Mango snijden, hoe doe ik dat? – Je hebt een mango gekocht, maar weet niet goed hoe je die moet snijden. Wij geven je drie manieren om een mango in blokjes te verdelen. Gebruik de manier die voor jou het makkelijkste is.
Verse mango
Een verse mango is heerlijk. Dit exotische fruit wordt met de dag populairder. Kun je ze ergens voor een klein prijsje op de kop tikken? Dan laat je die kans natuurlijk niet schieten. Maar als je eenmaal wat mooie mango’s gescoord hebt moet je ze ook nog schillen en snijden. De mango heeft een grote vrij platte pit. Die maakt het snijden van het fruit een beetje lastiger. Maar er zijn verschillende manieren om dit fruit toch in mooie blokjes te presenteren.
Mango snijden kan op drie manieren:
1 Schillen en snijden
Schil de mango met een goed scherp mesje of met een dunschiller. Het beste kun je nu de mango net naast de pit snijden. Doe dit ook met de andere kant. Snijd dan schuin langs de pit de rest van het vruchtvlees weg en snijd het fruit in stukken naar wens.
2 Snijden op de schil
Snijd de mango met schil en al net naast het midden langs de pit. Doe dit ook met de andere kant. Nu kun je het beste met een scherp mesje de mango op het vruchtvlees horizontaal en verticaal insnijden. Let er op dat je niet door de schil heen snijdt. Schep nu met een lepel de vierkanten uit de schil. Is de mango niet rijp genoeg op te scheppen duw de schil dan om, zo kun je met een scherp koksmes de blokjes mango goed uit de schil snijden.
3 Snijden en schillen
Snijd de mango aan beide zijden langs het midden naast de pit door. Snijd de stukken in repen en schil de repen met een schilmesje. De repen kun je dan weer in mooie blokjes snijden.
Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt
Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit exotische fruit.