• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Redactie door Redactie
in Specials
0
0
Stoofperen

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter – We associëren stoofperen massaal met de nostalgie uit de keuken van oma. En bij vragen over de bereiding heeft iedereen het altijd over rode wijn en kaneel. Oké dit fruit is pure nostalgie en het roept bij bijna iedereen herinneringen op. Maar stoofpeertjes zijn tegenwoordig echt moderner dan alleen de rode wijn en kaneel.

Nederlands fruit

Leuk aan stoofperen is vooral dat ze gewoon bij jou om de hoek groeien. In iedere regio in Nederland zijn tegenwoordig wel boomgaarden en in de meeste van die boomgaarden groeien ook die heerlijke stoofperen. Rond oktober worden de eerste stoofperen geplukt en die kunnen we bewaren tot zo’n beetje maart. Je kunt dus de hele winter genieten van dit lokale fruit.

Peren

Peren; Lekker, gezond en super veelzijdig

Hollandse peren, lekker, gezond een zeer veelzijdig. Uit het vuistje, in een salade of in gebak. Met peren zit je altijd goed.

Soorten stoofperen

Er zijn verschillende soorten stoofperen verkrijgbaar. In de gebruikelijke handel tref je vooral de Gieser Wildeman en de Saint Remy aan. De verschillen? Gieser Wildeman peertjes zijn wat kleiner van stuk maar zoeter. Saint Remy is een forse, dikbuikige stoofpeer, maar je hebt wat meer suiker nodig bij de bereiding.

Stoofperen stoven

De peertjes zijn wat harder van structuur en daarom zijn ze alleen geschikt om te stoven. Je kunt de hele peertjes stoven, maar ook gehalveerd of in parten kan natuurlijk heel goed. De Gieser Wildeman peertjes zijn kleiner en lenen zich beter om in zijn geheel te stoven.

Stoven is garen in een klein beetje vloeistof. Dat kan van alles zijn. Gebruik rode wijn, zoals de traditie voorschrijft, maar je kunt ook Port gebruiken of een fruitsap (voor een alcoholvrije versie) dat past bij de smaak van stoofpeertjes. In rode wijn worden stoofperen uiteraard rood. Gebruik witte wijn dan krijg je blanke stoofperen.

Tip: Na het stoven kun je de saus binden met een beetje maïzena. Zo ontstaat die lekkere dikke, wat stroperige saus over de peertjes.

Recepten met stoofperen

Bladerdeegschelp met stoofpeertjes
Gebak

Bladerdeegschelp met stoofpeertjes

Een echt huisgemaakt gebakje. De bladerdeegschelp met stoofpeertjes is even werk, maar je serveert echt iets origineels bij de koffie.

stoofpeertjes in glühwein
Bijgerecht

Stoofpeertjes in glühwein

Als Oma's stoofpeertjes in glühwein op het fornuis staan wordt iedereen gelukkig. Iedereen smelt voor die geur. Ontdek oma's recept.

Stoofperen in port
Bijgerecht

Stoofperen in port

Gieser Wildeman peren in een heerlijk stroperige portsaus. Stoofperen in port zouden niet alleen met de feestdagen op tafel moeten staan.

Gelderse kakkertjes
Gebak

Gelderse kakkertjes, de Haagse kakker maar dan anders

Gelderse kakkertjes. Het is de Gelderse variant van het geheime recept voor Haagse krentenbollen, met hazelnoten, rozijnen en peer.

Mini quiches met stoofpeertjes en blue stilton
Quiche

Mini quiches met stoofpeertjes en blue stilton

Als je stoofpeertjes stooft, doe er dan wat extra en maak daarmee deze Mini quiches met stoofpeertjes en blue stilton en een port- / bosvruchtensausje.

Overal weer stoofpeertjes te koop
Bijgerecht

Stoofpeertjes, basisrecept met handige tips

Stoofpeertjes is nog altijd pure nostalgie. Hier vind je het basisrecept van stoofpeertjes met een aantal leuke variaties op de traditionele stoofpeertjes

Vorige Volgende
Tags: FruitHerfst
DeelPin41Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Dressings op basis van yoghurt
Dressing

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken
Kookschool

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

barbecue recepten
Specials

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs
Specials

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette
Specials

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Gebakken schol
Specials

Schol; kiezen voor een visje uit de eigen Noordzee

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen