• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, september 26, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Ovenschotels met vis die je echt moet proberen

Nodig je vrienden maar vast uit!

door Connie Derks
in Specials
0
0
ovenschotels met vis

Ovenschotels met vis – makkelijk, lekker en ideaal voor een drukke dag.

Geen omkijken naar

Ovenschotels zijn altijd erg handig om vooraf te maken zodat als je thuis komt van je werk je deze alleen maar in de oven hoeft te schuiven. Want vaak ben je al moe van je werk, heb je nog een afspraak en eigenlijk ook een reuze honger. Dan is het fijn als er een ovenschotel klaar staat die alleen maar in de oven geschoven hoeft te worden. In de tijd dat de oven warm wordt, kun jij nog gauw even douchen of de kinderen aandacht geven.

Ovenschotels zijn handig bij etentjes, je doet het meeste werk vooraf dus je hebt alle tijd voor je gasten

Ovenschotels met vis zijn lekker snel gaar

Het voordeel van vis is dat deze snel gaar is, daarom hoef je deze vaak niet voor te garen zoals je bij vlees wel doet. Dit betekent dat je nog sneller klaar bent. Let er wel op dat wanneer je de ovenschotel voorbereid voor de volgende dag dat de overige ingrediënten koud zijn als je de schotel samenstelt. De vis moet wel koud verwerkt worden om bederf te voorkomen.

Het nadeel van snel gaar zijn is dat de vis ook sneller droog wordt. Houdt hiermee rekening bij de keuze van de overige ingrediënten. Neem kortkokende of voorgekookte begeleiders zodat de ovenschotel met vis niet te lang in de oven hoeft te staan.

De combinatie van zacht, kruidig, romig en knapperig weerstaat toch niemand?

Heerlijke smaken

Een ovenschotel met vis is vooral zo lekker door het smaakpalet. Door de smaken in laagjes in een schotel te doen mengen de smaken zich met elkaar waardoor de smaak veel intenser wordt dan dat je ze apart zou koken en serveren. En vergeet dat lekkere korstje niet wat er vaak op een ovenschotel met vis zit. Die combinatie van zacht, kruidig, romig en knapperig weerstaat toch niemand?

Ook alleen vis

Het hoeft niet altijd een gemengde schotel te zijn. Een stuk zalm, kabeljauw of andere vis kun je ook prima in de oven garen. Beleg de vis dan bijvoorbeeld met een mengsel van broodkruim, kruiden en geraspte kaas of maak een lekkere marinade. Doe de vis, als deze geen vel meer heeft, liever niet zonder vetstof in de oven. Dit voorkomt uitdrogen. Als je mager wilt koken kun je er voor kiezen om de schaal af te dekken met aluminiumfolie om uitdrogen te voorkomen.

Recepten voor de lekkerste ovenschotels met vis

9 recepten

lasagne met zalm
Ovenschotel

Lasagne met zalm

Zet eens wat vaker vis op tafel. Lasagne met zalm is een ovenschotel met vis waar de hele familie van geniet

verse zalm uit de oven
Ovenschotel

Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig

Vis bereiden is echt niet moeilijk. Probeer deze verse zalm uit de oven eens. In 20 minuten is de zalm klaar en de oven doet het meeste werk.

Ovenschotel met heek en zalm
Ovenschotel

Ovenschotel met heek en zalm; serveer verse vis op z’n best

Deze heerlijke ovenschotel met heek en zalm, een romige groentesaus en aardappelpuree is een uitstekende manier om vis te serveren.

Ovenschotel met prei en zalm
Ovenschotel

Ovenschotel met prei en zalm

Een heerlijke ovenschotel met prei en zalm, een gerecht met veel verschillende smaken. Smaken die perfect samenkomen in deze ovenschotel.

Ovenschotel met zomergroenten, brie en zalm
Ovenschotel

Ovenschotel met zomergroenten, brie en zalm

Een ovenschotel kun je lekker vooraf maken en je huis gaat er heerlijk van geuren. Probeer eens deze ovenschotel met zomergroenten, brie en zalm.

Vis ovenschotel steenbolk
Ovenschotel

Vis ovenschotel met zomergroenten

Deze snelle en gezonde vis ovenschotel met zomergroenten maken we met steenbolk. Als je daar niet aan kunt komen neem je kabeljauw.

Vorige Volgende
DeelPin64Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

salade gerookte vis
Salade

Salade met gerookte vis

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

haring
Specials

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Trio van gerookte vis
Voorgerecht

Trio van gerookte vis

Poké bowl gerookte vis
Visgerechten

Poké bowl met gerookte vis

pasta met gerookte makreel
Pastagerechten

Pasta met gerookte makreel

paling op toast
Voorgerecht

Paling op toast; supermakkelijk, superlekker!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Een groot stuk vlees serveren, maar niet ingewikkeld? Een gehaktbrood met verse kruiden zet je zo op tafel, en mislukken kan bijna niet!

Check het recept of lees de info
pompoen ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen