• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta met courgettesaus en champignons

door Elise de Haan
in Pastagerechten
0
0
Pasta met courgettesaus en champignons

Pasta met courgettesaus en champignons – Een lekkere, vegetarische pastaschotel met heel veel groenten en een beetje kaas, dat lusten we toch allemaal wel op zijn tijd? Dan is dit het moment om deze pasta met courgettesaus en champignons te proeven. Behalve courgettes en champignons zit er ook nog heerlijke, verse spinazie in de groene saus. De gebakken paddenstoelen geven een lekkere bite aan het geheel. Wat lekkere gorgonzola maakt de saus af. En weet je wat ook fijn is? Dit pastagerecht heb je binnen een half uurtje op tafel staan! Lekker toch?

Groenten en kaas

De saus voor de pasta met courgettesaus en champignons wordt niet alleen gemaakt van courgettes, maar bevat ook spinazie en uien. Allemaal vers! Ook de spinazie. Hoewel we begrijpen dat diepvries spinazie wel zo makkelijk is, en deze toch saus gepureerd gaat worden, pleiten we toch voor verse spinazie. Dat is toch gewoon veel lekkerder! De kaas waarmee we de saus een romig en een klein pittig tintje geven is gorgonzola, de pittige blauwe Italiaanse kaas.

Pasta met courgettesaus en champignons -tips

Wij kozen voor wat betreft de paddenstoelen voor de pasta met courgettesaus en champignons voor kastanjechampignons. Uiteraard kun je deze vervangen door gewone witte champignons, maar je kunt ook kiezen voor een ander soort paddenstoelen. Denk hierbij aan oesterzwammen, shiitakes of iets dergelijks. Ook meerdere soorten gemengde paddenstoelen is een prima keuze voor dit gerecht.

De gorgonzola kun je ook vervangen door een andere, pittige, blauwe kaas. Bijvoorbeeld Danish blue, roquefort of iets dergelijks. Hou je niet van blauwe kaas? Dat kun je heel goed oplossen door de gorgonzola te vervangen door zachte geitenkaas. Ook een roomkaas met tuinkruiden en knoflook is een goed alternatief.

Je zou de groene saus voor deze pasta met courgettesaus en champignons van tevoren kunnen bereiden. Bewaar deze dan tot gebruik afgedekt in de koelkast, en warm deze als je wilt gaan eten even op. Je hoeft dan alleen nog pasta te koken en de champignons te bakken.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten. 

Pasta met courgettesaus en champignons

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 flinke courgette, in stukjes
  • 1 flinke ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in grove stukjes
  • 300 ml groentebouillon
  • 250 gram verse spinazie, gewassen
  • 100 gram gorgonzola
  • 1,5 eetlepel crème fraîche
  • 250 gram (kastanje)champignons, in kwarten
  • 400 gram droge pasta naar keuze
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pasta met courgettesaus en champignons:

Verhit een scheut olie in een pan en zet hierin de ui, de knoflook en de courgette even aan. Laat de ui glazig worden, maar let er op dat de groente niet bruin kleuren. Blus af met de groentebouillon.

Breng de bouillon met de groenten aan de kook en laat op een laag vuurtje koken tot de courgette zacht is.

Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak hierin de champignons bruin en gaar. Breng ze op smaak met wat peper en zout.

Voeg als de courgette zacht is de spinazie toe aan de bouillon. Laat slinken en zet het vuur uit. Pureer de groenten in de bouillon met een staafmixer tot een saus. Warm de saus op en laat de gorgonzola er in smelten. Voeg ook de crème fraîche toe. Roer alles goed door elkaar, mix eventueel nog even na met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even uitlekken in een vergiet en doe terug in de pan.

Schep de saus door de pasta.

Serveer de pasta in diepe borden of grote kommen. Verdeel de gebakken champignons over de pasta.

Tafel lekker!!

Tags: GroenteGroente - Paddenstoelen
DeelPin41Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spaghetti carbonara
Pastagerechten

Spaghetti Carbonara

Pasta met kabeljauw en groente
Pastagerechten

Pasta met kabeljauw en groente

Lasagne bolognese recept met bechamelsaus
Pastagerechten

Lasagne bolognese (met bechamelsaus) om samen te delen

spaghetti bolognese
Pastagerechten

Spaghetti bolognese

macaroni met ham, kaas en prei 1
Pastagerechten

Macaroni met ham, kaas en prei

macaroni ham en kaas
Pastagerechten

Macaroni met ham en kaas

mac and cheese
Pastagerechten

Mac and cheese

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes
Pastagerechten

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen