Pasta met courgettesaus en champignons – Een lekkere, vegetarische pastaschotel met heel veel groenten en een beetje kaas. Dat lust toch iedereen wel op zijn tijd? Dan is dit het moment om dit makkelijke recept voor pasta met courgettesaus en champignons te proberen. Behalve courgettes en champignons zit er ook nog heerlijke, verse spinazie in de groene saus. De gebakken paddenstoelen geven een lekkere bite aan het geheel. Wat lekkere gorgonzola maakt de saus af. En weet je wat ook fijn is? Dit pastagerecht heb je binnen een half uurtje op tafel staan! Lekker toch?
Verse groenten en pikante kaas
De saus voor de pasta met courgettesaus en champignons wordt niet alleen gemaakt van courgettes, maar ook met spinazie en uien. Allemaal vers! Ook de spinazie. Natuurlijk kun je diepvriesspinazie gebruiken, de saus wordt tenslotte gepureerd, maar verse spinazie is toch gewoon veel lekkerder! De kaas waarmee je de saus een romig en een klein pittig tintje geeft, is gorgonzola, de pittige blauwe Italiaanse kaas.
Pasta met courgettesaus en champignons
Dit recept voor pasta met courgettesaus en champignons ga je maken met kastanjechampignons. Uiteraard kun je die vervangen door gewone witte champignons, maar je kunt ook kiezen voor een ander soort paddenstoelen. Denk hierbij aan oesterzwammen, shiitakes of iets dergelijks. Ook meerdere soorten gemengde paddenstoelen is een prima keuze voor dit gerecht.
De gorgonzola kun je ook vervangen door een andere, pittige, blauwe kaas. Bijvoorbeeld Danish blue, roquefort of iets dergelijks. Hou je niet van blauwe kaas? Dat kun je heel goed oplossen door de gorgonzola te vervangen door zachte geitenkaas. Ook een roomkaas met tuinkruiden en knoflook is een goed alternatief.
Je zou de groene saus voor de pasta met courgettesaus en champignons van tevoren kunnen maken. Bewaar die dan tot gebruik afgedekt in de koelkast, en warm de saus even op als je gaat eten. Je hoeft dan alleen nog pasta te koken en de champignons te bakken.
Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden
De lekkerste variaties met pasta en courgette op een rij. Makkelijk en snel! Kies voor combinaties met vlees of vis of ga voor vegetarisch.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Pasta met courgettesaus en champignons
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 flinke courgette, in stukjes
- 1 flinke ui, grof gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, in grove stukjes
- 300 ml groentebouillon
- 250 gram verse spinazie, gewassen
- 100 gram gorgonzola
- 1,5 eetlepel crème fraîche
- 250 gram (kastanje)champignons, in kwarten
- 400 gram droge pasta naar keuze
- zout en peper
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta met courgettesaus en champignons:
Verhit een scheut olie in een pan en zet hierin de ui, de knoflook en de courgette even aan. Laat de ui glazig worden, maar let er op dat de groente niet bruin kleuren. Blus af met de groentebouillon.
Breng de bouillon met de groenten aan de kook en laat op een laag vuurtje koken tot de courgette zacht is.
Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak hierin de champignons bruin en gaar. Breng ze op smaak met wat zout en peper.
Voeg als de courgette zacht is de spinazie toe aan de bouillon. Laat slinken en zet het vuur uit. Pureer de groenten in de bouillon met een staafmixer tot een saus. Warm de saus op en laat de gorgonzola erin smelten. Voeg ook de crème fraîche toe. Roer alles goed door elkaar, mix eventueel nog even na met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even uitlekken in een vergiet en doe terug in de pan.
Schep de saus door de pasta.
Serveer de pasta in diepe borden of grote kommen. Verdeel de gebakken champignons over de pasta.
Tafel lekker !!
Ik vond de spinazie erg overheersend en verder wat melig en weinig smaak, maar wij zijn veel pittiger en kruidiger gewend…..
Koken is een creatief proces, Linda, je kunt een recept altijd aanpassen naar je eigen smaak. Niet iedereen houdt van pittig eten, maar voeg gerust een chilipeper of flink extra gemalen toe.
Erg lekker recept om snel te maken. Ik had alleen geen spinazie in huis. De volgende keer dus met spinazie.
Fijn dat je het lekker vond, Mark. Ook zonder spinazie dus prima te doen!