Sambal op mijn manier
Zelfgemaakte sambal van rode pepers met wat verse toevoegingen en een aantal smaakmakers. Dit is niet de échte, maar sambal op mijn manier.
Groente eten is in. Het eten van verse groente is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groente, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groente. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.
Zelfgemaakte sambal van rode pepers met wat verse toevoegingen en een aantal smaakmakers. Dit is niet de échte, maar sambal op mijn manier.
Een fantastisch recept. Pasta met kip en spinazie en nog veel meer verse groenten. Een heerlijke en makkelijke maaltijd voor doordeweeks.
Maak ook eens vers gedopte tuinbonen in een melksausje met spekjes en ui, pure nostalgie en maar kort verkrijgbaar. Tuinbonen zoals oma ze maakt.
Kroppen sla, bladsla, sla uit de moestuin. Je moet het wassen voor gebruik. Sla wassen doet ieder op zijn eigen manier. We geven tips & trucs.
Gebruik je ook regelmatig gedroogde tomaatjes? Dan hebben we de tip hoe je gedroogde tomaatjes zelf kunt maken. Een leuke en lekkere klus.
Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!
Door de restjes uit de koelkast op te werken in een basic salade van lollo rosso en lollo bionda tover je steeds weer iets anders op tafel.
In het graskaasseizoen zijn er volop raapsteeltjes verkrijgbaar. De link naar een mooie en verse raapsteeltjes salade is dan natuurlijk snel gelegd.
Heb jij wel eens gehoord van vruchtgroenten? Tomaten, komkommers, courgettes, zijn dat nou groenten of vruchten? We vertellen je alles!
Beetgare groentes met een lichte rooksmaak doen het heerlijk op een sandwich gegrilde groenten, zeker in combinatie met een courgette spread.
Koken of bakken met dat wat je in huis hebt? Deze courgette taart biedt uitkomst als er in de zomer een overschot aan courgettes is.
Echt heel simpel en heerlijk zomers is deze komkommersoep. In de tuin, bij de picknick of tussendoor is dit een aangename verrassing.
Maak eens deze knapperige bloemkool ovenschotel. De schotel is vegetarisch want we gebruiken een heerlijk romige gorgonzola.
Een lekkere, zomerse salade met een bijzondere groente, dat is deze koolrabisalade met venkel en komkommer. Lekker met feta!
Een heerlijke en eerlijke spread van gepofte aubergine. Eet baba ganoush op brood of als dip met verse groenten van het seizoen.
Als lunch, als voorgerechtje, of als amuse in een klein glaasje, deze koude koolrabi-courgettesoep kun je op allerlei manieren inzetten.
Een Provençaalse tian is een ovengerecht dat bestaat uit verschillende laagjes groenten. Kleurrijk en het doet je verlangen naar de vakantie.
Van gemalen bloemkool ( bloemkoolrijst ) kun je ook nasi maken. Nasi van bloemkoolrijst moet je gewoon eens proberen.
Deze verrassende andijviesalade met abrikozen, graskaas en abrikozendressing is de perfecte salade bij een zomerse maaltijd of barbecue.
Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?
Check het recept of lees de infoBroccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli uit de wok moet je zeker ook proberen!
Check het recept of lees de infoTeri betekent glans en yaki betekent bakken. Wij krijgen er trek van. Jij ook? Kip Teriyaki staat echt zo op tafel. De Japanse keuken thuis.
Check het recept of lees de infoKokkels worden op de Waddenzee met de hand gevangen. Een zeer duurzaam product waar we niet meer dan bewondering voor kunnen hebben.
Check het recept of lees de info© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers