Recepten met Langoustines – In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht zijn langoustines geen garnalen, maar kleine zeekreeften. Doordat de schaaldieren, in tegenstelling tot garnalen, scharen hebben, en vaak zo’n 15-20 cm groot zijn, zien ze er meteen een stuk indrukwekkender uit dan garnalen. Laat je hierdoor echter niet weerhouden om zelf recepten met langoustines klaar te maken. Het is echt niet moeilijker dan het klaarmaken van garnalen.
Met langoustines kun je veel leuke dingen doen, dus het is zeker de moeite waard om je er eens aan te wagen om ze te maken. Je kunt langoustines koken, maar ook gratineren in de oven. Je kunt ze, gepeld, wokken, en door het formaat zijn ze ook heel geschikt om te grillen op de BBQ. Omdat je meestal alleen het staartgedeelte eet, zullen langoustines over het algemeen niet als hoofdmaaltijd geserveerd worden. Ze zijn dus uitermate geschikt om als voorgerecht te serveren. Met wat groene salade en een stukje vers stokbrood zijn gegrilde langoustines een heerlijk voorafje!
Langoustines of Noorse kreeften
Langoustines worden ook wel Noorse kreeften genoemd. De kleine zeekreeften leven in de Oostelijke Atlantische oceaan, van IJsland tot aan Noord-Afrika, in de Noordzee en in de Middellandse Zee. Omdat ze dus ook in de buurt gevangen worden, kun je in Nederland verse langoustines kopen. Je moet er wel voor naar de visboer, want in de supermarkt zul je ze niet snel vers vinden. Er worden in Nederland ook diepgevroren langoustines verkocht. In de recepten met langoustines is uitgegaan van de verse exemplaren.
Recepten met Langoustines
Een van de recepten met langoustines waar ze echt in horen is natuurlijk de Spaanse paella. Want zeg nu zelf, dat ziet er toch wel indrukwekkend uit, een grote pan paella, met tussen de andere schaal- en schelpdieren een paar flinke langoustines! Maar ook met een eenvoudig gerecht als gegrilde langoustines kun je uitpakken. Dus kijk eens bij onze recepten met langoustines!
Langoustines met een saus van Elixir d’Anvers
Probeer dit heerlijk recept van langoustines met een saus van Elixir d'Anvers. Je zult versteld staan van de verrassende combinatie.
Gebakken langoustines met chilimayonaise
Gebakken langoustines, die zijn erg lekker als een klein en luxe voorgerechtje. Met de chilimayonaise erbij, maak je ze lekker pittig!
Paella….een niet te overtreffen Spaans recept
Zomerse paella met kip, chorizo en kabeljauw en gamba's. Kom in Spaanse sferen met deze heerlijke paella schotel met authentiek recept.
Gegrilde langoustines in kruidenboter
Binnen een half uurtje zet je deze gegrilde langoustines in kruidenboter op tafel. Dat lijkt een ingewikkeld recept, maar dat is het niet.
Langoustines; grote garnalen… of toch niet?
Langoustines; het lijken grote garnalen, maar dat zijn het niet. Ze hebben scharen, dus het zijn kreeften. Heb jij ze al eens gegeten?