Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Granaatappel, exotisch fruit om te ontdekken

2 2.740

Granaatappel, exotisch fruit om te ontdekken

Een stoere leren jas, waaronder een aantrekkelijk lichaam schuilt, een belofte. Je voelt passie, je voelt verleiding. Al je zintuigen worden geprikkeld. Kun jij die verleiding weerstaan? Durf jij de eerste stap te zetten? WAKKER WORDEN!!! Nee, we hebben het vandaag niet over een aantrekkelijke buurman of buurvrouw, maar over de granaatappel. We trekken echter geen woord terug van onze openingszin. Misschien is het het kroontje op de vrucht dat het ‘m doet. Misschien is het vanwege het prachtige contrast tussen de robuuste buitenkant, de grillige vormen en dan de zachte, glanzende vruchtjes (pitjes) aan de binnenzijde. De in Nederland verkrijgbare granaatappels hebben vaak een wat doffere ‘leren jas’, maar onder die jas fonkelt de bloedrode kleur uit een sprookje van ‘Duizend en Een Nacht’ je tegemoet; zo mooi!

De granaatappel is niet de meest gegeten vrucht. Zelfs in de top 25 komt ie niet voor. Kom doe mee, kijk mee, lees mee, en vooral…. proef mee! We gaan samen ontdekken hoe mooi, makkelijk en smaakvol deze exoot is.

granaatappels

Kennismaken met de granaatappel

Als jij verbaast opkijkt als we je vertellen dat er meer dan 300 soorten granaatappels zijn, dan moet je zeker verder lezen. In onze kennismaking met de granaatappel ontdekken we alles over dit exotische fruit. We vertellen je waar we de granaatappelen vandaan halen, wanneer ze geoogst worden (seizoen), wat we met het smaakvolle sap doen, en meer.

Maak kennis met de mooie eigenschappen van de granaatappel.

Zo eet je een granaatappel. (Uitleg met videoinstructie)

granaatappel eten

Laten we beginnen om te vertellen dat je dit geen ‘ding’ kunt noemen. Het is werkelijk een prachtig stukje natuur dat je op bijzondere wijze steeds weer weet te verrassen. Gebruik de pitjes om zo op te snoepen, geef kleur aan je desserts of patisserie, verwerk ze in een (couscous)salade, strooi ze over een pizza of gebruik ze als feestelijke en smaakvolle garnering in de gerechten die je aan je gasten serveert. Het kan allemaal met deze fel rood gekleurde pitjes. Hamvraag voor velen is echter, hoe krijg je die pitjes er uit?! Omdat dat voor velen nog steeds een vraag is, verdwijnt de granaatappel te weinig in de boodschappentassen en geniet je dus ook onvoldoende van al het mooie dat moeder natuur ons schenkt. We hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet. Laat je het ons even weten als jij straks ook zit te genieten van een granaatappel?

Een granaatappel schoonmaken doe je zo

Weet wat je eet, dat is hartstikke gezond

granaatappel gezondWij durven de granaatappel met een gerust hart superfood te noemen en nee, we hebben geen marketingmanager in dienst. Wat zeg je nou? We zeggen superfood! De granaatappel is namelijk hartstikke gezond, hartstikke smaakvol en hartstikke decoratief. Een puur en eerlijk natuurproduct. Daar hebben we geen wetenschapper voor nodig. We zetten kort wat gezonde feitjes over de granaatappel op een rij. We hebben wel iets van de marketingmanager geleerd. Wij zeggen: KOOP ZE NU!

4 gezonde redenen om vaker een granaatappel te eten

Durf jij te proeven?

Ga de uitdaging aan, maak eens een granaatappel schoon, en ga aan de slag. We hebben de pitjes zelf niet geteld, maar er schijnen exemplaren te bestaan die meer dan duizend pitjes bevatten!!

Zien we je straks op de markt met een volle zak granaatappels wandelen? Dan weten we één ding zeker. Jij geniet, en wij dus ook.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Helma zegt

    Granaatappels: in een restaurant zijn de pitjes helderrod en lekker. Als ik ze in de supermarkt koop lijken ze wel niet rijp: harde pitje met een bittere kern, als een pit. Hoe zie ik of ze rijp zijn?

    1. Lekker Tafelen zegt

      Goede vraag Helma, stel vooral de vraag eens in het restaurant waar je ze krijgt. Maar een rijpe granaatappel herken je vooral aan de kleur. Een harde felrode granaatappel is niet rijp, een lelijke (dat is nou eenmaal bij rijp) rimpelige granaatappel met een wat bruinige kleur bij de steelaanzet is echt rijp.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer