Belegd broodje met gegrilde groenten
Lekker en gezond lunchen met een belegd broodje met gegrilde groenten en baba ganoush. Een vegetarisch broodje boordevol heerlijke groenten.
Groente eten is in. Het eten van verse groente is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groente, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groente. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.
Lekker en gezond lunchen met een belegd broodje met gegrilde groenten en baba ganoush. Een vegetarisch broodje boordevol heerlijke groenten.
Een van de bekendste gerechten bij de afhaalchinees is wel Tjap Tjoy. Maak deze groenteschotel ook eens zelf! Lekker met rijst en kipfilet.
Vul een wrap eens anders dan met roomkaas en zalm. Serveer deze salade wraps als lunch, stop ze in de picknickmand of serveer bij de borrel.
Verse groenten bewaren is een kwestie van ze op de juiste manier en op de juiste plaats bewaren. Met deze tips gooi je minder weg!
Ze zijn minder bekend dan de bladgroenten en knolgewassen, maar allemaal wel verrassend lekker. Weet jij alles al van stengelgroenten?
Zelfgemaakte sambal van rode pepers met wat verse toevoegingen en een aantal smaakmakers. Dit is niet de échte, maar sambal op mijn manier.
Heb jij wel eens gehoord van vruchtgroenten? Tomaten, komkommers, courgettes, zijn dat nou groenten of vruchten? We vertellen je alles!
Bladgroenten, die zijn gezond, en ook vooral erg lekker. Daarnaast zijn ze erg veelzijdig. Eet ze warm, eet ze rauw, alles kan. Leef je uit!
Barbecue seizoen? Dat is niet alleen maar vlees of vis. Lekker Tafelen zet ook de 10 lekkerste groenten om te grillen op een rij.
Bonen zijn er in maten, soorten en kleuren. Vers zijn ze het lekkerst. Hier vind je tips en recepten met bonen & verse peulvruchten!
Heerlijk kruidige falafel met wortel samen met hummus en verse groenten verstopt in een Libanees platbrood.
De lekkerste pesto Genovese maak je makkelijk zelf. Daar kan geen potje groene pesto tegenop. Met lekkere tips om te variëren.
Aardappelsalade hoeft niet zwaar of ongezond te zijn. Deze aardappelsalade met voorjaarsgroenten bewijst dat het lichter en anders kan!
Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.
Deze peterseliewortel soep is écht een origineel gerecht als lunch of voorgerecht. Stap uit je comfortzone en maak peterseliewortel soep.
Maak zoetzure rettich en maak dan deze ravioli met rettich en zalm. Dit borrelhapje is heerlijk fris van smaak door de gemarineerde rettich.
Er zijn genoeg redenen om groente te eten. Haal jij de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid? Hierom zou je meer (lokale) groenten moeten eten!
Deze Italiaanse smaakmaker is vooral bekend van de Ossobuco maar gremolata is ook een smakelijke toevoeging bij tal van andere gerechten zoals vis of kip.
Ken je de schorseneren al? Een groente die we ook wel winter asperges noemen. Schorseneren bereiden is heel eenvoudig. Ontdek het ook!
Recepten voor aspergesoep met alleen maar verse ingrediënten. Deze varianten op een basisrecept voor aspergesoep moet je echt ontdekken!
Check het recept of lees de infoServeer ceviche met sinaasappellikeur als voorgerecht bij een zomers menu. Zo serveer je echt lekkere verse vis!
Check het recept of lees de infoHet is altijd handig wat vlees in de vriezer te hebben. Maar bewaar dat dan wel op de juiste manier. Wat weet jij van vlees invriezen?
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers