Voorgerechten voor Pasen – Met Pasen begint het voorjaar, dat betekent dat de winterkost naar de achtergrond verdwijnt en er weer lichtere gerechten op tafel komen. Heerlijke soepen, vis, vlees, kaas en niet te vergeten de voorgerechten met eieren want die horen er met Pasen ook echt bij.
Spinaziesoep
Een prachtige groene soep mag bij de voorgerechten voor Pasen niet ontbreken. Met spinazie maak je de lekkerste soepen, die ook nog een snel op tafel staan. Een spinaziesoep met ei of vis is dan ook een perfect voorgerecht voor een Paasmenu. Snel, lekker en prachtig van kleur, want een Paasmenu staat niet alleen voor lekker eten, maar ook voor gezelligheid en een kleurrijke tafel hoort daar ook echt bij.
Spinaziesoep, maak je natuurlijk met verse spinazie
Er zijn heel veel redenen om spinaziesoep te maken, het is lekker, het is snel klaar, hartstikke goed voor je en prachtig van kleur.
Voorgerechten voor Pasen met vis
Een voorgerecht met vis past prima in een paasmenu. Een van de populairste vissoorten voor de voorgerechten voor Pasen is de zalm. Gepocheerd, gerookt, gebakken, het kan allemaal. Maak eens een tartaar van zalm of een lekkere grote ravioli gevuld met zalm. Ook het trio met 3 verschillende soorten gerookte vis is een van de heerlijke voorgerechten voor Pasen, waar je hoge ogen mee scoort. Dit gerecht heeft niet veel bereiding nodig en staat dan ook best snel op tafel. Erg handig is ook dat het een koud voorgerecht is en dus makkelijk vooraf bereid kan worden.
Aardappelpannenkoekjes met gerookte zalm en zure room
Een origineel voorgerecht? Aardappelpannenkoekjes met gerookte zalm en zure room, daarmee scoor je bij al je tafelgenoten!
Tartaar van zalm en avocadocrème
Met verse tartaar van zalm en avocadocrème zet je in een mum van tijd een prachtig gerecht op tafel. Perfect voor bijzondere gelegenheid!
Grote ravioli met gerookte zalm
Ga de uitdaging aan en maak zelf grote ravioli met gerookte zalm. Door de pasta zelf te vullen creëer je een uniek en smakelijk voorgerecht.
Trio van gerookte vis
Zalm, paling en heilbot vormen de basis van dit trio van gerookte vis. Dit voorgerecht is de perfecte start van een feestelijk etentje.
Voorgerechten voor Pasen met vlees
Voorgerechten met vlees vallen meestal wel in de smaak, vooral de carpaccio is erg geliefd. Maar er zijn nog meer erg leuke en lekkere voorgerechten met vlees. De biefstuksalade is een eenvoudig te maken salade met lekker veel smaak, of serveer eens spiesjes van varkenshaas als voorgerecht. Als je in het Paasthema met de eieren wilt blijven is de caesarsalade een goed idee. Een heerlijke salade met kip en ei in een glaasje.
Carpaccio van ossenhaas
Ben jij liefhebber van een echt lekkere carpaccio van ossenhaas? Goede kwaliteit vlees en dun snijden is de truc. Slijp je mes maar vast.
Biefstuksalade, eenvoudig en bijzonder smaakvol
Het perfecte voorgerecht voor liefhebbers van rood vlees is een biefstuksalade. De salade is makkelijk, snel en bijzonder smaakvol.
Kip-caesarsalade in een glaasje
Serveer eens kip-caesarsalade in een glaasje, de klassieke caesarsalade, met gegrilde kip als extraatje. Een heerlijk en licht voorgerechtje!
Kleine spiesjes van varkenshaas
Begin je maaltijd eens met kleine spiesjes van varkenshaas, heerlijk zachte kruidige stukjes vlees en een lekker sausje om te dippen.
Voorgerechten voor Pasen met kaas
Bij voorgerechten denk je niet direct aan kaas, maar een klein pasteitje met een kaasragout met eieren is een voorgerecht dat speciaal voor de Pasen gemaakt kon zijn. Kaassoufflé is een ander warm en erg lekker voorgerecht met kaas, dat je moet maken en direct moet serveren. Perfect voor een paar mensen, maar voor een grote groep iets minder geschikt. Als je met grote groepen bent, kun je beter een koud voorgerecht met kaas nemen, zoals de salade Caprese of de geitenkaasballetjes. Die zijn makkelijk te maken en zorgen ervoor dat je stress buiten de deur houdt. De bruschetta’s zijn een ander makkelijk en origineel voorgerecht met kaas, die je kunt klaarmaken en op het laatste moment even verder afwerken. De bruschetta’s zijn ideaal om rond te delen en dus ideaal voor een informeel etentje, boordevol gezelligheid.
Kaasragout met eieren
Deze heerlijke kaasragout met eieren valt bij iedereen in de smaak. Heerlijk in een pasteitje of als vleesvervanger bij de warme maaltijd.
Salade Caprese in een glaasje
Een Italiaanse klassieker, maar dan op een andere manier geserveerd. Een salade Caprese in een glaasje, leuk als voorgerecht!
Bruschetta met rucolapesto en mozzarella
Verras met deze bruschetta met rucolapesto en mozzarella. Serveer als voorgerecht (3 per persoon) of schuif een schaal vol op de borreltafel.
Kaassoufflé van Remeker kaas
Laat je niet weerhouden door het woord soufflé, want een kaassoufflé van Remeker kaas maken is makkelijker dan je denkt en geweldig lekker.
Eieren met mayonaise
Dit voorgerecht is zo eenvoudig dat het ideaal is, zeker met Pasen. Maak zelf de mayonaise, dat maakt het verschil. Als je er lekker knapperig vers afgebakken brood bij geeft, heb je een heerlijk voorgerecht, dat weinig moeite kost en echt Pasen uitstraalt.
Eieren met mayonaise (oeufs mayonnaise)
Een echte bistro klassieker uit Frankrijk, eieren met mayonaise of oeufs mayonnaise zoals de Fransen zeggen.