• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 12 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Champignonsaus; de lekkerste recepten

Ook met champignonsaus kun je variëren!

Redactie door Redactie
in Specials
0
1
Champignonsaus

Champignonsaus – Bij champignonsaus denk je al snel aan de populaire champignonroomsaus, die je serveert bij een stukje varkenshaas of ander vlees. Maar er zijn veel meer mogelijkheden met champignonsaus. Leer variëren met champignons!

Champignonsaus maak je zelf!

Een potje saus opentrekken of een saus uit een pakje maken is snel geregeld. Lekker makkelijk uiteraard. Maar is het ook echt lekker? Steek er eens een klein beetje meer tijd in en maak die champignonsaus zelf. Het is echt de moeite waard, want als je veel aandacht besteedt aan het gerecht waarbij je die saus serveert, waarom neem je dan genoegen met een minder lekkere saus? Een saus met verse paddenstoelen en andere verse ingrediënten tilt je gerecht naar een ander niveau, echt waar!

Wel of geen room gebruiken?

Een romige champignonsaus is heerlijk. Maar er kan een reden zijn waarom je geen room in je gerechten wilt verwerken. Mogelijk vanwege een lactose-intolerantie, omdat je vegan wilt eten, of je wilt een minder vette saus. Je kunt ook heel goed een heerlijke champignonsaus maken zonder dat er room aan te pas komt. Bij de recepten vind je een saus die je zonder room maakt en een champignonroomsaus.

Denk eens wat verder dan die champignonsaus met room

Natuurlijk is champignonsaus met room heerlijk. Maar er zijn zoveel andere mogelijkheden die je ook zou moeten kennen, zodat je heel makkelijk variatie in je maaltijden kunt aanbrengen. Denk eens aan een champignonsaus met kaas. De basis is een kaassaus, maar je maakt er iets compleet anders van dan dat door er gebakken champignons aan toe te voegen. De saus die je dan krijgt, is heerlijk om bij een stukje kip of vlees te serveren, maar het is ook een goede basissaus voor een heerlijke ovenpasta. Voeg er wat heel fijn gesneden prei, of roosjes gekookte broccoli aan toe, meng de saus met gekookte pasta, bestrooi het gerecht met kaas en bak af in de oven.

Champignons en tomaten, dat is een prima combinatie

Waarschijnlijk denk je ook niet direct aan een saus op basis van tomaten. Toch is de combinatie van tomaten en champignons een hele goede. De tomaten-champignonsaus heeft een lekker Italiaans tintje, en hij det het dan ook heel goed als vegetarische pastasaus. Wil je er vlees in?  Met wat uitgebakken spekjes, rul gebakken gehakt of stukjes gebakken kipfilet maak je er een meer gevulde saus van.

De lekkerste recepten

Hieronder vind je de lekkerste recepten voor champignonsaus. Kijk er eens naar, ze bieden je vast genoeg inspiratie om iets lekkers op tafel te zetten. Of nog beter, probeer ze gewoon allemaal!

Tomaten-champignonsaus
Saus

Tomaten-champignonsaus

Champignonsaus, dat hoeft echt niet altijd met room. Het recept voor een heerlijke tomaten-champignonsaus bewijst dat het ook anders kan!

Champignonsaus met kaas
Saus

Champignonsaus met kaas

Een heerlijke, kazige, variant op champignonroomsaus! Champignonsaus met kaas, daar kun je veel lekkere dingen mee doen. Dat moet je proeven!

Champignonroomsaus
Saus

Champignonroomsaus zelf maken

Een lekker sausje bij een varkenshaasje of een biefstukje? Champignonroomsaus is een favoriet, en die maak je zelf, met verse ingrediënten.

champignonsaus
Saus

Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst

Echte champignonsaus zelf maken is niet zo moeilijk en geeft een boost aan veel gerechten. Een recept op basis van bouillon ipv room.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Tags: Groente
DeelPin27VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

10 keer VERS in 15 minuten
Specials

10 keer VERS in 15 minuten. Verander je lifestyle met deze recepten

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Noedels met spitskool en gemarineerde kip
  • Frisse kwarkdip met paprika en verse kruiden voor bij de borrel
  • Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
  • Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado
  • IJsthee zelf maken: fris, smaakvol en zonder onnodige suikers
  • Yoghurt soorten; de verschillende soorten uitgelegd

Reacties

  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Ed Van der stel op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Redactie op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Helma op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!