Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Oosterse keuken

Lekkere pittige Indische eieren

Wie lust er nou geen eitje? Deze Indische eieren zijn lekker pittig en een perfecte aanvulling bij een rijsttafel. Maar deze pittige Indische eieren zijn ook heerlijk zomaar als lekkere snack.

Loempia gevuld met kip en groente

Deze heerlijk knapperige loempia gevuld met kip en groente is niet alleen lekker om te eten, het maken van de loempia is een leuke en gezellige bezigheid zeker als je het, bijvoorbeeld, samen met je kinderen doet.

Nasi Goreng; authentiek recept

Deze Nasi goreng is naar authentiek recept van Bart Eijken en Jojo Keller, auteurs van het Indonesische kookboek Bartje Boemboe en beiden geboren in Indonesië. Vol van smaak, eenvoudig te bereiden met ingrediënten uit de supermarkt. Met dit recept eet je nasi goreng ineens op een heel andere manier dan je altijd deed.

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen

Stamppot is nog altijd populaire winterkost. Stamppot van paksoi is een mooie variatie op de bij ons bekende winterse stamppotten. Even geen boerenkool, zuurkool of hutspot, maar een stamppot met een Oosters tintje.

Gember; Betoverende smaakmaker

Gember, een pittige maar aangename smaakmaker. Helaas vaak wat ondergewaardeerd in de keuken. Verse gemberwortel is lastig, dat moet je bewaren, dat moet je raspen, dat kun je toch ook in een potje kopen? Ja, natuurlijk kun je dat in een potje kopen, maar we dagen je toch uit om even verder te lezen. Wie weet gaat er een wereld voor je open.Gember is geen plant maar gember…