Ovenschotels met vis – Makkelijk, lekker en ideaal voor een drukke dag.
Je hebt geen omkijken naar een ovenschotel
Ovenschotels zijn altijd erg handig om vooraf te maken, zodat je als je thuis komt van je werk, je het gerecht alleen maar in de oven hoeft te zetten. Want vaak ben je al moe van je werk, heb je nog een afspraak en eigenlijk ook een reuze honger. Dan is het fijn als er een ovenschotel klaar staat die alleen maar in de oven geschoven hoeft te worden. In de tijd dat de oven warm wordt, kun je nog gauw even douchen of de kinderen aandacht geven.
Ovenschotels zijn handig bij etentjes, je doet het meeste werk vooraf, dus je hebt alle tijd voor je gasten
Ovenschotels met vis zijn lekker snel gaar
Het voordeel van vis is dat het snel gaar is. Daarom hoef je vis vaak niet voor te garen, zoals je bij vlees wel doet. Dit betekent dat je nog sneller klaar bent. Let er wel op dat als je de ovenschotel voorbereidt voor de volgende dag, dat de overige ingrediënten koud zijn als je de schotel samenstelt. De vis moet wel koud verwerkt worden om bederf te voorkomen.
Het nadeel van snel gaar zijn is dat de vis ook sneller droog wordt. Houd hiermee rekening bij de keuze van de overige ingrediënten. Neem kort kokende of voorgekookte begeleiders, zodat de ovenschotel met vis niet te lang in de oven hoeft te staan.
De combinatie van zacht, kruidig, romig en knapperig weerstaat toch niemand?
De lekkerste smaken in één schotel
Een ovenschotel met vis is vooral een lekker visgerecht door het smaakpalet. Door de smaken in laagjes in een schotel te doen, mengen de smaken zich met elkaar, waardoor de smaak veel intenser wordt dan dat je ze apart zou koken en serveren. En vergeet dat lekkere korstje niet wat er vaak op een ovenschotel met vis zit. Die combinatie van zacht, kruidig, romig en knapperig weerstaat toch niemand?
Ook alleen vis kun je in de oven klaarmaken
Het hoeft niet altijd een gemengde schotel te zijn. Een stuk zalm, kabeljauw of andere vis kun je ook prima in de oven garen. Beleg de vis dan bijvoorbeeld met een mengsel van broodkruim, kruiden en geraspte kaas of maak een lekkere marinade. Doe de vis, als die geen vel meer heeft, liever niet zonder vetstof in de oven. Dit voorkomt uitdrogen. Als je mager wilt koken kun je er voor kiezen om de schaal af te dekken met aluminiumfolie, om uitdrogen te voorkomen.
Recepten voor de lekkerste ovenschotels met vis
Zin gekregen in een ovenschotel met vis? Hier vind je de lekkerste recepten!
10 recepten
Lasagne met zalm
Zet eens wat vaker vis op tafel. Lasagne met zalm is een ovenschotel met vis waar de hele familie van geniet
Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
Vis bereiden is echt niet moeilijk. Probeer deze verse zalm uit de oven eens. In 20 minuten is de zalm klaar en de oven doet het meeste werk.
Ovenschotel met heek en zalm; serveer verse vis op z’n best
Deze heerlijke ovenschotel met heek en zalm, een romige groentesaus en aardappelpuree is een uitstekende manier om vis te serveren.
Ovenschotel met prei en zalm
Een heerlijke ovenschotel met prei en zalm, een gerecht met veel verschillende smaken. Smaken die perfect samenkomen in deze ovenschotel.
Ovenschotel met zomergroenten, brie en zalm
Een ovenschotel kun je lekker vooraf maken en je huis gaat er heerlijk van geuren. Probeer eens deze ovenschotel met zomergroenten, brie en zalm.
Vis ovenschotel met zomergroenten
Deze snelle en gezonde vis ovenschotel met zomergroenten maken we met steenbolk. Als je daar niet aan kunt komen neem je kabeljauw.
Visrecepten
Visrecepten die je met plezier op tafel zet. Zelfgemaakte gerechten met verse vis of met schaal- of schelpdieren. Dit is Nederlands genieten!
Ovenschotels
Makkelijke ovenschotels met verse ingrediënten. Veel variatie. Met vlees, met vis, vegetarisch, verschillende toppings. Ontdek deze recepten.