• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Zelf naanbrood bakken

Dat doe je gewoon lekker in de pan

door Connie Derks
in Kookschool
1
0
zelf naanbrood bakken

Zelf naanbrood bakken – Dubbel plezier en dat smaakt naar meer

Zelf Naanbrood bakken ook jij kunt het

Wanneer we Naan of ander brood zien denken we al gauw dat kan ik nooit, dat is veel te moeilijk. Ik kan je vertellen dat dat best meevalt, Oké je moet er op tijd aan beginnen want het deeg moet 1 ½ uur rijzen. Maar in die 1 ½ uur kun je veel andere dingen doen. Dus wanneer het buiten weer eens regenachtig is en je zin hebt om te bakken, bak dan eens brood zoals bijvoorbeeld dit naanbrood. Het is erg ontspannend om met deeg bezig te zijn en als je dan ziet wat je kunt maken van bloem met een paar andere ingrediënten dan krijg je toch wel een voldaan gevoel.

Naan het brood met de vlekken

Naan is een brood gemaakt van tarwemeel en yoghurt. Het wordt in Azië waar het vandaan komt in speciale ovens gebakken. Deze ovens heten Tandoor. Het is een soort van stenen oven met de opening aan de bovenkant welke heet opgestookt wordt. De stukken deeg worden tegen de zijkanten aangeplakt en daar gegaard. Vandaar dat de originele naan vaak van die donkere vlekken hebben. Dit zijn de luchtbellen die erg veel hitte hebben gehad door het vuur in de oven. Nu heeft er vrijwel niemand thuis een Tandoor dus wij bakken het brood in een gloeiendhete pan.

Wat eet je bij naanbrood

Het bekendst is naan bij de curry. Maar naan is ook erg lekker bij de soep of gevuld met vlees, kaas of gegrilde groentes. Of geef naan eens gescheurd in stukken bij de borrel met lekkere smeersels en dips zoals bijvoorbeeld humus

Naan bakken

Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloem
  • 120 gram water
  • 150 gram yoghurt
  • 1 theelepel suiker
  • 15 gram verse gist of 5 gram gedroogde gist
  • 10 gram bakpoeder
  • 15 gram zout
  • 1 eetlepel Nigella zaad ( optioneel )
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels boter

Bereidingswijze van dit recept

Maak met de kneedhaken van je mixer een deeg van de bloem, yoghurt, water, suiker, gist, bakpoeder, zout en Nigella zaad. Kneed zeker 5 minuten tot het deeg elastisch is. Leg het deeg in een kom en dek het af, zet op een warm plaatsje om te rijzen.

Smelt de boter en pers er de knoflook boven uit. Voeg er eventueel een klein beetje zout aan toe.

Verdeel het deeg in 10 ongeveer gelijke porties en maak er bolletjes van.

Verhit nu een pan, liefst met dikke bodem tot zeer heet. Doe een beetje olie op je werkplek en rol een stukje deeg uit tot langwerpig of als jij dat liever hebt rond van ongeveer 1 cm dikte. Leg de naan in de hete pan. Geen olie, geen boter! Bak de naan ongeveer 1 minuut per zijnde tot het mooi gekleurd is en gaar.

In de tijd dat de ene naan in de pan zit kun je de volgende uitrollen. Heb je geen rolstok dan kun je de naan ook groter duwen/uitdrukken met je handen.

Besmeer de nog warme naan met een kwastje met de knoflookolie. Houd de Naan warm onder een theedoek.

De Naans zijn ook goed in te vriezen en op te warmen. Doe dit in een broodrooster of in een koekenpan.

Serveer de naan warm bij je curry of ander lekkers.

Tafel lekker!

Tags: Basisrecepten deegOosterse keuken
DeelPin22Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pizzadeeg zelf maken
Kookschool

Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf

Oosterse wokschotel met broccoli
Wokken

Oosterse wokschotel met broccoli

paksoi salade
Salade

Frisse paksoi salade met oosters tintje

Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok
Wokken

Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen