• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Bramen; met deze recepten ontdek je meer

Vers geplukte bramen, niet alleen om zo op te snoepen

door Redactie
in Specials
0
0
Bramen

Bramen – Het bramenseizoen loopt van eind juli tot half september. In die maanden kun je niet alleen zelf bramen plukken, maar zijn ze ook volop verkrijgbaar bij de groenteman. Gewoon om zo weg te snoepen, maar als ze in die tijd toch lekker voordelig zijn is het leuk om jezelf eens uit te dagen om er meer mee te doen. Er zijn mogelijkheden genoeg met dit fruit!

Van ontbijt tot dessert, bramen kunnen altijd!

Een handje bramen in de yoghurt als ontbijt, een taartje met bramen bij de koffie, een salade met bramen als bijgerecht of een bramensaus over de pudding. Zomaar een greep uit de vele mogelijkheden met verse bramen. Haal ze dus in huis en je zult zien, je wordt er vanzelf creatief mee. Tussendoor een braam uit dat schaaltje pikken is echt lekker, maar als je ontdekt wat je ermee kunt maken zul je ze ongetwijfeld nog vaker gaan plukken of zul je vaker een bakje meenemen uit de winkel.

Het friszure van bramen past perfect bij witschimmelkaasjes als brie of camembert. Natuurlijk doen deze vruchtjes het goed in een smoothie of in ijs. In de recepten hieronder vind je een marinade met bramen, mogelijk helpt dat recept je aan een leuk idee voor op de barbecue. De bramensaus in het recet hieronder kan ook bij ijs of over een fruitsalade. Kortom, met dit fruit kun je alle kanten op.

bramen plukken
Kookschool

Bramen plukken is pijnlijk, maar ook gezellig en vooral lekker

Bramen plukken is een leuke bezigheid. Eind juli, begin augustus zijn de bramen rijp en kun je samen bramen plukken. Gezellig en lekker!

Check het recept of lees de info

Kwetsbaar fruit

Bramen reken we tot het zacht fruit en zo noemen we het niet voor niets. Let dus wel op. Wat ons betreft kun je er niet genoeg van kopen of plukken, maar het is en blijft heel kwetsbaar fruit. Bewaar dit fruit niet langer dan twee dagen. Nog beter is het om ze direct te verwerken of om ze in te vriezen. Dat laatste doe je door ze, net als bij bijvoorbeeld aardbeien, op een vel bakpapier te leggen en ze zo in de vriezer te leggen. Als ze goed ingevroren zijn kun je in een afgesloten bakje doen. Ook het schoonmaken kun je beter met de nodige zorgvuldigheid doen. Spoel ze snel onder koud stromend water zodat ze hun aroma en het heerlijke bramensap niet verliezen. Laat ze daarna goed uitlekken.

zacht fruit

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Het lekkerste zacht fruit koop je in het seizoen. Aardbeien, bramen, frambozen en bessen zijn zomer, geniet van hun smaken en kleuren.

Rassen

Het is vrij onbekend dat er ook in bramen heel veel verschillende rassen zijn. Ze worden in de winkel nooit op rasnaam aangeboden. Maar mocht je zelf een bramenstruik in de tuin overwegen dan is het wel degelijk interessant om goed op te letten welk ras je koopt. Zo zijn er bijvoorbeeld doornloze bramenrassen en snelgroeiende rassen. De één geeft een grotere vrucht dan de andere. Het is dus absoluut iets om eerst over na te denken.

Recepten met bramen

We zeiden het al, de mogelijkheden met bramen zijn heel divers. Met deze recepten met verse bramen helpen we je hopelijk aan wat inspiratie.

yoghurttaart met fruit
Taart

Yoghurttaart met fruit; Puur en vers

Je krijgt luid applaus als je deze yoghurttaart met fruit serveert. Pure en verse ingrediënten, een mooie vorm en vooral een lekkere taart.

witte chocolade bramen dessert
Nagerecht

Witte chocolade bramen dessert

Een zalig zachte crème is de basis van dit witte chocolade bramen dessert waar je liefhebbers van witte chocolade echt mee kunt verwennen.

Plaattaart met venkel
Quiche

Plaattaart met venkel, geitenkaas en bramen

Aan het einde van de zomer zijn er veel verse ingrediënten Maak eens deze plaattaart met venkel. Een heerlijke combi met bramen en geitenkaas.

Bramenjam.
Ontbijt en lunch

Bramenjam zelf maken

Het leuke vervolg op bramen plukken (of kopen) is bramenjam zelf maken. Een leuk klusje voor het weekend. Lekker op brood of bij desserts.

Kippenpoten met bramenmarinade
Vleesgerechten

Kippenpoten met bramenmarinade

Een seizoensgerecht voor juli/augustus/september. Imponeer met deze kippenpoten met bramenmarinade. Een fijne manier om bramen te verwerken!

Griesmeelpudding met bramensaus
Nagerecht

Griesmeelpudding met bramensaus

Zelfgemaakte toetjes zijn echt het allerlekkerst. Inspireer met fruit van het seizoen, zoals bij deze griesmeelpudding met bramensaus.

Tags: Fruit
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten
Specials

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf
Specials

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

yoghurt
Specials

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta
Specials

Zomerse recepten met feta

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen