• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 24, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

door Connie
in Kookschool
Mini pavlova schuimnestje om te vullen
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen – Met een beetje eiwit en suiker maak je deze prachtige schuimnestjes. Ze zijn te gebruiken voor een nagerecht met een bolletje ijs maar ook erg lekker met slagroom of bavaroise en lekker veel vers fruit gevuld bij een kop koffie. En het leuke is, ze zijn mits droog bewaart wel 2 maanden te bewaren.

Eiwit over?

Hoe vaak gebeurt het dat je een paar eiwitten over hebt van een recept? Doe deze dan in de diepvries in een bakje waar je er steeds weer één of twee bij doet als je ze over heb. Is het bakje bijna vol of heb je een keer tijd? Haal dit dan een dag van tevoren uit de vriezer en maak ik er de eiwitschuimpjes, schuimplakken voor taart of mini pavlova’s van. Maak dan best veel in één keer want ze zijn prima te bewaren in een afgesloten trommel, de oven staat toch aan. Wanneer je gebakjes van je schuimnestjes wil maken die je niet direct op eet is het aan te raden om de binnenkant van de schuimnestjes in te smeren met wat gesmolten chocolade voordat je er slagroom of bavaroise in doet. Dit is, behalve dat het helpt tegen het zacht worden van het schuim, ook nog eens erg lekker.

Mini pavlova’s

Ze worden ook wel schuimnestjes genoemd deze worden helemaal droog gebakken zodat ze lang houdbaar zijn. Teken cirkels op je bakpapier in de grootte die jij wenst. Neem een glas van 7 cm doorsnede om de cirkels te tekenen. Draai het bakpapier om zodat er geen potlootstrepen op je schuim komen. Doe een kartelspuitje in een spuitzak en vul de zak met schuim. Spuit nu van binnen naar buiten cirkels, wanneer je aan de lijn van je tekening bent ga je omhoog over de rand van de al eerder gespoten schuim en dan ga je 2 x rond. Lukt het niet om dit in een lijn te spuiten dan kun je ook eerst de bodem spuiten en daar 2 cirkels op spuiten. Spuit het nestje niet te hoog anders zakken de zijkanten scheef.

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Porties: 6 stuks
Bereidingstijd: 130 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 eiwitten (70 gram)
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • een klein snufje zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je deze mini pavlova:

Klop de eiwitten met een snufje zout in een schone stalen of glazen kom tot deze luchtig beginnen te worden. Voeg er nu al kloppend lepel voor lepel de suiker aan toe tot een mooi glad en stevig mengsel. Spuit het schuim op bakpapier en bak de schuimnestjes 2 uur in een oven van 90 graden.

Laat in de oven met de deur op een kier afkoelen en bewaar ze in een goed afsluitbare trommel.

Dit recept is te gebruiken voor mini pavlova maar ook voor taartplakken, kleine plakjes voor gebakjes of leuke schuimpjes voor bij een dinertje of voor de kinderen.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren Merinque

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Desserts van schuimpjes
Nagerecht

Drie desserts van schuimpjes; Gooi je overtollige eiwitten niet meer weg!

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

merinque
Kookschool

Merinque; Alle soorten op een rij

Mokka salted karamel schuimpjes
Bakken

Mokka salted karamel schuimpjes; Heerlijke schuimpjes met een licht bittertje

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Irma van Dijk op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen