Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Groente

Groente eten is in. Het eten van verse groente is gezond en een uitdaging in de keuken. We hebben het dan natuurlijk niet over het leegschudden van een zak gesneden groente, maar over het echt en smaakvol bereiden van verse groente. Kroppen, knollen en blaadjes zijn de nieuwe uitdaging.

Drie zomerse ideeën met sperzieboontjes

Sperzieboontjes zijn er halverwege de zomer volop. Tegelijk met heel veel andere groenten komen de sperzieboontjes in deze tijd van het land. Heerlijk die Hollandse sperzieboontjes en dat vraagt dan natuurlijk ook om een lekker recept.

Zelfgemaakte groenteburgers

Voor wie zin heeft in een broodje burger zonder vlees. De zelfgemaakte groenteburgers zijn een lekkernij en helemaal niet zo moeilijk om te maken.

Andijvietaart; weer eens wat anders dan stamppot

Bij andijvie gaat het al snel over stamppot. Een andijvietaart is een mooie variant met deze alledaagse groente. De andijvietaart wordt gemaakt met bladerdeeg en heerlijk op smaak gebracht met gruyère en spek. Echt een gerecht voor de herfst- en wintermaanden maar je mag deze quiche natuurlijk ook 's zomers serveren.
Lees verder...

Kiemgroenten, zaden met power!

Kiemgroenten zijn niet alleen erg lekker, ze zijn ook nog eens een goede bron van veel vitaminen en mineralen. Ze bevatten grote hoeveelheden anti-oxidanten en worden daarom niet voor niets “powerfood” genoemd.