Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

We hebben een serie skrei recepten voor je op een rij gezet. Skrei leent zich prima voor mooie gerechten. De vis is verkrijgbaar van januari tot en met maart en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Snel een mooie moot skrei kopen dus en aan de slag.

0 5.592

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken – Als alle feestdagen weer achter de rug zijn en we allemaal goede voornemens hebben voor het nieuwe jaar, dan is er skrei. Wat? Skrei! Deze vis is altijd vanaf half januari weer verkrijgbaar en wij liggen in slaapzakken voor de deur van de viswinkel om de eerste kilo skrei te bemachtigen. Je kunt de vis een beetje vergelijken met kabeljauw, maar toch is het anders. Het heerlijk malse en perfect witte visvlees doet het hartje van een hobbykok echt sneller kloppen. Van deze vis kun je echt de mooiste gerechten maken! Hier zetten we skrei recepten, informatie en tips voor je op een rij.

Voor je met skrei aan de slag gaat

  1. Voor je skrei gaat kopen moet je dit even weten. Deze vis is vanaf half januari tot eind maart verkrijgbaar. Na eind maart kun je zeker nog proberen of de visspecialist je nog aan skrei kan helpen, maar de kans op slagen wordt dan wel kleiner.
  2. Check de vis! Kenner of niet, check hoe de vis eruit ziet voor je deze koopt. Een verse skrei herken je aan de geur. Hoe sterker de vis ruikt hoe minder vers deze is. Een lichte visgeur is perfect! De ogen van de vis moeten nog glazen en de schubben van de skrei moeten nog stevig vastzitten.
  3. Skrei bewaren moet je gewoon niet doen. Het kan tussen de 0 en 4 graden, maar de kwaliteit gaat alleen maar achteruit. Als je een mooi stuk skrei gescoord hebt kun je dat beter gelijk verwerken tot een mooi gerecht. Onder dit artikel hebben we diverse recepten voor je klaar gezet. Dat zijn geen skrei recepten voor morgen, maar skrei recepten voor vandaag. Wij kunnen er in ieder geval niet op wachten en willen vanavond nog genieten van deze geweldige vis.

Verrassende skrei recepten

Het is zeker belangrijk bij verse ingrediënten dat je weet wat je eet. De keuze van het ingrediënt bepaalt namelijk al een groot deel van het uiteindelijke resultaat op je bord. Bovenstaand hebben we de informatie die nodig is met je gedeeld. Onderstaand tref je een serie recepten waarin we je graag uitdagen om in het seizoen regelmatig een lekkere moot van deze vis te serveren.

Probeer eens één van onderstaande recepten en ontdek de heerlijke smaakcombinaties. Heb je één van de recepten gemaakt? Laat ons onder het recept weten of het gelukt is, dat kunnen wij enorm waarderen!

Tip: Recepten met kabeljauw kun je natuurlijk ook gebruiken voor skrei.

Recepten met skrei

1 van 2

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer