Een wrap van eieren (basisrecept) – Een ei wrap is eigenlijk een soort omelet, maar dan zonder de luchtigheid. Het is een goed alternatief voor een wrap in een koolhydraat arm dieet en voor sporters en andere mensen die veel eiwitten gebruiken. De ei wrap is zeer veelzijdig en supersnel klaar.
Naturel of een beetje extra
Meestal maak ik gebruik van een neutrale ei wrap maar je kunt er ook kruiden en specerijen aan toevoegen. Denk dan niet aan ingrediënten in stukjes zoals bijvoorbeeld ui of paprika omdat je de wrap dan niet meer zo goed kunt oprollen en deze dan scheurt. Maar neem eens verse of gedroogde kruiden en specerijen zoals bieslook, dille of peterselie, maar ook kerriepoeder of gedroogde Italiaanse of Mexicaanse kruiden zijn er erg lekker in. Eventueel zou je een lepel fijn geraspte kaas kunnen toevoegen, wanneer je dit doet, ben dan niet te royaal met de kaas. Dit niet alleen omdat kaas plakt, maar ook omdat de wrap dan al gauw vrij zout wordt. Ook zit er al vaak kaas in de wrap verwerkt en te veel is nooit lekker.
De omelet wrap; ontdek deze drie recepten
Een omelet wrap is heel eenvoudig te maken van eieren, water en kruiden. Vervolgens vul je die op jouw manier voor de lunch of maaltijd.
Een wrap van eieren
- 2 eieren
- 1 eetlepel water
- peper en zout naar smaak
- optioneel: kruiden of specerijen
- een beetje olie om in te bakken
Klop de eieren met het water en een beetje peper en zout los, maar niet luchtig. Verhit een middelgrote koekenpan en doe er een beetje olie in. Wanneer dit goed heet is, verdeel je het eimengsel voorzichtig over de bodem van de pan zodat er een gelijkmatige koek ontstaat. Zet het vuur laag en laat zachtjes gaar worden. Verdeel eventueel het ei nog wat beter tijdens het bakken door de pan scheef te houden. De wrap is gaar wanneer de bovenkant dof en stevig is. Je hoeft de wrap niet te draaien. Schuif de wrap uit de pan en beleg deze met de gewenste vulling. Vul echter niet te royaal want dan scheurt de wrap tijdens het rollen. Heb je een koude vulling dan laat je de wrap eerst afkoelen voor je deze vult. Een wrap die vanbinnen ook warm moet zijn kun je in de oven of in een pan even verwarmen. Leg de naad onder wanneer je deze verwarmt en draai daarna de wrap eventueel om. Doe dit wel voorzichtig want ze zijn iets kwetsbaarder dan de gewone wraps gemaakt van bloem.