• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Connie Derks door Connie Derks
in Specials
2
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes – Op welk moment je ze ook serveert, gehaktballetjes vallen altijd in de smaak. Ze zijn heerlijk in een soep of wokschotel, maar ook als hapje bij de borrel of als een voorgerecht vallen ze bij iedereen in de smaak. Ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken. Serveer kipgehaktballetjes eens koud. Houd er dan wel rekening mee dat koude vleesgerechten iets vlakker van smaak zijn. Je mag dus iets royaler zijn met de kruiden en specerijen. Geef er een lekkere dipsaus bij en het feest is compleet. De lekkerste recepten om die balletjes te maken? Die vind je uiteraard onderaan dit artikel.

Klein van formaat, maar groot in smaak!

Kipgehaktballetjes zijn simpel klaar te maken en bieden heel veel mogelijkheden. Kipgehakt is magerder dan rund- of varkensgehakt en heeft toch een heerlijke, vrij neutrale smaak, ondanks dat het magerder is. Die neutrale smaak is makkelijk te combineren met oosterse kruiden, zoals koriander, sojasaus en pepertjes. Maar ook meer mediterrane smaken, zoals rozemarijn, tijm en oregano of met slechts een beetje zout en peper. Kijk maar eens bij de recepten.

Mooie ronde balletjes boordevol smaak

Kipgehakt is zachter dan bijvoorbeeld rund of varkensgehakt. Hierdoor is het lastiger om mooie ronde balletjes te bakken. Laar je niet verleiden om er meer paneermeel of broodkruim in te verwerken, dat komt de structuur en dus ook de smaak niet ten goede. Lees onze tips voor de mooiste en lekkerste kipgehaktballetjes.

  1. Houd er rekening mee dat kipgehakt droger wordt als het gaart. Dat komt doordat het er veel eiwitten in zitten en omdat het vrij mager is. Je kunt het ei, dat je normaal gesproken gebruikt bij het mengen van gehakt, vervangen door 50 gram mayonaise. Dat voegt vet toe en wordt niet stevig tijdens bakken (wat ei wel doet) met als resultaat, makkelijker te draaien balletjes die heerlijk sappig zijn.
  2. Meng het kipgehakt een uurtje voordat je er balletjes van gaat draaien. Zo kan het paneermeel of de broodkruim het vocht opnemen, zodat je er makkelijker mooie ronde balletjes van kan maken.
  3. Als je die mooie ronde balletjes op een bakplaat 10-15 minuten een oven van 180 graden gaart, blijven ze mooi rond en je hebt er verder geen werk aan.

Voeg een lepel mayonaise toe in plaats van een ei voor de lekkerste kipgehaktballetjes

Ook kinderen zijn dol op kipgehaktballetjes

Door hun neutrale smaak en leuke kleine vorm zijn gehaktballetjes een favoriet vleesgerecht voor veel kinderen. Eten je kinderen niet graag groenten? Meng dan gesneden groenten door het gehaktmengsel. Denk hierbij aan stukjes paprika, ui, courgette of wortel. Snijd ze wel heel fijn om te voorkomen dat de balletjes uit elkaar vallen. Die groente gaat er op die manier vast heel makkelijk in.

Heerlijke recepten met kipgehaktballetjes

Dat kip, zeker in gehaktvorm een heel veelzijdig stukje vlees is, wordt bewezen met 5 geweldig lekkere recepten. Een heerlijke gezonde soep, lekker kruidig met sinaasappel of rode peper of juist zacht van smaak bij een stamppot of in de pasta. Allemaal kipgehaktballetjes, maar ook allemaal totaal anders van smaak. Welke recepten zou je het liefst willen maken?

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
Vleesgerechten

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus

Gehaktballetjes in saté- of tomatensaus kent iedereen. Deze kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus zijn eens iets anders en verrassend lekker.

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Voorgerecht

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Start de maaltijd met gezelligheid en serveer een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus. Door te delen ontstaan de leukste gesprekken.

Kipgehaktballetjes
Stamppot

Kipgehaktballetjes met uien-speksaus en stamppot

Probeer maar eens. Kipgehaktballetjes met (homemade) kruidenpaneermeel, een uien-speksaus (licht gezoet met appelstroop) en een stamppot van savooiekool.

Pasta met kipgehaktballetjes en volop verse groenten
Pastagerechten

Pasta met kipgehaktballetjes en volop verse groenten

Met de restjes uit de koelkast ontstond deze pasta met kipgehaktballetjes. Echt anders dan de klassieke bolognese, maar een feest op tafel.

Vorige Volgende
Gehaktballetjes

Gehaktballetjes

De lekkerste gehaktballetjes? Die vind je op Lekker Tafelen! Internationale balletjes, kipgehaktballetjes, balletjes voor elke smaak!

Kipgehakt, net even anders

Kipgehakt; heerlijke recepten, net even anders

Heel veel redenen om voor kipgehakt te kiezen. Kipgehakt geeft een podium aan verse kruiden en specerijen en de kwaliteit is echt van belang.

DeelPin147VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

10 keer VERS in 15 minuten
Specials

10 keer VERS in 15 minuten. Verander je lifestyle met deze recepten

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

Reacties 4

  1. Willem63 says:
    2 jaar geleden

    Voor zover ik begrijp zijn de mogelijkheden onbegrensd, dus een kilo kipgehakt gekocht en nu maar experimenteren.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Leuk Willem, laat je ons weten wat je allemaal hebt gemaakt?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!