Zoetzuur varkensvlees met sperziebonen
Gebruik jij flesjes woksaus als jij een Oosterse maaltijd maakt? Het kan ook zonder. Maak ons zoet-zure varkensvlees met sperziebonen! Vers!
Thaïs, Chinees, Japans, hier vind je recepten uit de Oosterse keuken. Alledaagse recepten waar je niet de meest ingewikkelde ingrediënten voor in huis hoeft te halen. Een regelmatig bezoekje aan de toko helpt je natuurlijk wel bij het koken uit de Oosterse keuken.
Gebruik jij flesjes woksaus als jij een Oosterse maaltijd maakt? Het kan ook zonder. Maak ons zoet-zure varkensvlees met sperziebonen! Vers!
Vergeet de bamipakketten en roerbakgroenten uit de supermarkt en snijd verse groenten voor een heerlijke bami met kip en paksoi.
Wie lust er nu geen eitje? Indische eieren zijn lekker pittig en een perfecte aanvulling bij een rijsttafel of zomaar als snack tussendoor.
Heb je zin in een keuken experience? Ga eens zelf naanbrood bakken. Dat is makkelijker dan je misschien denkt en zó leuk om te doen.
Zet weer eens een wok op het fornuis. Deze Oosterse wokschotel zit vol verse groenten. Gebruik vooral broccoli, inclusief de steel.
Huisgemaakte sauzen zijn zoveel lekkerder dan die uit pakjes en flesjes. Mensen die zelf hun chilisaus maken kunnen dan ook applaus van hun gasten rekenen.
Deze Gado Gado is een kleurrijke Indonesische 'salade' met een heerlijke frisse, zelfgemaakte pindasaus met kokosmelk en koriander. Om te smullen!
Snel en eenvoudig een rijstgerecht maken? Deze Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok zijn snel, eenvoudig en smaakvol. Probeer maar!
Het oosterse tintje dat ik deze salade meegeef, komt van de seroendeng die er als laatste overheen gestrooid wordt. Seroendeng is een droge mix van kokos, pinda’s , ui en kruiden.
De geurige Thaise keuken lijkt soms buiten handbereik. Deze heerlijke Tom kha kai (kippensoep met kokos) maak je wel lekker zelf!
Deze lenterolletjes zijn heerlijke koude pakketjes van rijstpapier. Met de vulling kun je variëren. Serveer als lunch of makkelijke maaltijd.
Vergeet de Vietnamese loempia en maak zelf deze kip loempia. Een gezellige keukenklus! De kip loempia voorzien we natuurlijk van lekker veel verse groenten
Deze Nasi goreng is naar authentiek recept van Bart Eijken en Jojo Keller, auteurs van het Indonesische kookboek Bartje Boemboe.
Kimchi, een pittig Koreaans bijgerecht van gefermenteerde kool, zit vol vitamines en gezonde melkzuurbacteriën. Nu simpel om te maken! Ontdek het recept.
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Check het recept of lees de infoTerugdenken aan vakantie aan de Belgische kust? Maak dit recept van een klassiek Oostends vispannetje en je bent er zo weer op vakantie.
Check het recept of lees de infoHet is altijd handig om wat aardappelen op voorraad te hebben. Maar hoe kun je het beste die aardappelen bewaren? We leggen het uit.
Check het recept of lees de info
Reacties van onze lezers