
Wie lust er nu geen eitje? Indische eieren zijn lekker pittig en een perfecte aanvulling bij een rijsttafel of zomaar als snack tussendoor.
Thaïs, Chinees, Japans, hier vind je recepten uit de Oosterse keuken. Alledaagse recepten waar je niet de meest ingewikkelde ingrediënten voor in huis hoeft te halen. Een regelmatig bezoekje aan de toko helpt je natuurlijk wel bij het koken uit de Oosterse keuken.
Wie lust er nu geen eitje? Indische eieren zijn lekker pittig en een perfecte aanvulling bij een rijsttafel of zomaar als snack tussendoor.
Heb je zin in een keuken experience? Ga eens zelf naanbrood bakken. Dat is makkelijker dan je misschien denkt en zó leuk om te doen.
Vergeet de bamipakketten en roerbakgroenten uit de supermarkt en snij verse groenten voor een heerlijke bami met kip en paksoi.
Zet weer eens een wok op het fornuis. Deze Oosterse wokschotel zit vol verse groenten. Gebruik vooral broccoli, inclusief de steel.
Gebruik jij flesjes woksaus als jij een Oosterse maaltijd maakt? Het kan ook zonder. Maak ons zoet-zure varkensvlees met sperziebonen! Vers!
Huisgemaakte sauzen zijn zoveel lekkerder dan die uit pakjes en flesjes. Mensen die zelf hun chilisaus maken kunnen dan ook applaus van hun gasten rekenen.
Deze Gado Gado is een kleurrijke Indonesische 'salade' met een heerlijke frisse, zelfgemaakte pindasaus met kokosmelk en koriander. Om te smullen!
Snel en eenvoudig een rijstgerecht maken? Deze Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok zijn snel, eenvoudig en smaakvol. Probeer maar!
De zomerse variant op erwtensoep. Snel, makkelijk voor doordeweekse dagen. Zet deze doperwten soep regelmatig op je menu. Natuurlijk van verse doperwten.
Het oosterse tintje dat ik deze salade meegeef, komt van de seroendeng die er als laatste overheen gestrooid wordt. Seroendeng is een droge mix van kokos, pinda’s , ui en kruiden.
De geurige Thaise keuken lijkt soms buiten handbereik. Deze heerlijke Tom kha kai (kippensoep met kokos) maak je wel lekker zelf!
Deze lenterolletjes zijn heerlijke koude pakketjes van rijstpapier. Met de vulling kun je variëren. Serveer als lunch of makkelijke maaltijd.
Vergeet de Vietnamese loempia en maak zelf deze kip loempia. Een gezellige keukenklus! De kip loempia voorzien we natuurlijk van lekker veel verse groenten
Deze Nasi goreng is naar authentiek recept van Bart Eijken en Jojo Keller, auteurs van het Indonesische kookboek Bartje Boemboe.
Kimchi, een pittig Koreaans bijgerecht van gefermenteerde kool, zit vol vitamines en gezonde melkzuurbacteriën. Nu simpel om te maken! Ontdek het recept.
Dressing uit een flesje? Nee! Volle tassen van de groenteman, verse ingrediënten en homemade dressing is de inspiratie voor voorjaarssalades.
Check het recept of lees de infoVlees aan een stuk is puur en eerlijk en makkelijk te maken. Snijd de Rosbief met uien-roomsaus in lekkere dunne plakjes en geniet.
Check het recept of lees de infoHet is altijd handig wat vlees in de vriezer te hebben. Maar bewaar dat dan wel op de juiste manier. Wat weet jij van vlees invriezen?
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers