Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Vegetarisch recepten & inspiratie

Vegetarisch

Mac and cheese: Favoriete klassieker

De echte Mac and Cheese. Alle elementen in dit gerecht zorgen ervoor dat je elke hap weer naar een volgende verlangt. Maak nu de bekende Engelse Mac and Cheese lekker zelf. En ook hiermee kun je volop variëren. Kies voor vegetarisch of neem er een stukje vlees of vis bij. En voeg verse groenten naar keuze toe.

Lasagne van wortel

Deze lasagne van wortel is een heerlijk vegetarisch alternatief voor de alom bekende lasagne met tomatensaus. Zoals de naam doet vermoeden vormen wortels de basis van deze lasagne. Lasagne van wortel is verrassend anders en verrassend lekker, zo at je je wortels vast nog niet eerder.

Aardappelen met uiendoop; Simpel en smakelijk

Aardappelen met uiendoop - Uiendoop, velen zullen er nog nooit van gehoord hebben. Uiendoop is een gerecht dat bestaat uit gestoofde uien en gekookte aardappelen. In dit gerecht is de ui de grote ster. Er zit zoveel ui in dat het een hoofdgroente is. Want je komt met dit gerecht gelijk aan je dagelijkse 200 gram groente. Aardappelen met uiendoop…

Falafel met dadels

Een falafel met dadels wordt mooi knapperig van buiten en bijna romig van binnen. Ze vallen niet uit elkaar en zijn ook niet droog.

Zomerse rijstsalade met tuinbonen

Ja, je hebt geen zin om te koken. Dat komt in de zomer wat vaker voor. Voor de rijstsalade moet je wel koken, tenzij je nog een restje van gisteren in de koelkast hebt. De rijstsalade is een prachtige manier van restverwerking, maar zorg wel voor smaak. Deze rijstsalade is smaakvol, kleurrijk en kun je prima voorzetten aan onverwachtse visite op een doordeweekse dag. 200 gram pandanrijst…
Lees verder...

Panzanella, een Italiaanse boerensalade met brood

Bedenk dat de boeren de salade ‘s morgens vroeg meenamen en pas later aten, echt geen domme zet want al die heerlijke smaken hadden ruim de tijd te mixen. Deze Panzanella hoef je dus niet direct op tafel te zetten, maar kan je juist wat vroeger maken zodat alle smaken goed kunnen mengen.

Linzenstoof met spruitjes en koolraap

Linzenstoof met spruitjes en koolraap - Linzen, een typisch winterproduct maar niet heel populair in de Nederlandse keuken. Toch kun je met linzen alle kanten op.  Daar hoeft het niet aan te liggen. Koolraap? Hetzelfde geldt voor koolraap. Koolraap wordt vaak verward met knolraap terwijl het toch echt verschillende groenten zijn. Koolraap is groter dan een knolraap en de binnenkant is zacht…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer