Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

De man die bakt; eigenwijs bakkertje in Zierikzee

In Zierikzee troffen we een bakker die echt met heel veel passie en vakmanschap zijn brood bakt. Zo’n bakker zouden we allemaal wel om de hoek willen hebben.

0 1.216

De man die bakt; eigenwijs bakkertje in Zierikzee – Eric van Doorn had altijd al iets met eten en drinken, maar hij deed een Laboratorium HBO opleiding en ging in die richting ook aan de slag. Vlak voor zijn veertigste verjaardag dacht hij: is dít wat ik nu mijn hele leven wil blijven doen? Nee dus. Hij gooide het roer om en besloot bakker te worden. Maar dan wel van heel erg lekker en puur brood. Hij wilde graag in de Franse traditie brood bakken. Hij ging in de leer in het Bakery Institute in Zaandam en samen met een enthousiast maar evengoed eclectisch team van o.a. een voormalig ontwerpster en psychiatrisch verpleegkundige bakt Eric brood van (vooral) Franse kwaliteitsbloem met zijn eigen desem en zonder broodveredelaars. Met Bretonse boter voor zijn croissants en uitsluitend zeezout – hoe kan het ook anders in Zeeland.

Ook bijzonder is het feit dat bakkerij en winkel in dezelfde ruimte gevestigd zijn. Je ziet precies wat iedereen aan het doen is. Dat maakt het naar de bakker gaan een echte beleving. Heel erg bijzonder.

Eric laat zijn brood een hele nacht rijzen. Ik zou het zó geloven als hij zijn brood aait en goedenacht kust, oké, bijna dan. Maar wat een liefde voor goed brood komt er uit zijn verhaal, dat werkt aanstekelijk. The proof of the pudding is in the eating, zeggen de Engelsen. Welnu, zijn brood vonden wij bij Lekker Tafelen ook echt bijzonder lekker. Niet alleen vanwege het mooie verhaal.

De man die bakt

Meelstraat 31 a

3401 EB Zierikzee

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer