Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Met een wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik hem als nagerecht met een bolletje ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.

0 6.393

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen – Met een beetje eiwit en suiker maak je deze prachtige schuimnestjes. Ze zijn te gebruiken voor je nagerecht met een bolletje ijs maar ook erg lekker met slagroom of bavaroise en lekker veel vers fruit gevuld bij een kop koffie. En het leuke is ze zijn mits droog bewaart wel 2 maanden te bewaren.

Eiwit over?

Hoe vaak gebeurt het dat je een paar eiwitten over hebt van een recept? Ik doe deze dan in de diepvries in een bakje waar is er steeds weer één of twee bij doe wanneer ik ze over heb. Is het bakje bijna vol of heb ik een keer tijd dan haal ik dit een dag van tevoren uit de vriezer en maak ik er de eiwitschuimpjes, schuimplakken voor taart of mini pavlova’s van. Dan best veel in één keer want ze zijn prima te bewaren in een afgesloten trommel, die oven staat toch aan. Wanneer je gebakjes van je schuimnestjes wil maken die je niet direct op eet is het aan te raden om de binnenkant van de schuimnestjes in te smeren met wat gesmolten chocolade voordat je er slagroom of bavaroise in doet. Dit is behalve dat het helpt tegen het zacht worden van het schuim ook nog eens erg lekker.

Mini pavlova’s

Ze worden ook wel schuimnestjes genoemd deze worden helemaal droog gebakken zodat ze lang houdbaar zijn. Teken cirkels op je bakpapier in de grootte die jij wenst. Ik nam een glas van 7 cm doorsnede om de cirkels te tekenen. Draai het bakpapier om zodat er geen potlootstrepen op je schuim komen. Doe een kartelspuitje in een spuitzak en vul de zak met schuim. Spuit nu van binnen naar buiten cirkels, wanneer je aan de lijn van je tekening bent ga je omhoog over de rand van de al eerder gespoten schuim en gaat 2 x rond. Lukt dit niet om dit in een lijn te spuiten dan kun je ook eerst de bodem spuiten en daar 2 cirkels op spuiten. Spuit het nestje niet te hoog anders zakken de zijkanten scheef.


Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Voor 6 stuks

  • 2 Eiwitten (70 gram)
  • 100 gram fijne Kristalsuiker
  • Klein snufje Zout

Klop de eiwitten met een snufje zout in een schone stalen of glazen kom tot deze luchtig beginnen te worden. Voeg er nu al kloppend lepel voor lepel de suiker aan toe tot een mooi glad en stevig mengsel. Spuit het schuim op bakpapier en bak de schuimnestjes 2 uur in een oven van 90 graden.

Laat in de oven met de deur op een kier afkoelen en bewaar ze in een goed afsluitbare trommel.

Dit recept is te gebruiken voor mini pavlova maar ook voor taartplakken, kleine plakjes voor gebakjes of leuke schuimpjes voor bij een dinertje of voor de kinderen.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer