• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Zelf naanbrood bakken

Dat doe je gewoon lekker in de pan

door Connie Derks
in Kookschool
1
0
zelf naanbrood bakken

Zelf naanbrood bakken – Dubbel plezier en dat smaakt naar meer

Zelf Naanbrood bakken ook jij kunt het

Wanneer we Naan of ander brood zien denken we al gauw dat kan ik nooit, dat is veel te moeilijk. Ik kan je vertellen dat dat best meevalt. Oké je moet er op tijd aan beginnen want het deeg moet 1 ½ uur rijzen. Maar in die 1 ½ uur kun je veel andere dingen doen. Dus wanneer het buiten weer eens regenachtig is en je zin hebt om te bakken, bak dan eens brood zoals bijvoorbeeld dit naanbrood. Het is erg ontspannend om met deeg bezig te zijn en als je dan ziet wat je kunt maken van bloem met een paar andere ingrediënten dan krijg je toch wel een voldaan gevoel.

Naan het brood met de vlekken

Naan is een brood gemaakt van tarwemeel en yoghurt. Het wordt in Azië waar het vandaan komt in speciale ovens gebakken. Deze ovens heten Tandoor. Het is een soort van stenen oven met de opening aan de bovenkant die heet opgestookt wordt. De stukken deeg worden tegen de zijkanten aangeplakt en daar gegaard. Vandaar dat de originele naan vaak van die donkere vlekken hebben. Dit zijn de luchtbellen die erg veel hitte hebben gehad door het vuur in de oven. Nu heeft er bijna niemand thuis een Tandoor dus wij bakken het brood in een gloeiendhete pan.

Wat eet je bij naanbrood

Het bekendst is naan bij de curry. Maar naan is ook erg lekker bij de soep of gevuld met vlees, kaas of gegrilde groentes. Of geef naan eens gescheurd in stukken bij de borrel met lekkere smeersels en dips zoals bijvoorbeeld hummus.

Naan bakken

Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloem
  • 120 gram water
  • 150 gram yoghurt
  • 1 theelepel suiker
  • 15 gram verse gist of 5 gram gedroogde gist
  • 10 gram bakpoeder
  • 15 gram zout
  • 1 eetlepel Nigella zaad ( optioneel )
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels boter

Bereidingswijze van dit recept

Zelf naanbrood bakken doe je zo:

Maak met de kneedhaken van je mixer een deeg van de bloem, yoghurt, water, suiker, gist, bakpoeder, zout en Nigella zaad. Kneed zeker 5 minuten tot het deeg elastisch is. Leg het deeg in een kom en dek het af, zet op een warm plaatsje om te rijzen.

Smelt de boter en pers er de knoflook boven uit. Voeg er eventueel een klein beetje zout aan toe.

Verdeel het deeg in 10 ongeveer gelijke porties en maak er bolletjes van.

Verhit nu een pan, liefst met dikke bodem tot zeer heet. Doe een beetje olie op je werkplek en rol een stukje deeg uit tot langwerpig of als jij dat liever hebt rond van ongeveer 1 cm dikte. Leg de naan in de hete pan. Geen olie, geen boter! Bak de naan ongeveer 1 minuut per zijnde tot het mooi gekleurd is en gaar.

In de tijd dat de ene naan in de pan zit kun je de volgende uitrollen. Heb je geen rolstok dan kun je de naan ook groter duwen/uitdrukken met je handen.

Besmeer de nog warme naan met een kwastje met de knoflookolie. Houd de Naan warm onder een theedoek.

De Naans zijn ook goed in te vriezen en op te warmen. Doe dit in een broodrooster of in een koekenpan.

Serveer de naan warm bij je curry of ander lekkers.

Tafel lekker !!

Tags: Basisrecepten deegOosterse keuken
DeelPin36Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen
Kookschool

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon
Kookschool

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

soepballetjes maken
Kookschool

Soepballetjes maken

basisdeeg voor quiche of hartige taart
Kookschool

Basisdeeg voor quiche; ook te gebruiken voor hartige taart

hele kip delen
Kookschool

Een hele kip snijden in acht delen

Maasdammer kaas
Kookschool

Maasdammer en Leerdammer

Rookworst; slagersrookworst is het lekkerst
Kookschool

Rookworst; slagersrookworst is het lekkerst

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen