• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Cottage cheese; Een gezonde keuze met heel veel mogelijkheden

Te gebruiken van ontbijt tot borreltafel

door Redactie
in Specials
0
0
cottage cheese

Cottage cheese is ook wel bekend als Hüttenkäse. Bij het maken van kaas wordt de wrongel van de wei gescheiden. De wrongel wordt vervolgens geperst tot kaas. Voor cottage cheese wordt de wrongel niet geperst, niet gerijpt en niet gekleurd. Deze verse kaas wordt gemaakt van koemelk.

Jong en puur

In feite is cottage cheese dus een zeer jonge en pure kaas die een beetje aan kwark doet denken. De frisheid in combinatie met de pure kaas eigenschappen maken dat je deze kaas op meerde manieren kunt toepassen in de keuken.

Eén van de grootste voordelen is het light karakter. Cottage cheese bevat nauwelijks vet en koolhydraten. Daarmee is deze kaas heel geschikt om te gebruiken op belegde broodjes. Een lepeltje op een broodje kan een enorme boost geven aan de totale smaakbeleving. Deze kaas zit wel vol eiwitten en is daarmee populair bij sporters of mensen die af willen vallen.

Cottage cheese bevat nauwelijks vet en koolhydraten.

Op ieder moment van de dag

We zeiden het al, deze kaas biedt heel veel mogelijkheden. De gezonde eigenschappen en het frisse karakter van deze verse kaas passen heel goed bij een gezonde levensstijl en vanuit dat oogpunt zouden we er allemaal voor moeten kiezen toch?

Zomaar een paar tips:

  • Op de boterham, al dan niet in combinatie met wat groenten als radijs of tomaat.
  • Op een cracker of op roggebrood met bijvoorbeeld komkommer, tomaat, maar ook met fruit of noten.
  • Puur als ontbijt met vers fruit en zelfgemaakte granola. Heerlijk!
  • Bij een omelet, eierpannenkoek of eiwrap
  • Bak er pannenkoeken van (recept onderaan)
  • In veel gevallen kun je cottage cheese gebruiken i.p.v. crème fraîche of zure room maar ook in plaats van bijvoorbeeld mascarpone.
  • Verminder vet door cottage cheese te gebruiken in de gratin/saus laag van je ovenschotel. (recept onderaan)
  • Combineer cottage cheese met frisse groenten als paprika en kruiden als peterselie of munt en gebruik als frisse saus bij vlees of vis.
  • Op de borreltafel als dipsaus bij rauwe groenten, maar ook op een toastje met zalm.

Zelf maken

Voor de echte kookliefhebbers: Je kunt cottage cheese ook zelf maken. Breng hiervoor een liter melk aan de kook, voeg er 3 eetlepels citroensap aan toe en laat een half uur staan. Doe in een kaasdoek of schone theedoek en laat uitlekken tot de gewenste dikte.

Recepten met cottage cheese

Onderstaand 4 recepten waarin wij cottage cheese gebruikt hebben. Zet dus een bakje van dit heerlijke goedje op je boodschappenlijstje want deze toppers zullen je blijvend verrassen.

gezonde sandwich met peer
Lunch

Gezonde sandwich met peer en ham

Lekker lunchen gaat zeker lukken met deze gezonde sandwiches van peer, ham en cottage cheese. Een mooie combinatie van smaken, vers en gezond!

Ovenschotel met witte kool en spatzle
Ovenschotel

Ovenschotel met witte kool en spätzle

Een ovenschotel met witte kool is op zich niet bijzonder. In combinatie met spätzle is het hartstikke origineel. Puur, vers en lekker!

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

Eenvoudig te maken hartig gevulde broodjes. Leuk als traktatie! Kies een vulling van pittige kip of pittig gehakt of bedenk je eigen variant.

Cottage cheese pannenkoekjes
Lunch

Cottage cheese pannenkoekjes

Cottage cheese pannenkoekjes zijn gezond, lekker en snel gemaakt. Zet deze cottage cheese pannenkoekjes eens bij het ontbijt op tafel.

Vorige Volgende
DeelPin18Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Varkenshaas met Cabralessaus
Vleesgerechten

Varkenshaas met Cabralessaus

Cabrales crème met PX-stroop
Hapjes

Cabrales crème met PX-stroop

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales
Maaltijdsoep

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

Halloumi salade met vijgen
Salade

Halloumi salade met vijgen

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten
Recepten

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen