Oosterse wokschotel met broccoli
Zet weer eens een wok op het fornuis. Deze Oosterse wokschotel zit vol verse groenten. Gebruik vooral broccoli, inclusief de steel.
Thaïs, Chinees, Japans, hier vind je recepten uit de Oosterse keuken. Alledaagse recepten waar je niet de meest ingewikkelde ingrediënten voor in huis hoeft te halen. Een regelmatig bezoekje aan de toko helpt je natuurlijk wel bij het koken uit de Oosterse keuken.
Zet weer eens een wok op het fornuis. Deze Oosterse wokschotel zit vol verse groenten. Gebruik vooral broccoli, inclusief de steel.
Vergeet de bamipakketten en roerbakgroenten uit de supermarkt en snij verse groenten. Het resultaat? Een heerlijke bami met kip en paksoi.
Heb je zin in een keuken experience? Ga eens zelf naanbrood bakken. Dat is makkelijker dan je misschien denkt en zó leuk om te doen.
Gebruik jij flesjes woksaus als jij een Oosterse maaltijd maakt? Het kan ook zonder. Maak ons zoet-zure varkensvlees met sperziebonen! Vers!
Snel en eenvoudig een rijstgerecht maken? Deze Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok zijn snel, eenvoudig en smaakvol. Probeer maar!
Een goed gevulde curry met kippendijen, veel kruiden en aubergine. Serveer de curry van kip en aubergine met rijst, couscous of geraspte bloemkool.
De zomerse variant op erwtensoep. Snel, makkelijk voor doordeweekse dagen. Zet deze doperwten soep regelmatig op je menu. Natuurlijk van verse doperwten.
Het oosterse tintje dat ik deze salade meegeef, komt van de seroendeng die er als laatste overheen gestrooid wordt. Seroendeng is een droge mix van kokos, pinda’s , ui en kruiden.
De geurige Thaise keuken lijkt soms buiten handbereik. Deze heerlijke Tom kha kai (kippensoep met kokos) maak je wel lekker zelf!
Huisgemaakte sauzen zijn zoveel lekkerder dan die uit pakjes en flesjes. Mensen die zelf hun chilisaus maken kunnen dan ook applaus van hun gasten rekenen.
Deze Gado Gado is een kleurrijke Indonesische 'salade' met een heerlijke frisse, zelfgemaakte pindasaus met kokosmelk en koriander. Om te smullen!
Deze lenterolletjes zijn heerlijke koude pakketjes van rijstpapier. Met de vulling kun je variëren. Serveer als lunch of makkelijke maaltijd.
Vergeet de Vietnamese loempia en maak zelf deze kip loempia. Een gezellige keukenklus! De kip loempia voorzien we natuurlijk van lekker veel verse groenten
Wie lust er nou geen eitje? Deze Indische eieren zijn lekker pittig en een perfecte aanvulling bij een rijsttafel of zomaar als lekkere snack tussendoor.
Deze Nasi goreng is naar authentiek recept van Bart Eijken en Jojo Keller, auteurs van het Indonesische kookboek Bartje Boemboe.
Stamppot is nog altijd populaire winterkost. Stamppot van paksoi is een mooie variatie op de bij ons bekende winterse stamppotten. Even geen boerenkool, zuurkool of hutspot, maar een stamppot met een Oosters tintje.
Deze Vietnamese salade met eend is een heerlijke (maaltijd)salade. Fris, licht pittig en kruidig en vol van smaak, licht verteerbaar. Om te smullen!
Kimchi, een pittig Koreaans bijgerecht van gefermenteerde kool, zit vol vitamines en gezonde melkzuurbacteriën. Nu simpel om te maken! Ontdek het recept.
Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?
Check het recept of lees de infoAls je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!
Check het recept of lees de infoEenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.
Check het recept of lees de infoDe perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.
Check het recept of lees de info© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers