Basisdeeg voor quiche; ook te gebruiken voor hartige taart
Het recept voor een basisdeeg voor quiche of hartige taart waaraan je zelf een eigen smaak kunt geven. Inclusief heel veel handige tips.
Het recept voor een basisdeeg voor quiche of hartige taart waaraan je zelf een eigen smaak kunt geven. Inclusief heel veel handige tips.
Een rijk deeg door royaal gebruik van boter en eieren. Briochedeeg is multi-inzetbaar voor zowel zoete als hartige baksels.
Echte pizza maak je met zelfgemaakt pizzadeeg. En zo moeilijk is dat echt niet. We beloven dat je nooit meer kant-en-klaar pizzadeeg koopt!
Heb je zin in een keuken experience? Ga eens zelf naanbrood bakken. Dat is makkelijker dan je misschien denkt en zó leuk om te doen.
Koop je in de supermarkt je pitabroodjes of shoarmabroodjes? Dan zijn ze vaak gortdroog. Probeer ze eens zelf te maken en eet veel lekkerder!
Om bladerdeeg te krijgen moet je het deeg, waar je mee start, toeren. Bladerdeeg maken kan op drie manieren de Hollandse-, Franse- en de snelle methode
De basis van deze taarten wordt ook wel kapsel genoemd en bestaat uit een biscuit-, joconde- of een moscovischdeeg. Hiermee kun je dus echt zelf aan de slag.
Pastadeeg maken is niet lastig, maar je moet wel de feiten kennen. Welke bloem gebruik je bijvoorbeeld, en ook de keuze van je olie is nogal van belang voor het uiteindelijke resultaat.
Voor een pannenkoeken feest heb je een basis nodig. Ons pannenkoeken beslag komt niet uit een fles of pakje, maar gewoon uit de voorraadkast.
Een klassiek cakebeslag noemen we ook wel 4x4 beslag omdat er van alle 4 de delen (ingrediënten) evenveel in zit. Een klassiek cakebeslag is een mooie basis
Croissantdeeg zegt iedereen wat. We noemen dit ook getoerd, gerezen deeg. In feite (door de gist) een luchtige variant op het gangbare bladerdeeg.
Strudel - een veelzijdige deegspecialiteit De 'Apfelstrudel', wie kent hem niet? Een baksel van flinterdun knisperdeeg met een vulling die wel wat aan onze appeltaart doet denken, maar ... Een appeltaart is iets van thuis, een strudel doet je aan vakantie denken, aan sneeuw aan bergen, aan het lieflijke Oostenrijkse ...
Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?
Check het recept of lees de infoKip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!
Check het recept of lees de infoVan een sappige lamsbiefstuk met verse salsa wordt elke vleesliefhebber blij. Heerlijk lamsvlees met een Zuid-Amerikaans accentje!
Check het recept of lees de infoCheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers