Broodje gegrilde kip – een zalig broodje kip voor een gezellige lunch met vrienden.
Een broodje gegrilde kip dat lust toch iedereen
Kip wordt veel als broodbeleg gebruikt. Meestal zijn dat dan plakjes kipfilet die in diverse varianten te koop zijn, met tuinkruiden, chili of gerookt. Maar het is echt heel veel lekkerder om dat stukje kipfilet zelf te bakken of te grillen. Het is niet veel werk en waarschijnlijk ook nog veel goedkoper, als je natuurlijk niet de helft opsnoept tijden het snijden. Hoe je kipfilet het beste bakt vertellen we je in het artikel kipfilet als broodbeleg. Niets moeilijks aan, maar misschien heb je iets aan de tips.
Geen mayonaise, maar een zalige baba ganoush
Een broodje met alleen maar kip is natuurlijk best lekker, maar het kan nog beter. Besmeer het broodje eens met baba ganoush, een heerlijk smeerbaar mengsel van gepofte aubergines. Dat is niet alleen gezonder, maar vooral ook veel lekkerder dan mayonaise. We hebben natuurlijk het recept voor baba ganoush ook voor je. Voor 4 broodjes heb je voldoende aan de helft van dat recept. De rest kun je gebruiken als heerlijke dip voor stukjes brood en groenten bij de lunch, als starter bij een dinertje of bij de borrel.
Baba ganoush; een heerlijke traktatie van gepofte aubergine
Die heerlijke groentespread uit het Midden-Oosten van gepofte aubergine, waar je echt veel mee kunt. Het recept, inclusief serveersuggesties.
Niet alleen maar kip
Op een lekker belegd broodje hoort ook iets van verse sla en groenten. Gebruik rucola, en de romig zachte avocado, en heerlijke gepofte paprika. De paprika kun je prima rauw eten, maar als je ze grilt of poft dan wordt het een ware delicatesse. Het is even een extra klusje maar het is echt de moeite waard. Ze worden het lekkerst als je ze op de barbecue grilt, en als je de barbecue dan toch aansteekt, kun je er maar beter meer paprika’s op leggen om er bijvoorbeeld een heerlijke soep van te maken.
Als de paprika’s na het poffen gaar en donker verkleurd zijn, stop je ze in een plastic zak of bak en laat je ze afkoelen. Eenmaal afgekoeld haal je heel makkelijk het velletje eraf. Je kunt de gepofte paprika ook prima in de vriezer bewaren, zo heb je maar een keer werk en daar heb je meerdere keren plezier van.
Wil je de paprika liever in een pan poffen dan kan dat natuurlijk ook. Snijd dan de paprika door, haal de zaadlijsten eruit en bak ze aan de velkant in een droge koekenpan tot ze donker zijn. Leg een deksel op de pan en laar zo afkoelen. Daarna haal je makkelijk het donkere velletje ervanaf.
Een goede basis is het halve werk
Er is natuurlijk verschrikkelijk veel keuze in soorten broodjes. Kiezen kan dan heel lastig zijn. Het is een kwestie van smaak, de een houdt van wit, de ander van volkoren, spelt of meergranen. Welke keuze je ook maakt, snijd het broodje door en grill het kort in een koekenpan of in de broodrooster, dit geeft veel meer smaak en textuur. De bedoeling is dat het niet droog wordt, maar net een beetje krokant.
Kipfilet recepten en inspiratie
Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Lunchrecepten
Thuis lunchen met onze zelfgemaakte lunchrecepten is altijd feest. Hier vind je ideeën en recepten voor een echt lekkere en gezellige lunch!
Broodje gegrilde kip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 broodjes naar keuze
- 1/2 recept baba ganoush
- 2 rode paprika’s
- 1 avocado
- 50 gram rucola
- 300 gram kipfilet
- zout en peper
- 1 theelepel kerrie
- 1/2 theelepel oregano
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een broodje gegrilde kip:
Maak de baba ganoush volgens het recept op onze website.
Gril de paprika in zijn geheel op de grill, of in kwarten in een pan, tot ze donker en gaar zijn. Stop ze in een plastic zak of leg de deksel op de pan om ze verder gaar te laten stomen. Als ze een beetje afgekoeld zijn, haal je voorzichtig het velletje er vanaf en je snijdt de zaden en zaadlijsten weg. Snijd de gepofte paprika daarna in repen.
Kruid de kipfilet met peper, zout, oregano en een beetje kerrie. Bak de kip op de barbecue of in een grillpan in ongeveer 10-15 minuten gaar. Laat de kip afkoelen tot lauw warm. Snijd de gegrilde kip in dunne plakjes.
Rooster de broodjes kort tot ze licht krokant zijn. Snijd de avocado in plakjes.
Beleg de broodjes door eerst de boven- en onderkant in te smeren met baba ganoush. Beleg de onderkant een beetje rucola met daarop plakjes van de paprika, plakjes avocado en als laatste plakjes van de gegrilde kip. Dek af met de bovenkant en serveer direct.
Tafel lekker !!