• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Zelf naanbrood bakken

Dat doe je gewoon lekker in de pan

door Connie Derks
in Kookschool
1
0
zelf naanbrood bakken

Zelf naanbrood bakken – Dubbel plezier en dat smaakt naar meer

Zelf Naanbrood bakken ook jij kunt het

Wanneer we Naan of ander brood zien denken we al gauw dat kan ik nooit, dat is veel te moeilijk. Ik kan je vertellen dat dat best meevalt. Oké je moet er op tijd aan beginnen want het deeg moet 1 ½ uur rijzen. Maar in die 1 ½ uur kun je veel andere dingen doen. Dus wanneer het buiten weer eens regenachtig is en je zin hebt om te bakken, bak dan eens brood zoals bijvoorbeeld dit naanbrood. Het is erg ontspannend om met deeg bezig te zijn en als je dan ziet wat je kunt maken van bloem met een paar andere ingrediënten dan krijg je toch wel een voldaan gevoel.

Naan het brood met de vlekken

Naan is een brood gemaakt van tarwemeel en yoghurt. Het wordt in Azië waar het vandaan komt in speciale ovens gebakken. Deze ovens heten Tandoor. Het is een soort van stenen oven met de opening aan de bovenkant die heet opgestookt wordt. De stukken deeg worden tegen de zijkanten aangeplakt en daar gegaard. Vandaar dat de originele naan vaak van die donkere vlekken hebben. Dit zijn de luchtbellen die erg veel hitte hebben gehad door het vuur in de oven. Nu heeft er bijna niemand thuis een Tandoor dus wij bakken het brood in een gloeiendhete pan.

Wat eet je bij naanbrood

Het bekendst is naan bij de curry. Maar naan is ook erg lekker bij de soep of gevuld met vlees, kaas of gegrilde groentes. Of geef naan eens gescheurd in stukken bij de borrel met lekkere smeersels en dips zoals bijvoorbeeld hummus.

Naan bakken

Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloem
  • 120 gram water
  • 150 gram yoghurt
  • 1 theelepel suiker
  • 15 gram verse gist of 5 gram gedroogde gist
  • 10 gram bakpoeder
  • 15 gram zout
  • 1 eetlepel Nigella zaad ( optioneel )
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels boter

Bereidingswijze van dit recept

Zelf naanbrood bakken doe je zo:

Maak met de kneedhaken van je mixer een deeg van de bloem, yoghurt, water, suiker, gist, bakpoeder, zout en Nigella zaad. Kneed zeker 5 minuten tot het deeg elastisch is. Leg het deeg in een kom en dek het af, zet op een warm plaatsje om te rijzen.

Smelt de boter en pers er de knoflook boven uit. Voeg er eventueel een klein beetje zout aan toe.

Verdeel het deeg in 10 ongeveer gelijke porties en maak er bolletjes van.

Verhit nu een pan, liefst met dikke bodem tot zeer heet. Doe een beetje olie op je werkplek en rol een stukje deeg uit tot langwerpig of als jij dat liever hebt rond van ongeveer 1 cm dikte. Leg de naan in de hete pan. Geen olie, geen boter! Bak de naan ongeveer 1 minuut per zijnde tot het mooi gekleurd is en gaar.

In de tijd dat de ene naan in de pan zit kun je de volgende uitrollen. Heb je geen rolstok dan kun je de naan ook groter duwen/uitdrukken met je handen.

Besmeer de nog warme naan met een kwastje met de knoflookolie. Houd de Naan warm onder een theedoek.

De Naans zijn ook goed in te vriezen en op te warmen. Doe dit in een broodrooster of in een koekenpan.

Serveer de naan warm bij je curry of ander lekkers.

Tafel lekker !!

DeelPin41Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

basisdeeg voor quiche of hartige taart
Kookschool

Basisdeeg voor quiche; ook te gebruiken voor hartige taart

brioche deeg
Kookschool

Briochedeeg een rijk deeg (Basisrecept)

Pizzadeeg zelf maken
Kookschool

Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf

Oosterse wokschotel met broccoli
Wokken

Oosterse wokschotel met broccoli

Bami met kip en paksoi
Hoofdgerecht

Bami met kip en paksoi

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671
Kookschool

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen
Vleesgerechten

Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen

Biscuit
Kookschool

Biscuit-, Joconde- of Moscovisch deeg – de basis van veel gebak en taarten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen