Ovenschotels met vis – Makkelijk, lekker en ideaal voor een drukke dag.
Je hebt geen omkijken naar een ovenschotel
Ovenschotels zijn altijd erg handig om vooraf te maken, zodat je als je thuis komt van je werk, je het gerecht alleen maar in de oven hoeft te zetten. Want vaak ben je al moe van je werk, heb je nog een afspraak en eigenlijk ook een reuze honger. Dan is het fijn als er een ovenschotel klaar staat die alleen maar in de oven geschoven hoeft te worden. In de tijd dat de oven warm wordt, kun je nog gauw even douchen of de kinderen aandacht geven.
Ovenschotels zijn handig bij etentjes, je doet het meeste werk vooraf, dus je hebt alle tijd voor je gasten
Ovenschotels met vis zijn lekker snel gaar
Het voordeel van vis is dat het snel gaar is. Daarom hoef je vis vaak niet voor te garen, zoals je bij vlees wel doet. Dit betekent dat je nog sneller klaar bent. Let er wel op dat als je de ovenschotel voorbereidt voor de volgende dag, dat de overige ingrediënten koud zijn als je de schotel samenstelt. De vis moet wel koud verwerkt worden om bederf te voorkomen.
Het nadeel van snel gaar zijn is dat de vis ook sneller droog wordt. Houd hiermee rekening bij de keuze van de overige ingrediënten. Neem kort kokende of voorgekookte begeleiders, zodat de ovenschotel met vis niet te lang in de oven hoeft te staan.
De combinatie van zacht, kruidig, romig en knapperig weerstaat toch niemand?
De lekkerste smaken in één schotel
Een ovenschotel met vis is vooral een lekker visgerecht door het smaakpalet. Door de smaken in laagjes in een schotel te doen, mengen de smaken zich met elkaar, waardoor de smaak veel intenser wordt dan dat je ze apart zou koken en serveren. En vergeet dat lekkere korstje niet wat er vaak op een ovenschotel met vis zit. Die combinatie van zacht, kruidig, romig en knapperig weerstaat toch niemand?
Ook alleen vis kun je in de oven klaarmaken
Het hoeft niet altijd een gemengde schotel te zijn. Een stuk zalm, kabeljauw of andere vis kun je ook prima in de oven garen. Beleg de vis dan bijvoorbeeld met een mengsel van broodkruim, kruiden en geraspte kaas of maak een lekkere marinade. Doe de vis, als die geen vel meer heeft, liever niet zonder vetstof in de oven. Dit voorkomt uitdrogen. Als je mager wilt koken kun je er voor kiezen om de schaal af te dekken met aluminiumfolie, om uitdrogen te voorkomen.
Recepten voor de lekkerste ovenschotels met vis
Zin gekregen in een ovenschotel met vis? Hier vind je de lekkerste recepten!
10 recepten
Ovenschotel met heek en zalm; serveer verse vis op z’n best
Deze heerlijke ovenschotel met heek en zalm, een romige groentesaus en aardappelpuree is een uitstekende manier om vis te serveren.
Lasagne met zalm
Probeer deze overheerlijke lasagne met zalm en groenten. Een lekker en makkelijk recept, inclusief wijntips, voor een bourgondische avond.
Vis ovenschotel met zomergroenten
Deze snelle en gezonde vis ovenschotel met zomergroenten maken we met steenbolk. Als je daar niet aan kunt komen neem je kabeljauw.
Verse zalm uit de oven; zo houd je de vis sappig
Vis bereiden is echt niet moeilijk. Probeer deze verse zalm uit de oven eens. In 20 minuten is de zalm klaar en de oven doet het meeste werk.
Ovenschotel met kabeljauw, snijbiet en radicchio
Combineer de heerlijke smaken van snijbiet en radicchio in deze ovenschotel met kabeljauw met een bechamelsaus. Een duo van vis en groenten.
Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
Deze vis ovenschotel bewijst hoe smaakvol, maar ook hoe makkelijk het is om een eigen visgerecht op tafel te zetten. Geniet van pure smaken.