Mini pavlova; schuimnestje om te vullen – Met een beetje eiwit en suiker maak je deze prachtige schuimnestjes. Ze zijn te gebruiken voor een nagerecht met een bolletje ijs maar ook erg lekker met slagroom of bavaroise en lekker veel vers fruit gevuld bij een kop koffie. En het leuke is, ze zijn mits droog bewaart wel 2 maanden te bewaren.
Eiwit over?
Hoe vaak gebeurt het dat je een paar eiwitten over hebt van een recept? Doe deze dan in de diepvries in een bakje waar je er steeds weer één of twee bij doet als je ze over heb. Is het bakje bijna vol of heb je een keer tijd? Haal dit dan een dag van tevoren uit de vriezer en maak ik er de eiwitschuimpjes, schuimplakken voor taart of mini pavlova’s van. Maak dan best veel in één keer want ze zijn prima te bewaren in een afgesloten trommel, de oven staat toch aan. Wanneer je gebakjes van je schuimnestjes wil maken die je niet direct op eet is het aan te raden om de binnenkant van de schuimnestjes in te smeren met wat gesmolten chocolade voordat je er slagroom of bavaroise in doet. Dit is, behalve dat het helpt tegen het zacht worden van het schuim, ook nog eens erg lekker.
Mini pavlova’s
Ze worden ook wel schuimnestjes genoemd deze worden helemaal droog gebakken zodat ze lang houdbaar zijn. Teken cirkels op je bakpapier in de grootte die jij wenst. Neem een glas van 7 cm doorsnede om de cirkels te tekenen. Draai het bakpapier om zodat er geen potlootstrepen op je schuim komen. Doe een kartelspuitje in een spuitzak en vul de zak met schuim. Spuit nu van binnen naar buiten cirkels, wanneer je aan de lijn van je tekening bent ga je omhoog over de rand van de al eerder gespoten schuim en dan ga je 2 x rond. Lukt het niet om dit in een lijn te spuiten dan kun je ook eerst de bodem spuiten en daar 2 cirkels op spuiten. Spuit het nestje niet te hoog anders zakken de zijkanten scheef.
Mini pavlova; schuimnestje om te vullen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 eiwitten (70 gram)
- 100 gram fijne kristalsuiker
- een klein snufje zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je deze mini pavlova:
Klop de eiwitten met een snufje zout in een schone stalen of glazen kom tot deze luchtig beginnen te worden. Voeg er nu al kloppend lepel voor lepel de suiker aan toe tot een mooi glad en stevig mengsel. Spuit het schuim op bakpapier en bak de schuimnestjes 2 uur in een oven van 90 graden.
Laat in de oven met de deur op een kier afkoelen en bewaar ze in een goed afsluitbare trommel.
Dit recept is te gebruiken voor mini pavlova maar ook voor taartplakken, kleine plakjes voor gebakjes of leuke schuimpjes voor bij een dinertje of voor de kinderen.
Tafel lekker !!