• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Lokale producten

Anna Haen; Lunchen, koken of vergaderen met lokale producten

door Redactie
in Lokale producten
0
2
Anna Haen; Lunchen, koken of vergaderen met lokale producten

Anna Haen; Lunchen, koken of vergaderen met lokale producten – Regelmatig zoeven we met z’n allen over de A2 van of naar Amsterdam. Daar bij Amsterdam hebben we vooral een heel stedelijke indruk. Mocht je nu een keer eerder vrij zijn van je werk, pak dan eens afslag Abcoude. Zoek naar Gein Zuid en binnen no time ben je die stad echt vergeten. Daar bij Abcoude en Baambrugge kronkelt riviertje het Gein. Een schitterende rivier, omgeven door grasgroene polders.

Anna Haen; Trek je even terug uit het stadgeweld

Binnen 10 minuten vanaf de snelweg vind je Anna Haen. Een fantastische plek om even bij te komen met een lunch, een kop koffie of om gewoon een ijsje te halen. Je kunt er een feestje geven, een kookworkshop volgen, een vergadering beleggen en zelfs trouwen. Je begrijpt dat we hier op Lekker Tafelen niet echt bezig zijn met trouwlocaties. Er is dan ook een heel ander aspect wat we je willen vertellen over Anna Haen.

Lokaal verbinden

Van ouds her is Anna Haen streekwinkel. Inmiddels is het een plek voor veel meer, zoals ik je daarnet al vertelde, maar gelukkig is het begrip streekwinkel niet verloren gegaan. De eigenaren Martijn Steinebach en Sylvia Ruiter zijn trots op de plek waar hun bedrijf gevestigd is en niet alleen op de plek, maar vooral ook op de producten die overal om hen heen gemaakt worden. Wanneer je het gebouw binnenloopt proef je die sfeer direct. De winkel oogt ambachtelijk en sfeervol en aan de wand prijkt een groot bord met als belangrijkste tekst: Puur Lokaal Genieten.

Nu kom ik wel eens vaker in een landwinkel en het valt met dan vaak op dat streekproducten zo uit z’n verband getrokken worden. Een kaasje dat 150 kilometer verderop gemaakt wordt is immers geen streekproduct. En een kaasje wat 50 kilometer verderop gemaakt wordt is ook geen streekproduct als er vlak naast jouw deur ook kaas gemaakt wordt. Martijn bevestigd dat direct en eenmaal in gesprek ontdek ik gelukkig dat Anna Haen duidelijke grenzen stelt aan het begrip streekproduct. Een rondje langs de houten stellages bevestigd dat beeld. Op een enkele uitzondering na komen de producten uit eigen omgeving. Vooral het enthousiasme dat de eigenaren hebben voor deze lokale producten valt op, en dat is in mijn ogen echt waardevol. Juist dat enthousiasme maakt dat we eerder geneigd zijn om te ontdekken wat onze streek te bieden heeft.

 

Martijn wijst naar de buren, “daar komt de kaas vandaan en de groenten voor de kookworkshop haal ik daar”.

 

Anna Haen is echt een verzamelpunt voor deze lokale producten. Martijn wijst naar de buren, “daar komt de kaas vandaan en de groenten voor de kookworkshop haal ik daar”. Zelfs de bloemen op tafel heeft Martijn zelf geplukt en hij bewijst dat met een foto op zijn instagram.

Puur + Lokaal = Genieten

De woorden op het enorme bord binnen worden door Martijn vertaald met een + en een = teken. Puur + Lokaal = Genieten en dat is het motto bij alles wat Anna Haen organiseert. Terwijl ik er zit wordt er een kaasje van de Jacqueline van den Burg tevoorschijn getoverd die ik mag proeven met een eveneens lokaal gemaakte vlierbessengelei van Potverdorie. Deze vlierbessengelei wordt gemaakt met het residu van de limonade siroop van DD Cordials. Beide producten zijn puur en lokaal en wat mij betreft is dat echt GENIETEN!!

Overtuigd? Gaat dat zien! Neem echt een keer de tijd om van die A2 af te gaan voor een bezoekje aan Anna Haen. Oh en….. zij stimuleren ook de omgeving. Wil je picknicken in het Gein? Zij regelen een puur + lokaal picknickpakket en jij gaat……..

Facts:

Anna Haen

Gein Zuid 23
1391 JE Abcoude

0294-288 108

http://annahaen.nl/

Ken je Anna Haen al? Deel dan je ervaring in het reactieformulier onder dit artikel. Dat vinden zij leuk en wij niet minder.

DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kromme Rijn Asperges Wim Oskam Werkhoven
Lokale producten

Kromme Rijn asperges; je eet ze met plezier en met respect

Restaurant Bentinck in Amerongen – Culinair genot op een prachtige landgoed
Horeca

Restaurant Bentinck in Amerongen – Culinair genot op een prachtige landgoed

Popocatepetl – The New Mexican in Town
Horeca

Popocatepetl – The New Mexican in Town

Woerden; Paradijsje voor foodies en cultuursnuivers
Lokale producten

Woerden; Paradijsje voor foodies en cultuursnuivers

Klein maar fijn, markt in Utrecht
Lokale producten

Klein maar fijn, markt in Utrecht

Reacties 2

  1. Gerard van der Leeuw says:
    6 jaar geleden

    ik ken Anna Haen, maar ga er uiteraard niet met de auto heen… Abcoude heeft een modern station. Wat heeft het immers voor zin streekproducten te kopen als je het milieu met je autootje vervuilt. Ook dat ‘zoeven’ bevalt me niet, hoe harder hoe meer vervuiling. Overigens is Anna Haen vanuit Amsterdam ook prima met de fiets te bereiken, zeker als je die meeneemt in de metro. En: na zo’n fietstochtje smaakt alles veel beter…… Doe die auto weg en ga bewegen!!

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Het is absoluut fantastisch om te fietsen in die omgeving Gerard. Ik ken het er goed, de natuur is er schitterend. Als al die zoevende automobilisten op de A2 dat dan ook gaan zien hebben we veel gewonnen toch?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen