• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Granaatappel, exotisch fruit om te ontdekken

door Redactie
in Specials
0
2
Granaatappel, exotisch fruit om te ontdekken

Granaatappel, exotisch fruit om te ontdekken

Een stoere leren jas, waaronder een aantrekkelijk lichaam schuilt, een belofte. Je voelt passie, je voelt verleiding. Al je zintuigen worden geprikkeld. Kun jij die verleiding weerstaan? Durf jij de eerste stap te zetten? WAKKER WORDEN!!! Nee, we hebben het vandaag niet over een aantrekkelijke buurman of buurvrouw, maar over de granaatappel. We trekken echter geen woord terug van onze openingszin. Misschien is het het kroontje op de vrucht dat het ‘m doet. Misschien is het vanwege het prachtige contrast tussen de robuuste buitenkant, de grillige vormen en dan de zachte, glanzende vruchtjes (pitjes) aan de binnenzijde. De in Nederland verkrijgbare granaatappels hebben vaak een wat doffere ‘leren jas’, maar onder die jas fonkelt de bloedrode kleur uit een sprookje van ‘Duizend en Een Nacht’ je tegemoet; zo mooi!

De granaatappel is niet de meest gegeten vrucht. Zelfs in de top 25 komt ie niet voor. Kom doe mee, kijk mee, lees mee, en vooral…. proef mee! We gaan samen ontdekken hoe mooi, makkelijk en smaakvol deze exoot is.

granaatappels

Kennismaken met de granaatappel

Als jij verbaast opkijkt als we je vertellen dat er meer dan 300 soorten granaatappels zijn, dan moet je zeker verder lezen. In onze kennismaking met de granaatappel ontdekken we alles over dit exotische fruit. We vertellen je waar we de granaatappelen vandaan halen, wanneer ze geoogst worden (seizoen), wat we met het smaakvolle sap doen, en meer.

Maak kennis met de mooie eigenschappen van de granaatappel.

Zo eet je een granaatappel. (Uitleg met videoinstructie)

granaatappel eten

Laten we beginnen om te vertellen dat je dit geen ‘ding’ kunt noemen. Het is werkelijk een prachtig stukje natuur dat je op bijzondere wijze steeds weer weet te verrassen. Gebruik de pitjes om zo op te snoepen, geef kleur aan je desserts of patisserie, verwerk ze in een (couscous)salade, strooi ze over een pizza of gebruik ze als feestelijke en smaakvolle garnering in de gerechten die je aan je gasten serveert. Het kan allemaal met deze fel rood gekleurde pitjes. Hamvraag voor velen is echter, hoe krijg je die pitjes er uit?! Omdat dat voor velen nog steeds een vraag is, verdwijnt de granaatappel te weinig in de boodschappentassen en geniet je dus ook onvoldoende van al het mooie dat moeder natuur ons schenkt. We hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet. Laat je het ons even weten als jij straks ook zit te genieten van een granaatappel?

Een granaatappel schoonmaken doe je zo

Weet wat je eet, dat is hartstikke gezond

granaatappel gezondWij durven de granaatappel met een gerust hart superfood te noemen en nee, we hebben geen marketingmanager in dienst. Wat zeg je nou? We zeggen superfood! De granaatappel is namelijk hartstikke gezond, hartstikke smaakvol en hartstikke decoratief. Een puur en eerlijk natuurproduct. Daar hebben we geen wetenschapper voor nodig. We zetten kort wat gezonde feitjes over de granaatappel op een rij. We hebben wel iets van de marketingmanager geleerd. Wij zeggen: KOOP ZE NU!

4 gezonde redenen om vaker een granaatappel te eten

Durf jij te proeven?

Ga de uitdaging aan, maak eens een granaatappel schoon, en ga aan de slag. We hebben de pitjes zelf niet geteld, maar er schijnen exemplaren te bestaan die meer dan duizend pitjes bevatten!!

Zien we je straks op de markt met een volle zak granaatappels wandelen? Dan weten we één ding zeker. Jij geniet, en wij dus ook.

Tags: FruitFruit - Exoten
Deel4PinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus
Specials

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special
Specials

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special
Specials

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees
Specials

Rundvlees; Soorten & Recepten

Kool
Specials

Kool; heel veel soorten en dus ook heel veel recepten

Skrei recepten
Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Reacties 2

  1. Helma says:
    7 jaar geleden

    Granaatappels: in een restaurant zijn de pitjes helderrod en lekker. Als ik ze in de supermarkt koop lijken ze wel niet rijp: harde pitje met een bittere kern, als een pit. Hoe zie ik of ze rijp zijn?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      Goede vraag Helma, stel vooral de vraag eens in het restaurant waar je ze krijgt. Maar een rijpe granaatappel herken je vooral aan de kleur. Een harde felrode granaatappel is niet rijp, een lelijke (dat is nou eenmaal bij rijp) rimpelige granaatappel met een wat bruinige kleur bij de steelaanzet is echt rijp.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen