• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, april 15, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Zowel in hartige als in zoete variant super lekker

door Anna Kaptein
in Kookschool
0
0
schuimomelet

Schuimomelet – Een luxe en luchtige uitvoering maken van een omelet? Probeer dan eens de schuim omelet! Zowel in hartige als in zoete variant super lekker.

Wat is een schuimomelet?

Een schuimomelet is een super luchtige uitvoering van de klassieke omelet. Het klinkt heel spannend en ingewikkeld maar dat is het niet. Een schuimomelet bestaat, net als een gewone omelet, alleen uit eieren. Maar in plaats van dat je de eieren alleen klutst, scheid je de eidooiers nu eerst van het eiwit. Beide klop je vervolgens afzonderlijk op, om het daarna weer voorzichtig door elkaar te spatelen. Zo ontstaat een super luchtig eimengsel wat je gebruikt voor je omelet.

Zoet of hartig?

Het leuke van de schuimomelet is dat je zowel een hartige als een zoete variant kan maken. Beide zijn even makkelijk en heel erg lekker. Een hartige schuimomelet maak je door deze alleen op smaak te brengen met zout en peper, net als bij de klassieke omelet. Met de hartige variant kun je ook variëren door er bijvoorbeeld wat Parmezaanse kaas, champignons of andere groenten aan toe te voegen. Bij de zoete variant van de schuimomelet voeg je wat suiker toe. 50 gram suiker op 4 eieren. Zo krijg je een heerlijke basis voor een feestelijk ontbijt of een lekker toetje. Maak de zoete schuimomelet vervolgens helemaal af met vers fruit uit het seizoen.

Zo maak je een schuimomelet

Porties: 1 schuimomelet voor 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 eieren
  • klontje boter
  • zout
  • peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een schuimomelet:
Scheid de eieren. Klop vervolgens de eiwitten in een vetvrije kom op tot ze glanzend en stijf zijn. ( Bij de zoete variant voeg je hier 50 gr. fijne suiker toe )
Klop vervolgens de eidooiers met wat peper en zout in een apart kom op.
Spatel de eiwitten vervolgens heel voorzichtig door de eidooiers heen. Probeer zoveel mogelijk lucht te behouden.
Zet een koekenpan met het klontje boter op middelhoog vuur op.
Als de boter goed heet is voeg je het ei mengsel toe. Verdeel goed over de pan en dek af met een deksel.
Bak deze kant 3 minuten tot hij mooi goudbruin is.
Keer vervolgens de schuimomelet om met behulp van een bord of een deksel en bak de andere kant ook in 3 minuten goudbruin.
Serveer de schuimomelet. Bij de zoete variant kun je hem nu nog decoreren met vers seizoensfruit en wat poedersuiker.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren omelet
DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

omelet bakken
Kookschool

De perfecte omelet bakken doe je zo

Omelet met spinazie
Ontbijt en lunch

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Salade met omeletreepjes
Salade

Salade met omeletreepjes en een dressing van hennepzaadolie

Omelet met aardpeer
Ontbijt en lunch

Omelet met aardpeer; lekker stevig ontbijten

Snelle zomer omelet met worst - Verspil geen eten, maar wees creatief! (1)
Ontbijt en lunch

Snelle zomer omelet met worst

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...

Lees verder
frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Nieuwe recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Wil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...

Lees verder
Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen