Skrei recepten – Als alle feestdagen weer achter de rug zijn en we allemaal goede voornemens hebben voor het nieuwe jaar, dan is er skrei. Wat? Skrei! Deze vis is altijd vanaf half januari weer verkrijgbaar en wij liggen in slaapzakken voor de deur van de viswinkel om de eerste kilo skrei te bemachtigen. Je kunt de vis een beetje vergelijken met kabeljauw, maar toch is het anders. Het heerlijk malse en perfect witte visvlees doet het hartje van een hobbykok echt sneller kloppen. Van deze vis kun je echt de mooiste gerechten maken! Hier zetten we skrei recepten, informatie en tips voor je op een rij.
Skrei: Vis van het seizoen
Skrei: Vis van het seizoen. Het woord 'skrei' komt van het Noorse woord 'skreid', dat 'zwerver' betekent. Ontdek hier meer over deze vissoort
Voor je met skrei aan de slag gaat
- Voor je skrei gaat kopen moet je dit even weten. Deze vis is vanaf half januari tot eind maart verkrijgbaar. Na eind maart kun je zeker nog proberen of de visspecialist je nog aan skrei kan helpen, maar de kans op slagen wordt dan wel kleiner.
- Check de vis! Kenner of niet, check hoe de vis eruit ziet voor je deze koopt. Een verse skrei herken je aan de geur. Hoe sterker de vis ruikt hoe minder vers deze is. Een lichte visgeur is perfect! De ogen van de vis moeten nog glazen en de schubben van de skrei moeten nog stevig vastzitten.
- Skrei bewaren moet je gewoon niet doen. Het kan tussen de 0 en 4 graden, maar de kwaliteit gaat alleen maar achteruit. Als je een mooi stuk skrei gescoord hebt kun je dat beter gelijk verwerken tot een mooi gerecht. Onder dit artikel hebben we diverse recepten voor je klaar gezet. Dat zijn geen skrei recepten voor morgen, maar skrei recepten voor vandaag. Wij kunnen er in ieder geval niet op wachten en willen vanavond nog genieten van deze geweldige vis.
Bestel SKREI – Vandaag bestellen, morgen in huis
Verrassende skrei recepten
Het is zeker belangrijk bij verse ingrediënten dat je weet wat je eet. De keuze van het ingrediënt bepaalt namelijk al een groot deel van het uiteindelijke resultaat op je bord. Bovenstaand hebben we de informatie die nodig is met je gedeeld. Onderstaand tref je een serie recepten waarin we je graag uitdagen om in het seizoen regelmatig een lekkere moot van deze vis te serveren.
Probeer eens één van onderstaande recepten en ontdek de heerlijke smaakcombinaties. Heb je één van de recepten gemaakt? Laat ons onder het recept weten of het gelukt is, dat kunnen wij enorm waarderen!
Tip: Recepten met kabeljauw kun je natuurlijk ook gebruiken voor skrei.
Gepocheerde skrei met eiersaus
Een traditioneel Noors gerecht: licht gepocheerde skrei met een saus van boter, hard gekookt ei en peterselie. Zet het seizoen op tafel!
Vissticks; Maar dan echt lekker! ( Van kabeljauw )
Vissticks zelf maken van kabeljauw of skrei geeft gegarandeerd een smakelijk resultaat. Serveer de vissticks met een homemade yoghurtsausje.
Skrei uit de oven met een pittig korstje
Skrei uit de oven is eenvoudig te bereiden en heel feestelijk om op te dienen. Leuk voor een etentje, maar kan ook prima door de week.
Skrei; op z’n Thais uit de stoomoven
Skrei is boterzachte vis uit Noorwegen dat je met dit recept razendsnel en makkelijk bereidt door gebruik te maken van een stoomoven.
Skrei in ’t groen – Voor een romantisch diner met z’n twee
Een prachtig, visgerecht dat jij thuis ook op tafel kunt zetten. Skrei in 't groen met waterkers, spinazie en platte peterselie.
Winters eenpansgerecht met skrei
Een heerlijk, eenvoudig maar o zo bijzonder winters eenpansgerecht met skrei. Gestoofde wintergroenten met gestoomde skrei.
Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten
Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.
Vis
Vis mag vaker op de Nederlandse menukaart staan. Kies bij voorkeur voor vis uit de eigen Noordzee. Dat is duurzaam, gezond en lekker!