Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Anna Haen; Lunchen, koken of vergaderen met lokale producten

In het Gein bij Abcoude is Anna Haen gevestigd. Een prachtige plek om te onthaasten met lekkere lokale streekproducten. Vergaderen, koken, werken en meer.

2 745

Anna Haen; Lunchen, koken of vergaderen met lokale producten – Regelmatig zoeven we met z’n allen over de A2 van of naar Amsterdam. Daar bij Amsterdam hebben we vooral een heel stedelijke indruk. Mocht je nu een keer eerder vrij zijn van je werk, pak dan eens afslag Abcoude. Zoek naar Gein Zuid en binnen no time ben je die stad echt vergeten. Daar bij Abcoude en Baambrugge kronkelt riviertje het Gein. Een schitterende rivier, omgeven door grasgroene polders.

Anna Haen; Trek je even terug uit het stadgeweld

Binnen 10 minuten vanaf de snelweg vind je Anna Haen. Een fantastische plek om even bij te komen met een lunch, een kop koffie of om gewoon een ijsje te halen. Je kunt er een feestje geven, een kookworkshop volgen, een vergadering beleggen en zelfs trouwen. Je begrijpt dat we hier op Lekker Tafelen niet echt bezig zijn met trouwlocaties. Er is dan ook een heel ander aspect wat we je willen vertellen over Anna Haen.

Lokaal verbinden

Van ouds her is Anna Haen streekwinkel. Inmiddels is het een plek voor veel meer, zoals ik je daarnet al vertelde, maar gelukkig is het begrip streekwinkel niet verloren gegaan. De eigenaren Martijn Steinebach en Sylvia Ruiter zijn trots op de plek waar hun bedrijf gevestigd is en niet alleen op de plek, maar vooral ook op de producten die overal om hen heen gemaakt worden. Wanneer je het gebouw binnenloopt proef je die sfeer direct. De winkel oogt ambachtelijk en sfeervol en aan de wand prijkt een groot bord met als belangrijkste tekst: Puur Lokaal Genieten.

Nu kom ik wel eens vaker in een landwinkel en het valt met dan vaak op dat streekproducten zo uit z’n verband getrokken worden. Een kaasje dat 150 kilometer verderop gemaakt wordt is immers geen streekproduct. En een kaasje wat 50 kilometer verderop gemaakt wordt is ook geen streekproduct als er vlak naast jouw deur ook kaas gemaakt wordt. Martijn bevestigd dat direct en eenmaal in gesprek ontdek ik gelukkig dat Anna Haen duidelijke grenzen stelt aan het begrip streekproduct. Een rondje langs de houten stellages bevestigd dat beeld. Op een enkele uitzondering na komen de producten uit eigen omgeving. Vooral het enthousiasme dat de eigenaren hebben voor deze lokale producten valt op, en dat is in mijn ogen echt waardevol. Juist dat enthousiasme maakt dat we eerder geneigd zijn om te ontdekken wat onze streek te bieden heeft.

 

Martijn wijst naar de buren, “daar komt de kaas vandaan en de groenten voor de kookworkshop haal ik daar”.

 

Anna Haen is echt een verzamelpunt voor deze lokale producten. Martijn wijst naar de buren, “daar komt de kaas vandaan en de groenten voor de kookworkshop haal ik daar”. Zelfs de bloemen op tafel heeft Martijn zelf geplukt en hij bewijst dat met een foto op zijn instagram.

Puur + Lokaal = Genieten

De woorden op het enorme bord binnen worden door Martijn vertaald met een + en een = teken. Puur + Lokaal = Genieten en dat is het motto bij alles wat Anna Haen organiseert. Terwijl ik er zit wordt er een kaasje van de Jacqueline van den Burg tevoorschijn getoverd die ik mag proeven met een eveneens lokaal gemaakte vlierbessengelei van Potverdorie. Deze vlierbessengelei wordt gemaakt met het residu van de limonade siroop van DD Cordials. Beide producten zijn puur en lokaal en wat mij betreft is dat echt GENIETEN!!

Overtuigd? Gaat dat zien! Neem echt een keer de tijd om van die A2 af te gaan voor een bezoekje aan Anna Haen. Oh en….. zij stimuleren ook de omgeving. Wil je picknicken in het Gein? Zij regelen een puur + lokaal picknickpakket en jij gaat……..

Facts:

Anna Haen

Gein Zuid 23
1391 JE Abcoude

0294-288 108

http://annahaen.nl/

Ken je Anna Haen al? Deel dan je ervaring in het reactieformulier onder dit artikel. Dat vinden zij leuk en wij niet minder.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Gerard van der Leeuw zegt

    ik ken Anna Haen, maar ga er uiteraard niet met de auto heen… Abcoude heeft een modern station. Wat heeft het immers voor zin streekproducten te kopen als je het milieu met je autootje vervuilt. Ook dat ‘zoeven’ bevalt me niet, hoe harder hoe meer vervuiling. Overigens is Anna Haen vanuit Amsterdam ook prima met de fiets te bereiken, zeker als je die meeneemt in de metro. En: na zo’n fietstochtje smaakt alles veel beter…… Doe die auto weg en ga bewegen!!

    1. Lekker Tafelen zegt

      Het is absoluut fantastisch om te fietsen in die omgeving Gerard. Ik ken het er goed, de natuur is er schitterend. Als al die zoevende automobilisten op de A2 dat dan ook gaan zien hebben we veel gewonnen toch?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer