Champignonsaus – Bij champignonsaus denk je al snel aan de populaire champignonroomsaus, die je serveert bij een stukje varkenshaas of ander vlees. Maar er zijn veel meer mogelijkheden met champignonsaus. Leer variëren met champignons!
Champignonsaus maak je zelf!
Een potje saus opentrekken of een saus uit een pakje maken is snel geregeld. Lekker makkelijk uiteraard. Maar is het ook echt lekker? Steek er eens een klein beetje meer tijd in en maak die champignonsaus zelf. Het is echt de moeite waard, want als je veel aandacht besteedt aan het gerecht waarbij je die saus serveert, waarom neem je dan genoegen met een minder lekkere saus? Een saus met verse paddenstoelen en andere verse ingrediënten tilt je gerecht naar een ander niveau, echt waar!
Wel of geen room gebruiken?
Een romige champignonsaus is heerlijk. Maar er kan een reden zijn waarom je geen room in je gerechten wilt verwerken. Mogelijk vanwege een lactose-intolerantie, omdat je vegan wilt eten, of je wilt een minder vette saus. Je kunt ook heel goed een heerlijke champignonsaus maken zonder dat er room aan te pas komt. Bij de recepten vind je een saus die je zonder room maakt en een champignonroomsaus.
Denk eens wat verder dan champignonsaus met room
Natuurlijk is champignonsaus met room heerlijk. Maar er zijn zoveel andere mogelijkheden die je ook zou moeten kennen, zodat je heel makkelijk variatie in je maaltijden kunt aanbrengen. Denk eens aan een champignonsaus met kaas. De basis is een kaassaus, maar je maakt er iets compleet anders van dan dat door er gebakken champignons aan toe te voegen. De saus die je dan krijgt, is heerlijk om bij een stukje kip of vlees te serveren, maar het is ook een goede basissaus voor een heerlijke ovenpasta. Voeg er wat heel fijn gesneden prei, of roosjes gekookte broccoli aan toe, meng de saus met gekookte pasta, bestrooi het gerecht met kaas en bak af in de oven.
Champignons en tomaten, dat is een prima combinatie
Waarschijnlijk denk je ook niet direct aan een saus op basis van tomaten. Toch is de combinatie van tomaten en champignons een hele goede. De tomaten-champignonsaus heeft een lekker Italiaans tintje, en hij det het dan ook heel goed als vegetarische pastasaus. Wil je er vlees in? Met wat uitgebakken spekjes, rul gebakken gehakt of stukjes gebakken kipfilet maak je er een meer gevulde saus van.
De lekkerste recepten
Hieronder vind je de lekkerste recepten voor champignonsaus. Kijk er eens naar, ze bieden je vast genoeg inspiratie om iets lekkers op tafel te zetten. Of nog beter, probeer ze gewoon allemaal!
Champignonsaus met kaas
Een heerlijke, kazige, variant op champignonroomsaus! Champignonsaus met kaas, daar kun je veel lekkere dingen mee doen. Dat moet je proeven!
Tomaten-champignonsaus
Champignonsaus, dat hoeft echt niet altijd met room. Het recept voor een heerlijke tomaten-champignonsaus bewijst dat het ook anders kan!
Champignonroomsaus zelf maken
Een lekker sausje bij een varkenshaasje of een biefstukje? Champignonroomsaus is een favoriet, en die maak je zelf, met verse ingrediënten.
Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
Echte champignonsaus zelf maken is niet zo moeilijk en geeft een boost aan veel gerechten. Een recept op basis van bouillon ipv room.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.