Hartige cake; gevuld met ham, kaas, bacon en olijven
Simpel en lekker, dat is deze hartige cake. Hartige muffins zien we wel vaker maar ook een cake kun je prima vullen met hartige ingrediënten.
Simpel en lekker, dat is deze hartige cake. Hartige muffins zien we wel vaker maar ook een cake kun je prima vullen met hartige ingrediënten.
Wees origineel met zelfgemaakte pizzarolletjes op de borreltafel. Durf je het aan? Je zult merken dat de schaal in een mum van tijd leeg is.
Een verse boterham is altijd lekker maar pak eens extra uit met deze sandwich met perzik, brie en wat rauwe ham. Een een pure verwennerij!
Hot sandwich of tosti, what's in a name? Maar soms heb ik graag wat meer avontuur op mijn bord en dan denk ik aan een hot sandwich feta.
Een bruschetta is een gegrild broodje die je kunt belegen met wat jij lekker vindt. Hier vind je drie heerlijke variaties met zalm, tomaatjes en rode druif.
Het koffiebroodje kennen we allemaal maar de koffiebroodjes met amandelspijs zijn een stuk minder bekend. In Frankrijk zie je ze vaak in croissants vorm.
Courgette spaghetti is natuurlijk vegetarisch, maar heb je dit wel eens met een eitje geserveerd? Een brunchgerecht dat verrast en snel op tafel staat.
Mini omeletjes uit een cupcakevorm met verschillende verse vullingen van vlees, groenten en kaas. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil.
Prosecco is al jarenlang een populaire mousserende wijn die uit Veneto, Italië komt. Hij wordt gemaakt van de druif Glera, ook proseccodruif genoemd. Voor onze paasbrunch kiezen wij een Brut. En een bijzonder mooie!
Een lekker zoet brood, gevuld met gedroogde vruchten en noten. Het brood is gevormd in een vlecht omdat een vlechtbrood echt veel gezelliger staat op tafel. Dit vlechtbrood met gedroogd fruit is een feest op iedere ontbijt-, lunch- of brunchtafel.
Scones met geitenkaas, honing en tijm, is het nu zoet of is het hartig? Ik weet t eigenlijk niet zo goed, maar wat ik wel weet is dat ze verrukkelijk zijn.
Geen zin of tijd om uitgebreid te koken? Of juist wel zin om uitgebreider te lunchen? Dit broodje ei met zalm en prei uit de oven is de oplossing.
Tarte au sucre toute simple á la fleur d 'oranger. Een hele mond vol voor een heel eenvoudig maar erg lekker stukje gebak dat wij maar suikerkoeken noemen.
In Italië is deze taart een echt traditioneel paasdessert en hoewel ik me een stukje na mijn paasdiner zou kunnen voorstellen vind ik het eerder een lekkernij om met Pasen bij de koffie of eventueel bij een brunch te serveren.
Als beleg voor deze sandwich geitenkaas spread heb ik gekozen voor zelf gekweekte spinazie, kruiden en sla uit de tuin, nog veel lekkerder!
Een bezoekje aan Zeeland in niet compleet zonder Zeeuwse bolus. Dit heerlijke plakkerige suikerbroodje is een traditioneel Zeeuws recept. Bak ze ook eens zelf.
Krentenbollen, ze zijn zo lekker bij het ontbijt, de brunch, lunch of soms zelfs gewoon als lekkere snack tussendoor. Zelf maken is en blijft natuurlijk het leukste en zeker het lekkerste. Zelf maken heeft natuurlijk als bijkomend voordeel dat je net even een iets andere draai kunt geven aan je ...
Italiaanse pie - In Italië, waar het idee van dit brood vandaan komt, noemt men dit overigens een pizza en wel een pizza rustica, welke vaak geserveerd wordt met Pasen.
Groenteterrine met ei; met dit kleurrijke gerecht breng je een lofzang op de lente. Fris, zeer smakelijk, mooi om te zien en ook nog eens gezond om te eten. Verrassend simpel ook om te maken!
We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...
Lees verderWil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...
Lees verderDe klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...
Lees verderBen jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!
© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers