• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Lokale producten

Musée des Arts du Cognac; een goed begin om deze prachtige drank te ontdekken

Redactie door Redactie
in Lokale producten
0
Musée des Arts du Cognac 49.06

Musée des Arts du Cognac; een goed begin om deze prachtige drank te ontdekken – Normaal gesproken tref je bij Lekker Tafelen geen artikelen over musea aan. Behalve als het museum zelf over lekker eten of drinken gaat. Vandaar nu even dit uitstapje. Lees vooral verder!

Wanneer je in de Cognac-streek bent, in #Nouvelle Aquitaine Poitou Charentes, aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan het cognac museum, in het heerlijke middeleeuwse stadje Cognac zelf. Het Musée des Arts du Cognac is een fris en fraai opgezet museum, waar je visueel mooi wordt meegenomen in de kunst van het cognac maken. Het geheel is ruim opgezet, toch loop je er in een uurtje doorheen en voor de kinderen is het ook leuk.

Dit valt er te zien in het Musée des Arts du Cognac

Van wijngaard tot vust, van smaak en geur tot de (extreme) kunstige flessen; hoe tonnen worden gemaakt, hoe de marketing speciaal wordt afgestemd op de diverse afzetmarkten (China en Japan, Europa, Amerika); alle aspecten die bij de productie van cognac horen komen aan bod. Visueel rustig uitgesteld, een fraai modern gedeelte gaat moeiteloos over in een prachtig oude pand, kortom gewoon een heel fijn, prettig museum.

Tip: combineer dit bezoek eventueel met het vlak nabijgelegen fraaie Musée de l’Art et Histoire. In dit stadspaleis, dat ooit van een Cognac-baron was, staan allerlei kunstwerken opgesteld die rijke Cognac handelaren in het verleden hebben gekocht in de hele wereld dankzij de welvaart die zij hiermee hadden verworven en die thans deels is gedoneerd aan dit museum.

Musée des Arts du Cognac 48.59
Musée des Arts du Cognac 49.00
Musée des Arts du Cognac 49.02
Musée des Arts du Cognac 49.04
Musée des Arts du Cognac 49.05
Musée des Arts du Cognac 49.06
Musée des Arts du Cognac 49.08
Musée des Arts du Cognac 49.10
Musée des Arts du Cognac 49.13
Musée des Arts du Cognac 49.15

Pluspuntjes:

  • Het ligt midden in de middeleeuwse stad
  • Het is een luchtig museum
  • Leuk voor kinderen
  • Educatief
  • Goed begin om de drank cognac te ontdekken
  • Binnen een uurtje sta je weer buiten.

Musée de l’Art du Cognac

Place Salle Verte – Les Remparts

16100 Cognac

Tel. + 33 (0)5 45 36 21 10

www.musees-cognac.fr

geopend: di – zo van 14.00 – 18.00 uur.

In de zomermaanden (juli, aug.) ook geopend van 10.00-12.00

Entree: € 4 (€ 8 voor 2 volwassenen + 2 kinderen; € 6 in combinatie met het Musée de l’Art et Histoire)

DeelPinVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Oesterzwammen kweken
Lokale producten

Oesterzwammen kweken? Dat kun jij ook!

Machedoux
Lokale producten

Machedoux; Nederlandse geitenkaas

Octopus verse vismarkt in Urk
Lokale producten

Octopus verse vismarkt in Urk (alleen op zaterdagmorgen)

39 Landelijke Appelplukdag Nieuw Slagmaat Bunnik 4697
Lokale producten

Appels plukken in Bunnik tijdens de appelplukdagen

Utrechtse nagelkaas
Lokale producten

Utrechtse nagelkaas; dat is kaas met heel veel smaak

Blonde d aquitaine runderen - Werkhoven
Lokale producten

Rundvlees uit Werkhoven, zoals het gewoon hoort te zijn

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!