Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Restaurant E11F – “Belaef ‘t zelf” in Panningen ( Limburg )

Een verrassend toprestaurant. Restaurant E11F in Panningen ( Limburg ) is echt een aanrader en ik vertel je graag waarom.

0 347

Restaurant E11F – Belaef ‘t zelf in PanningenConnie Derks is al jaren een trouwe en actieve auteur op Lekker Tafelen en ook een goede vriendin van mij. Haar zoon Rob Cox opende een jaar geleden een eigen restaurant in het Limburgse Panningen en het werd dan ook hoog tijd om daar eens lekker te gaan tafelen. We geven direct toe dat het in zo’n geval moeilijk is om objectief te zijn, maar toch heb ik geprobeerd je een indruk te geven van mijn ervaringen op die bewuste avond.

Welkom!

Je kent het vast ook wel dat je bij het binnengaan van een restaurant direct een eerste indruk hebt. Die eerste indruk vind ik dan ook altijd heel belangrijk. Is het er donker met een authentieke uitstraling of is het er juist fris, jeugdig en kleurrijk? Voor restaurant E11F geldt dat laatste. Het restaurant heeft een frisse, jeugdige en kleurrijke uitstraling. Bij de inrichting zijn zowel oude- als nieuwe elementen gebruikt. Na het verwelkomen gingen we aan tafel waar we al snel bubbels (vanwege het 1 jarig bestaan) en een amuse aangeboden krijgen. Kijk, dat vind ik een warm welkom.

In menig restaurant zit je nog altijd ongeduldig trommelend met je vingers op een ober te wachten. Vandaag bij restaurant E11F valt me op dat de bediening duidelijk plezier heeft in het werk en wij zien dan ook met plezier de bediening aan tafel komen. Ze zijn uitstekend geïnformeerd over de aangeboden gerechten. Ook de half open keuken is een echte blikvanger. Chef rob en zijn collega’s zie je er aan het werk en nog leuker is het om te zien dat ieder gerechtje langs Rob gaat voor zijn laatste goedkeuring voor dit aan tafel geserveerd wordt. Op de website lezen we “Oprecht gastheerschap. Vanuit het hart en met passie…” en dat is hier duidelijk zichtbaar.


Gerechten

Ieder gerechtje dat op tafel komt is een streling voor het oog. Er zit duidelijk heel veel zorg, aandacht en liefde in. De ingrediënten matchen tot in perfectie en de gerechten zijn een ware smaaksensatie. Laat je vooral overtuigen door de foto’s, die spreken al boekdelen. De tijd tussen het serveren van de gerechten vind ik zelf ook altijd heel belangrijk. Lang wachten is niet leuk, maar gerechten die tekort na elkaar geserveerd worden is ook niet oké. Even nagenieten van een gerechtje is gewoon lekker. Bij restaurant E11F was dit perfect geregeld.

Verrassend

Ieder kwartaal is er een speciaal menu, aangepast aan het seizoen. Alle gerechten, van voorgerecht tot dessert worden allemaal vers gemaakt in de zeer nette en half open keuken. Het is echt spijtig dat ik er zover vandaan woon, want mij zou je bij ieder nieuw menu als gast mogen verwachten. Naast het diner kun je bij restaurant E11F ook terecht voor een mooi uitgebalanceerde lunch, een snelle hap of een gerechtje van de kaart. Heb je te maken met allergieën, dan wordt daar moeiteloos op ingespeeld.

Het restaurant

In de zomermaanden is er een heerlijk terras en het restaurant grenst aan een plein waar verschillende activiteiten plaatsvinden. Een deel van het restaurant kan ook gebruikt worden voor familiediners en is geschikt voor zo’n 25 personen. Het menu stem je dan van tevoren af met de chef. Het restaurant biedt plaats aan zo’n 60 personen.

Conclusie

Na het lezen van mijn betoog raadt je het natuurlijk al. Ik heb genoten van een heerlijke avond en op alle vlakken scoort restaurant E11F echt top. De beleving, de gerechten, de service. Alles bij elkaar is dit een top beleving. Zoals ik aan het begin al zei ben ik misschien niet helemaal objectief, maar ik heb geprobeerd om je een zo goed mogelijke voorstelling van zaken te geven. Rest mij alleen nog te zeggen: “Belaef ‘t zelf!”

Facts

Restaurant E11F

Raadhuisstraat 11

5981 BA Panningen (Limburg)

Website: https://www.restaurant-e11f.nl/

Facebook: https://www.facebook.com/E11F-2099565416923449/

Instagram: https://www.instagram.com/e11f.restaurant/

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer