Pasta met courgettesaus en champignons – Een lekkere, vegetarische pastaschotel met heel veel groenten en een beetje kaas, dat lusten we toch allemaal wel op zijn tijd? Dan is dit het moment om deze pasta met courgettesaus en champignons te proeven. Behalve courgettes en champignons zit er ook nog heerlijke, verse spinazie in de groene saus. De gebakken paddenstoelen geven een lekkere bite aan het geheel. Wat lekkere gorgonzola maakt de saus af. En weet je wat ook fijn is? Dit pastagerecht heb je binnen een half uurtje op tafel staan! Lekker toch?
Groenten en kaas
De saus voor de pasta met courgettesaus en champignons wordt niet alleen gemaakt van courgettes, maar bevat ook spinazie en uien. Allemaal vers! Ook de spinazie. Hoewel we begrijpen dat diepvries spinazie wel zo makkelijk is, en deze toch saus gepureerd gaat worden, pleiten we toch voor verse spinazie. Dat is toch gewoon veel lekkerder! De kaas waarmee we de saus een romig en een klein pittig tintje geven is gorgonzola, de pittige blauwe Italiaanse kaas.
Pasta met courgettesaus en champignons -tips
Wij kozen voor wat betreft de paddenstoelen voor de pasta met courgettesaus en champignons voor kastanjechampignons. Uiteraard kun je deze vervangen door gewone witte champignons, maar je kunt ook kiezen voor een ander soort paddenstoelen. Denk hierbij aan oesterzwammen, shiitakes of iets dergelijks. Ook meerdere soorten gemengde paddenstoelen is een prima keuze voor dit gerecht.
De gorgonzola kun je ook vervangen door een andere, pittige, blauwe kaas. Bijvoorbeeld Danish blue, roquefort of iets dergelijks. Hou je niet van blauwe kaas? Dat kun je heel goed oplossen door de gorgonzola te vervangen door zachte geitenkaas. Ook een roomkaas met tuinkruiden en knoflook is een goed alternatief.
Je zou de groene saus voor deze pasta met courgettesaus en champignons van tevoren kunnen bereiden. Bewaar deze dan tot gebruik afgedekt in de koelkast, en warm deze als je wilt gaan eten even op. Je hoeft dan alleen nog pasta te koken en de champignons te bakken.
Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!
Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Pasta met courgettesaus en champignons
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 flinke courgette, in stukjes
- 1 flinke ui, grof gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, in grove stukjes
- 300 ml groentebouillon
- 250 gram verse spinazie, gewassen
- 100 gram gorgonzola
- 1,5 eetlepel crème fraîche
- 250 gram (kastanje)champignons, in kwarten
- 400 gram droge pasta naar keuze
- peper en zout
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta met courgettesaus en champignons:
Verhit een scheut olie in een pan en zet hierin de ui, de knoflook en de courgette even aan. Laat de ui glazig worden, maar let er op dat de groente niet bruin kleuren. Blus af met de groentebouillon.
Breng de bouillon met de groenten aan de kook en laat op een laag vuurtje koken tot de courgette zacht is.
Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak hierin de champignons bruin en gaar. Breng ze op smaak met wat peper en zout.
Voeg als de courgette zacht is de spinazie toe aan de bouillon. Laat slinken en zet het vuur uit. Pureer de groenten in de bouillon met een staafmixer tot een saus. Warm de saus op en laat de gorgonzola er in smelten. Voeg ook de crème fraîche toe. Roer alles goed door elkaar, mix eventueel nog even na met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even uitlekken in een vergiet en doe terug in de pan.
Schep de saus door de pasta.
Serveer de pasta in diepe borden of grote kommen. Verdeel de gebakken champignons over de pasta.
Tafel lekker !!
Erg lekker recept om snel te maken. Ik had alleen geen spinazie in huis. De volgende keer dus met spinazie.
Fijn dat je het lekker vond, Mark. Ook zonder spinazie dus prima te doen!