Ovenschotels met vis – makkelijk, lekker en ideaal voor een drukke dag.
Geen omkijken naar
Ovenschotels zijn altijd erg handig om vooraf te maken zodat als je thuis komt van je werk je deze alleen maar in de oven hoeft te schuiven. Want vaak ben je al moe van je werk, heb je nog een afspraak en eigenlijk ook een reuze honger. Dan is het fijn als er een ovenschotel klaar staat die alleen maar in de oven geschoven hoeft te worden. In de tijd dat de oven warm wordt, kun jij nog gauw even douchen of de kinderen aandacht geven.
Ovenschotels zijn handig bij etentjes, je doet het meeste werk vooraf dus je hebt alle tijd voor je gasten
Ovenschotels met vis zijn lekker snel gaar
Het voordeel van vis is dat deze snel gaar is, daarom hoef je deze vaak niet voor te garen zoals je bij vlees wel doet. Dit betekent dat je nog sneller klaar bent. Let er wel op dat wanneer je de ovenschotel voorbereid voor de volgende dag dat de overige ingrediënten koud zijn als je de schotel samenstelt. De vis moet wel koud verwerkt worden om bederf te voorkomen.
Het nadeel van snel gaar zijn is dat de vis ook sneller droog wordt. Houdt hiermee rekening bij de keuze van de overige ingrediënten. Neem kortkokende of voorgekookte begeleiders zodat de ovenschotel met vis niet te lang in de oven hoeft te staan.
De combinatie van zacht, kruidig, romig en knapperig weerstaat toch niemand?
Heerlijke smaken
Een ovenschotel met vis is vooral zo lekker door het smaakpalet. Door de smaken in laagjes in een schotel te doen mengen de smaken zich met elkaar waardoor de smaak veel intenser wordt dan dat je ze apart zou koken en serveren. En vergeet dat lekkere korstje niet wat er vaak op een ovenschotel met vis zit. Die combinatie van zacht, kruidig, romig en knapperig weerstaat toch niemand?
Ook alleen vis
Het hoeft niet altijd een gemengde schotel te zijn. Een stuk zalm, kabeljauw of andere vis kun je ook prima in de oven garen. Beleg de vis dan bijvoorbeeld met een mengsel van broodkruim, kruiden en geraspte kaas of maak een lekkere marinade. Doe de vis, als deze geen vel meer heeft, liever niet zonder vetstof in de oven. Dit voorkomt uitdrogen. Als je mager wilt koken kun je er voor kiezen om de schaal af te dekken met aluminiumfolie om uitdrogen te voorkomen.
Recepten voor de lekkerste ovenschotels met vis
9 recepten
Lasagne met zalm
Zet eens wat vaker vis op tafel. Lasagne met zalm is een ovenschotel met vis waar de hele familie van geniet
Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
Vis bereiden is echt niet moeilijk. Probeer deze verse zalm uit de oven eens. In 20 minuten is de zalm klaar en de oven doet het meeste werk.
Ovenschotel met heek en zalm; serveer verse vis op z’n best
Deze heerlijke ovenschotel met heek en zalm, een romige groentesaus en aardappelpuree is een uitstekende manier om vis te serveren.
Ovenschotel met prei en zalm
Een heerlijke ovenschotel met prei en zalm, een gerecht met veel verschillende smaken. Smaken die perfect samenkomen in deze ovenschotel.
Ovenschotel met zomergroenten, brie en zalm
Een ovenschotel kun je lekker vooraf maken en je huis gaat er heerlijk van geuren. Probeer eens deze ovenschotel met zomergroenten, brie en zalm.
Vis ovenschotel met zomergroenten
Deze snelle en gezonde vis ovenschotel met zomergroenten maken we met steenbolk. Als je daar niet aan kunt komen neem je kabeljauw.