• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Lokale producten

Anna Haen; Lunchen, koken of vergaderen met lokale producten

door Redactie
in Lokale producten
Anna Haen; Lunchen, koken of vergaderen met lokale producten
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Anna Haen; Lunchen, koken of vergaderen met lokale producten – Regelmatig zoeven we met z’n allen over de A2 van of naar Amsterdam. Daar bij Amsterdam hebben we vooral een heel stedelijke indruk. Mocht je nu een keer eerder vrij zijn van je werk, pak dan eens afslag Abcoude. Zoek naar Gein Zuid en binnen no time ben je die stad echt vergeten. Daar bij Abcoude en Baambrugge kronkelt riviertje het Gein. Een schitterende rivier, omgeven door grasgroene polders.

Anna Haen; Trek je even terug uit het stadgeweld

Binnen 10 minuten vanaf de snelweg vind je Anna Haen. Een fantastische plek om even bij te komen met een lunch, een kop koffie of om gewoon een ijsje te halen. Je kunt er een feestje geven, een kookworkshop volgen, een vergadering beleggen en zelfs trouwen. Je begrijpt dat we hier op Lekker Tafelen niet echt bezig zijn met trouwlocaties. Er is dan ook een heel ander aspect wat we je willen vertellen over Anna Haen.

Lokaal verbinden

Van ouds her is Anna Haen streekwinkel. Inmiddels is het een plek voor veel meer, zoals ik je daarnet al vertelde, maar gelukkig is het begrip streekwinkel niet verloren gegaan. De eigenaren Martijn Steinebach en Sylvia Ruiter zijn trots op de plek waar hun bedrijf gevestigd is en niet alleen op de plek, maar vooral ook op de producten die overal om hen heen gemaakt worden. Wanneer je het gebouw binnenloopt proef je die sfeer direct. De winkel oogt ambachtelijk en sfeervol en aan de wand prijkt een groot bord met als belangrijkste tekst: Puur Lokaal Genieten.

Nu kom ik wel eens vaker in een landwinkel en het valt met dan vaak op dat streekproducten zo uit z’n verband getrokken worden. Een kaasje dat 150 kilometer verderop gemaakt wordt is immers geen streekproduct. En een kaasje wat 50 kilometer verderop gemaakt wordt is ook geen streekproduct als er vlak naast jouw deur ook kaas gemaakt wordt. Martijn bevestigd dat direct en eenmaal in gesprek ontdek ik gelukkig dat Anna Haen duidelijke grenzen stelt aan het begrip streekproduct. Een rondje langs de houten stellages bevestigd dat beeld. Op een enkele uitzondering na komen de producten uit eigen omgeving. Vooral het enthousiasme dat de eigenaren hebben voor deze lokale producten valt op, en dat is in mijn ogen echt waardevol. Juist dat enthousiasme maakt dat we eerder geneigd zijn om te ontdekken wat onze streek te bieden heeft.

 

Martijn wijst naar de buren, “daar komt de kaas vandaan en de groenten voor de kookworkshop haal ik daar”.

 

Anna Haen is echt een verzamelpunt voor deze lokale producten. Martijn wijst naar de buren, “daar komt de kaas vandaan en de groenten voor de kookworkshop haal ik daar”. Zelfs de bloemen op tafel heeft Martijn zelf geplukt en hij bewijst dat met een foto op zijn instagram.

Puur + Lokaal = Genieten

De woorden op het enorme bord binnen worden door Martijn vertaald met een + en een = teken. Puur + Lokaal = Genieten en dat is het motto bij alles wat Anna Haen organiseert. Terwijl ik er zit wordt er een kaasje van de Jacqueline van den Burg tevoorschijn getoverd die ik mag proeven met een eveneens lokaal gemaakte vlierbessengelei van Potverdorie. Deze vlierbessengelei wordt gemaakt met het residu van de limonade siroop van DD Cordials. Beide producten zijn puur en lokaal en wat mij betreft is dat echt GENIETEN!!

Overtuigd? Gaat dat zien! Neem echt een keer de tijd om van die A2 af te gaan voor een bezoekje aan Anna Haen. Oh en….. zij stimuleren ook de omgeving. Wil je picknicken in het Gein? Zij regelen een puur + lokaal picknickpakket en jij gaat……..

Facts:

Anna Haen

Gein Zuid 23
1391 JE Abcoude

0294-288 108

http://annahaen.nl/

Ken je Anna Haen al? Deel dan je ervaring in het reactieformulier onder dit artikel. Dat vinden zij leuk en wij niet minder.

Tags: Utrecht

Gerelateerde Artikelen & Recepten

‘Hollands Glorie’ bij restaurant bentinck in amerongen
Nieuws & Opinie

‘Hollands Glorie’ bij Restaurant Bentinck: uniek diner met medaillewinnaars van de wijnkeuring der lage landen

Restaurant Bentinck in Amerongen – Culinair genot op een prachtige landgoed
Horeca

Restaurant Bentinck in Amerongen – Culinair genot op een prachtige landgoed

Popocatepetl – The New Mexican in Town
Horeca

Popocatepetl – The New Mexican in Town

Woerden; Paradijsje voor foodies en cultuursnuivers
Lokale producten

Woerden; Paradijsje voor foodies en cultuursnuivers

El Borne; Lekker Tapas eten aan de grachten van Utrecht
Horeca

El Borne; Lekker Tapas eten aan de grachten van Utrecht

Reacties 2

  1. Gerard van der Leeuw says:
    4 jaar geleden

    ik ken Anna Haen, maar ga er uiteraard niet met de auto heen… Abcoude heeft een modern station. Wat heeft het immers voor zin streekproducten te kopen als je het milieu met je autootje vervuilt. Ook dat ‘zoeven’ bevalt me niet, hoe harder hoe meer vervuiling. Overigens is Anna Haen vanuit Amsterdam ook prima met de fiets te bereiken, zeker als je die meeneemt in de metro. En: na zo’n fietstochtje smaakt alles veel beter…… Doe die auto weg en ga bewegen!!

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      4 jaar geleden

      Het is absoluut fantastisch om te fietsen in die omgeving Gerard. Ik ken het er goed, de natuur is er schitterend. Als al die zoevende automobilisten op de A2 dat dan ook gaan zien hebben we veel gewonnen toch?

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen