Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bladeren door tag

Groente

Groente eten is in. Het eten van verse groente is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groente, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groente. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.

Daslook; 5 recepten met “onkruid”

Daslook is een plant uit de lookfamilie en net als knoflook, bieslook, prei en ui een echte smaakmaker. De intense smaak van daslook is zeer geschikt voor het op smaak maken van je gerechten. Het leuke van daslook is dat deze vaak gewoon in jouw achtertuin staat. Wij zetten 5 recepten met daslook op een rij.
Lees verder...

Rabarber desserts; 10x inspirerende recepten

Lust je graag rabarber? Ga dan eens net een stapje verder dan de bekende rabarber compote. Durf jij je te wagen aan één van onze tien rabarber desserts? We hebben 10 betrouwbare en inspirerende recepten voor je op een rij gezet en we zijn natuurlijk benieuwd welke jij kiest uit deze rabarber desserts.
Lees verder...

Andijvietaart; weer eens wat anders dan stamppot

Bij andijvie gaat het al snel over stamppot. Een andijvietaart is een mooie variant met deze alledaagse groente. De andijvietaart wordt gemaakt met bladerdeeg en heerlijk op smaak gebracht met gruyère en spek. Echt een gerecht voor de herfst- en wintermaanden maar je mag deze quiche natuurlijk ook 's zomers serveren.
Lees verder...