• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, september 26, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Appelgebak; ontdek deze heerlijke recepten

Heerlijk zelfgemaakte gebakjes om het Hollandse appelseizoen te vieren.

door Connie Derks
in Specials
0
0
appelgebak

Appelgebak – soms lekker luxe, maar meestal erg eenvoudig. In welke vorm dan ook, van huisgemaakt appelgebak smult iedereen.

Appeltaart, cake en koek

Appelgebak is favoriet bij jong en oud, wat ook niet gek is eigenlijk want er zijn zoveel soorten appelgebak dat er voor iedereen wel iets bij is. Appels zijn typisch Nederlands fruit en deze zijn er dan ook in herfst en winter volop. Appels zijn redelijk in prijs als je tenminste de Nederlandse appel gebruikt, maar dat moet geen probleem zijn want er zijn veel soorten Nederlandse appels met ieder hun eigen smaak en bakeigenschappen. Als je door de appels het bos niet meer ziet en niet weet welk soort je het beste gebruikt voor een bepaald recept, lees dan het artikel over welke appels je het beste gebruikt en waarom. Zo weet je altijd welke appelsoort je het beste kunt kopen.

Het lekkerste gebak gemaakt met fruit van eigen bodem

Het begrip appelgebak is erg breed, over appeltaart en appelcake gaan we het nu niet hebben want er is nog zo veel meer. Denk aan de welbekende appelflappen heerlijk knapperig en zo makkelijk te maken. Of de appelbol die er veel op lijkt maar net iets moeilijker is. Ook de wereldberoemde apfelstrudel mogen we zeker niet vergeten. We hebben verschillende makkelijke recepten, maar ook recepten met iets meer uitdaging om zelf het lekkerste appelgebak te kunnen maken. Zelfs aan een hartige versie is gedacht. Welke ga jij maken?

Appelgebak recepten

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

Een lekkere variatie op rondo's met amandelspijs is de appel rondo, heerlijk anders door de friszure appel en stukjes pecannoten.

Appelgebak - slof met appel - appelslof
Gebak

Appelgebak; Deze presenteer je graag bij de koffie!

Een appelslof of in de volksmond appelgebak. Met een vulling van frangipane en banketbakkersroom en een topping van stroopwafels.

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Met deze gouden tips maak je behalve de allerlekkerste ook de mooiste appelflappen met een extra grote portie appelvulling.

Appelbollen
Gebak

Appelbollen; ouderwets lekker bij de koffie of als dessert

Appel en kaneel is natuurlijk dé combinatie. Stop dat in een jasje van bladerdeeg en je hebt appelbollen waar je niet vanaf kunt blijven.

appelbeignets bladerdeeg
Gebak

Appelbeignets van bladerdeeg

De banketbakkers maken appelbeignets met bladerdeeg en een beetje amandelspijs, met dit recept kun jij ze zelf thuis maken.

Appelbeignets met oliebollenbeslag
Gebak

Appelbeignets met oliebollenbeslag

Makkelijke tip: Bak appelbeignets met oliebollenbeslag i.p.v. met bladerdeeg. Je kunt dan van één beslag appelbeignets en oliebollen bakken.

Appelplaatkoek met amandel
Gebak

Appelplaatkoek met amandel; lekker makkelijk

Deze appelplaatkoek met amandel zet je heel gemakkelijk op tafel. Het geheim van die mooie glans? Abrikozenjam! Dat wordt straks smullen!

appelroosjes
Gebak

Appelroosjes; Indrukwekkend bij de koffie (met foto instructies)

Maak indruk op je gasten met superleuke appelroosjes. Ze zijn makkelijk, snel en knapperig lekker. Serveer ze ook eens als dessert met appel.

Appel-noten taartje
Gebak

Supersnel appel-noten taartje met stukjes brie

Je maakt je tafelgenoten gek als je dit appel-noten taartje als lunch serveert. Met een frisse salade en een honing vinaigrette

Apfelstrudel maken
Gebak

Apfelstrudel van filodeeg

Het recept voor apfelstrudel van filodeeg brengt heerlijke winterse herinneringen naar boven. Lekker bij de chocolademelk of als dessert.

appelflappen met noten
Gebak

Appelflappen met noten | Verrassen bij de koffie

Appelflappen kun je overal kopen, maar appelflappen met noten niet. Wees gewoon origineel. Zo'n bite is heerlijk in een appelflap.

Appel Berliner of Apfel Krapfen 5625
Bakken

Appel Berliner of Apfel Krapfen

Het zusje van de Berliner bol is de Appel Berliner of in het Duits de Apfel Krapfen. Op een andere manier gebakken. Echt origneel bij de koffie of thee.

Vorige Volgende

Appelgebak vers uit de oven

Appelgebak is net als ieder ander gebak vers natuurlijk het allerlekkerste. Maar appelgebak heeft net dat beetje extra wat er bij veel soorten gebak niet is, je kunt het vaak warm serveren. Dit kan natuurlijk niet als je gebak met slagroom zoals de slof maakt. Gebak met bladerdeeg en een strudel maak je het liefst de dag zelf, deze zijn direct uit de oven het lekkerst. Hun krokante jasje trekt vocht aan en daardoor worden ze vaak zacht als ze een dagje liggen.

Appels vervangen door peren

Appels en peren zijn fruitsoorten waar we lang van kunnen genieten. Van het najaar tot de vroege zomer zijn dit de soorten Nederlands fruit die volop verkrijgbaar zijn. Natuurlijk is er verschil in smaak, maar in veel recepten kun je de appels door peren vervangen. Gebruik hier dan een andere smaakmaker bij zoals gember, kardemom, kaneel, karamel, citroen of noten om de toch iets vlakke smaak van peren beter tot hun recht te laten komen.

Tafel lekker !!

appels

Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem

Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!

DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

Gebakken appel op brood
Lunch

Gebakken appel op brood

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

smoothie met banaan
Specials

Smoothie met banaan

Appeltaart met peren
Taart

Appeltaart met peren en 5 spices – Het seizoen bij de koffie

Gevulde appels met vanillesaus
Nagerecht

Gevulde appels met vanillesaus

Peren-amandelcake
Cake

Peren-amandelcake met kardemom

appel kruimel cake
Cake

Appel kruimel cake bakken. Garantie voor tevreden gasten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Een groot stuk vlees serveren, maar niet ingewikkeld? Een gehaktbrood met verse kruiden zet je zo op tafel, en mislukken kan bijna niet!

Check het recept of lees de info
pompoen ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen