Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Ham recepten & inspiratie

Ham

Aspergeschotel uit de oven

Hollands witte goud, de asperges, kun je ook heel goed in de oven bereiden. Deze Aspergeschotel uit de oven is daarvan een smaakvol bewijs. Natuurlijk ook met verse Hollandse tomaatjes.

Snelle Italiaanse Pizza

Supersnelle pizza om na een drukke dag toch vers te eten. Geen pizza waarvan jij niet weet wat er in zit! 15 minuten voorbereiden, 15 minuten bakken. En iedereen eet hier graag van mee. Italiaans in een handomdraai! Natuurlijk is het op een dag dat je wat meer tijd hebt ook een verrukkelijke lunch. 1 Ciabatta 8 plakjes bresaola (rauwe ham kan…

Gehaktrolletjes op een bedje van prei

Traditionele gerechten, we houden er van. We schuiven met z'n allen maar wat graag rond een uur of zes weer rond de tafel voor Papa's of Mama's kookkunsten. Traditioneel, met af een toe een vleugje vernieuwing. Niet te gek gaan doen, maar net even een ander ingrediënt, net even een andere manier van bereiden, of net even een andere manier van…

Preigratin met gehakt en mosterd

Waarom wordt een kilootje prei toch zo vaak over de kop gezien. Dat preitje belandt nog altijd in de nasi en in de soep, maar daaromheen eten we het zelden meer. Toch is een prei een heerlijke voordelige wintergroente, die je perfect als gratin op tafel kunt zetten. 5 stevige preien 500 gram rundergehakt 2 dikke plakken schouderham 2 uien 5 eetlepels grove mosterd 200 gram geraspte…
Lees verder...

Kaasfondue met alleen Hollandse kaas

We houden van Holland en eten van dichtbij is helemaal hot! Natuurlijk ga jij eens kijken bij de boer of neem je een dagje uit naar de kaasmarkt in Alkmaar. Neem dan gelijk even onderstaande kaassoorten mee en haal bij de bakker om de hoek wat knapperig gebakken stokbrood. Je houdt er een echte Hollandse avond aan over. Kaasfondue met alleen…

Tortellini met champignons, pesto en rucola

Tortellini met champignons, pesto en rucola. Verse pasta uit het koelvak is een goed alternatief als je zelf geen tijd of zin hebt om zelf pasta te maken. Ze hebben tegenwoordig een heel scala aan soorten al dan niet gevuld. Mijn oog viel deze keer op tortellini met een kaas/walnotenvulling. Ik heb daarbij gekozen voor een extra topping van rucola,…

Meloenen, kleurrijke en smaakvolle inspiratie voor de zomer

Vanaf mei zijn ze er weer volop. Meloenen. Maar wat weet je eigenlijk van meloenen. Natuurlijk weten we wat een galia meloen is, maar weet je ook wat de kleur is van een cantaloupe meloen, hoe ziet een piel de sapo meloen er uit, en hoe weet je nou wanneer de verschillende meloenen rijp zijn. Lekker Tafelen zet de feiten graag voor je op een rij.
Lees verder...

Aspergetaart met “het witte goud”

Jarenlang heb ik zelf asperges in mijn tuin gehad. Daardoor heb ik ook al op heel veel verschillende manieren gerechten met asperges gemaakt. Dit is een recept uit de begintijd. Het is door de jaren heen een beetje veranderd en verfijnd. Als de aspergetijd weer is aangebroken eten we dit bijna elke week. Het is in mijn gezin het meest favoriete…

Vers gevulde tomaatjes

Een snel en simpel voorgerecht maak je door zelf tomaatjes te vullen. Een heerlijke gangmaker voor je hoofdgerecht en er zijn vele combinaties mogelijk. We hopen je hiermee aan te zetten tot eigen creativiteit en zien je eigen recept hier natuurlijk graag terug.

Tosti. Hoe simpel is dat? Ontdek de complexiteit van jouw tosti!

Tosti? Ja tosti, zo'n broodje wat regelmatig even heel makkelijk naar binnen werkt. Lekker, maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken om een tosti op je bord te krijgen? Een team van vrijwilligers starten de Tostifabriek. Met dit geweldige initiatief willen ze de wereld iets vertellen. Lees hier hun verhaal over tosti's: De Tostifabriek is een levende installatie over het wonder dat vooraf…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer