• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Lokale producten

De man die bakt; eigenwijs bakkertje in Zierikzee

0
De man die bakt Zierikzee Bakker brood 5106

De man die bakt; eigenwijs bakkertje in Zierikzee – Eric van Doorn had altijd al iets met eten en drinken, maar hij deed een Laboratorium HBO opleiding en ging in die richting ook aan de slag. Vlak voor zijn veertigste verjaardag dacht hij: is dít wat ik nu mijn hele leven wil blijven doen? Nee dus. Hij gooide het roer om en besloot bakker te worden. Maar dan wel van heel erg lekker en puur brood. Hij wilde graag in de Franse traditie brood bakken. Hij ging in de leer in het Bakery Institute in Zaandam en samen met een enthousiast maar evengoed eclectisch team van o.a. een voormalig ontwerpster en psychiatrisch verpleegkundige bakt Eric brood van (vooral) Franse kwaliteitsbloem met zijn eigen desem en zonder broodveredelaars. Met Bretonse boter voor zijn croissants en uitsluitend zeezout – hoe kan het ook anders in Zeeland.

Ook bijzonder is het feit dat bakkerij en winkel in dezelfde ruimte gevestigd zijn. Je ziet precies wat iedereen aan het doen is. Dat maakt het naar de bakker gaan een echte beleving. Heel erg bijzonder.

De man die bakt Zierikzee Bakker brood 5078
De man die bakt Zierikzee Bakker brood 5079
De man die bakt Zierikzee Bakker brood 5084
De man die bakt Zierikzee Bakker brood 5085
De man die bakt Zierikzee Bakker brood 5089
De man die bakt Zierikzee Bakker brood 5099
De man die bakt Zierikzee Bakker brood 5105
De man die bakt Zierikzee Bakker brood 5106
De man die bakt Zierikzee Bakker brood 5114
De man die bakt Zierikzee Bakker brood 5116
De man die bakt Zierikzee Bakker brood 5119
De man die bakt Zierikzee Bakker brood 5123
De man die bakt Zierikzee Bakker brood 5125
De man die bakt Zierikzee Bakker brood 5132
De man die bakt Zierikzee Bakker brood 5135

Eric laat zijn brood een hele nacht rijzen. Ik zou het zó geloven als hij zijn brood aait en goedenacht kust, oké, bijna dan. Maar wat een liefde voor goed brood komt er uit zijn verhaal, dat werkt aanstekelijk. The proof of the pudding is in the eating, zeggen de Engelsen. Welnu, zijn brood vonden wij bij Lekker Tafelen ook echt bijzonder lekker. Niet alleen vanwege het mooie verhaal.

De man die bakt

Meelstraat 31 a

3401 EB Zierikzee

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • sint whoopie's

    Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden

  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

    Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • Versterkte wijnen sherry, port en madeira in de spotlight

    Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • gevuld broodje ei

    Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.