Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vlees op de barbecue

0 863

Barbecuen is het op een ‘open’ vuur dichtschroeien en garen van vlees, meestal wordt gloeiend houtskool of briketten gebruikt. Tegenwoordig zijn er ook barbecues op gas.

  • Haal het vlees een half uurtje van te voren uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.
  • Warm de barbecue goed voor, zodat het houtskool gloeit en niet meer brandt.
  • Dep het vlees eerst droog met keukenpapier. Kruid het vlees, maar zout het niet. Zout kan vocht onttrekken aan het vlees. Het vlees wordt dan vochtig waardoor het niet goed kan dichtschroeien en geen mooie kleur krijgt.
  • Leg het vlees op het barbecuerooster. Keer het vooral niet te vlug. In eerste instantie plakt het vlees vast, maar het laat vanzelf los als het is dichtgeschroeid.
  • Afhankelijk van de vleessoort wordt de hoogte van het rooster en/of de temperatuur en de tijdsduur bepaald. Let erop dat varkensvlees, kip en kalkoen altijd helemaal gaar zijn. Wat dikkere stukken vlees, zoals kippenpoten en worstjes, kunnen het beste worden voorgegaard/geblancheerd in bouillon of water alvorens ze te grillen.
  • Een scheutje ketjap manis in de bouillon geeft meer kleur en smaak. Dep het vlees voor het barbecuen goed droog.
  • Laat vlees dat nog niet wordt gebruikt op een koele plaats staan en leg het vooral niet in de hete zon. Op deze manier krijgen bacteriën geen kans zich te vermenigvuldigen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer