• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Cottage cheese; Een gezonde keuze met heel veel mogelijkheden

Te gebruiken van ontbijt tot borreltafel

Redactie door Redactie
in Specials
0
cottage cheese

Cottage cheese is ook wel bekend als Hüttenkäse. Bij het maken van kaas wordt de wrongel van de wei gescheiden. De wrongel wordt vervolgens geperst tot kaas. Voor cottage cheese wordt de wrongel niet geperst, niet gerijpt en niet gekleurd. Voor dit verse kaasje wordt koemelk gebruikt.

Jong en puur

In feite is cottage cheese dus een hele jonge en pure kaas die een beetje aan kwark doet denken. De frisheid in combinatie met de pure kaas eigenschappen maken dat je het op meerde manieren kunt toepassen in de keuken.

Eén van de grootste voordelen is het light karakter. In cottage cheese zitten nauwelijks vet en koolhydraten. Daarmee is deze kaas heel geschikt om te gebruiken op belegde broodjes. Een lepeltje op een broodje kan een enorme boost geven aan de totale smaakbeleving. Deze kaas zit wel vol eiwitten en is daarmee populair bij sporters of mensen die af willen vallen.

Cottage cheese bevat nauwelijks vet en koolhydraten.

Cottage cheese kan op ieder moment van de dag

Deze verse kaas biedt heel veel mogelijkheden. De gezonde eigenschappen en het frisse karakter passen heel goed bij een gezonde levensstijl. Misschien toch iets om over na te denken.

Zomaar een paar tips:

  • Op de boterham, al dan niet in combinatie met wat groenten als radijs of tomaat.
  • Op een cracker of op roggebrood met bijvoorbeeld komkommer, tomaat, maar ook met fruit of noten.
  • Puur als ontbijt met vers fruit en zelfgemaakte granola. Heerlijk!
  • Bij een omelet, eierpannenkoek of eiwrap.
  • Bak er pannenkoeken van (recept onderaan).
  • In veel gevallen kun je cottage cheese gebruiken i.p.v. crème fraîche of zure room, maar ook in plaats van bijvoorbeeld mascarpone.
  • Verminder vet door cottage cheese te gebruiken in de gratin/saus laag van je ovenschotel. (recept onderaan).
  • Combineer cottage cheese met frisse groenten als paprika en kruiden als peterselie of munt en gebruik als frisse saus bij vlees of vis.
  • Op de borreltafel als dipsaus bij rauwe groenten, maar ook op een toastje met zalm.

Cottage cheese zelf maken

Voor de echte kookliefhebbers: Je kunt cottage cheese ook zelf maken. Breng hiervoor een liter melk aan de kook, voeg er 3 eetlepels citroensap aan toe en laat een half uur staan. Doe in een kaasdoek of schone theedoek en laat uitlekken tot de gewenste dikte.

Recepten met cottage cheese

Onderstaand 4 recepten waarin wij cottage cheese gebruikt hebben. Zet dus een bakje van dit heerlijke goedje op je boodschappenlijstje want deze toppers zullen je blijvend verrassen.

Mousse van cottage cheese en frambozen
Nagerecht

Zo maak je een frisse mousse van cottage cheese en frambozen

In 15 minuten maak je deze frisse mousse met cottage cheese en frambozen. Een eiwitrijk dessert met verse ingrediënten.

Pistache-ijs van cottage cheese
Nagerecht

Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade

Romig pistache-ijs maak je makkelijk zelf van cottage cheese. Met knapperige chocolade en pistachenoten voor extra smaak en crunch.

Cottage cheese pannenkoekjes
Lunch

Cottage cheese pannenkoekjes

Cottage cheese pannenkoekjes zijn gezond, lekker en snel gemaakt. Zet deze cottage cheese pannenkoekjes eens bij het ontbijt op tafel.

Ovenschotel met witte kool en spatzle
Spatzle

Ovenschotel met witte kool en spätzle

Een ovenschotel met witte kool is op zich niet bijzonder. In combinatie met spätzle is het hartstikke origineel. Puur, vers en lekker!

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

Eenvoudig te maken hartig gevulde broodjes. Leuk als traktatie! Kies een vulling van pittige kip of pittig gehakt of bedenk je eigen variant.

gezonde sandwich met peer
Lunch

Gezonde sandwich met peer en ham

Lekker lunchen gaat zeker lukken met deze gezonde sandwiches van peer, ham en cottage cheese. Een mooie combinatie van smaken, vers en gezond!

Vorige Volgende
kaas

Kaas

Kaasrecepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!

DeelPin43VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

10 keer VERS in 15 minuten
Specials

10 keer VERS in 15 minuten. Verander je lifestyle met deze recepten

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!