Zelf naanbrood bakken
Heb je zin in een keuken experience? Ga eens zelf naanbrood bakken. Dat is makkelijker dan je misschien denkt en zó leuk om te doen.
Heb je zin in een keuken experience? Ga eens zelf naanbrood bakken. Dat is makkelijker dan je misschien denkt en zó leuk om te doen.
Koop je in de supermarkt je pitabroodjes of shoarmabroodjes? Dan zijn ze vaak gortdroog. Probeer ze eens zelf te maken en eet veel lekkerder!
Het recept voor een basisdeeg voor quiche of hartige taart, waaraan je zelf een eigen smaak kunt geven. Inclusief heel veel handige tips.
Een rijk deeg door royaal gebruik van boter en eieren. Briochedeeg is multi-inzetbaar voor zowel zoete als hartige baksels.
Echte pizza maak je met zelfgemaakt pizzadeeg. En zo moeilijk is dat echt niet. We beloven dat je nooit meer kant-en-klaar pizzadeeg koopt!
De basis van deze taarten wordt ook wel kapsel genoemd en bestaat uit een biscuit-, joconde- of een moscovischdeeg. Hiermee kun je dus echt zelf aan de slag.
Pastadeeg maken is niet lastig, maar je moet wel de feiten kennen. Welke bloem gebruik je bijvoorbeeld, en ook de keuze van je olie is nogal van belang voor het uiteindelijke resultaat.
Om bladerdeeg te krijgen moet je het deeg, waar je mee start, toeren. Bladerdeeg maken kan op drie manieren de Hollandse-, Franse- en de snelle methode
Voor een pannenkoeken feest heb je een basis nodig. Ons pannenkoeken beslag komt niet uit een fles of pakje, maar gewoon uit de voorraadkast.
Een klassiek cakebeslag noemen we ook wel 4x4 beslag omdat er van alle 4 de delen (ingrediënten) evenveel in zit. Een klassiek cakebeslag is een mooie basis
Croissantdeeg zegt iedereen wat. We noemen dit ook getoerd, gerezen deeg. In feite (door de gist) een luchtige variant op het gangbare bladerdeeg.
Strudel - een veelzijdige deegspecialiteit De 'Apfelstrudel', wie kent hem niet? Een baksel van flinterdun knisperdeeg met een vulling die wel wat aan onze appeltaart doet denken, maar ... Een appeltaart is iets van thuis, een strudel doet je aan vakantie denken, aan sneeuw aan bergen, aan het lieflijke Oostenrijkse ...
Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert.
Tafel lekker !!
Rijnenborghstraat 22
3431 EZ Nieuwegein
Tel: 030 – 2072820
Mail: info@lekkertafelen.nl
KvK: 74097938
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.
Reacties