• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

door Redactie
in Specials
0
0
Skrei recepten

Skrei recepten – Als alle feestdagen weer achter de rug zijn en we allemaal goede voornemens hebben voor het nieuwe jaar, dan is er skrei. Wat? Skrei! Deze vis is altijd vanaf half januari weer verkrijgbaar en wij liggen in slaapzakken voor de deur van de viswinkel om de eerste kilo skrei te bemachtigen. Je kunt de vis een beetje vergelijken met kabeljauw, maar toch is het anders. Het heerlijk malse en perfect witte visvlees doet het hartje van een hobbykok echt sneller kloppen. Van deze vis kun je echt de mooiste gerechten maken! Hier zetten we skrei recepten, informatie en tips voor je op een rij.

Skrei: Vis van het seizoen

Skrei: Vis van het seizoen

Skrei: Vis van het seizoen. Het woord 'skrei' komt van het Noorse woord 'skreid', dat 'zwerver' betekent. Ontdek hier meer over deze vissoort

 

Voor je met skrei aan de slag gaat

  1. Voor je skrei gaat kopen moet je dit even weten. Deze vis is vanaf half januari tot eind maart verkrijgbaar. Na eind maart kun je zeker nog proberen of de visspecialist je nog aan skrei kan helpen, maar de kans op slagen wordt dan wel kleiner.
  2. Check de vis! Kenner of niet, check hoe de vis eruit ziet voor je deze koopt. Een verse skrei herken je aan de geur. Hoe sterker de vis ruikt hoe minder vers deze is. Een lichte visgeur is perfect! De ogen van de vis moeten nog glazen en de schubben van de skrei moeten nog stevig vastzitten.
  3. Skrei bewaren moet je gewoon niet doen. Het kan tussen de 0 en 4 graden, maar de kwaliteit gaat alleen maar achteruit. Als je een mooi stuk skrei gescoord hebt kun je dat beter gelijk verwerken tot een mooi gerecht. Onder dit artikel hebben we diverse recepten voor je klaar gezet. Dat zijn geen skrei recepten voor morgen, maar skrei recepten voor vandaag. Wij kunnen er in ieder geval niet op wachten en willen vanavond nog genieten van deze geweldige vis.

Bestel SKREI – Vandaag bestellen, morgen in huis

Verrassende skrei recepten

Het is zeker belangrijk bij verse ingrediënten dat je weet wat je eet. De keuze van het ingrediënt bepaalt namelijk al een groot deel van het uiteindelijke resultaat op je bord. Bovenstaand hebben we de informatie die nodig is met je gedeeld. Onderstaand tref je een serie recepten waarin we je graag uitdagen om in het seizoen regelmatig een lekkere moot van deze vis te serveren.

Probeer eens één van onderstaande recepten en ontdek de heerlijke smaakcombinaties. Heb je één van de recepten gemaakt? Laat ons onder het recept weten of het gelukt is, dat kunnen wij enorm waarderen!

Tip: Recepten met kabeljauw kun je natuurlijk ook gebruiken voor skrei.

Gepocheerde skrei
Visgerechten

Gepocheerde skrei met eiersaus

Een traditioneel Noors gerecht: licht gepocheerde skrei met een saus van boter, hard gekookt ei en peterselie. Zet het seizoen op tafel!

vissticks
Visgerechten

Vissticks; Maar dan echt lekker! ( Van skrei of kabeljauw )

Vissticks zelf maken van kabeljauw of skrei geeft gegarandeerd een smakelijk resultaat. Serveer de vissticks met een homemade yoghurtsausje.

Skrei uit de oven met een pittig korstje
Visgerechten

Skrei uit de oven met een pittig korstje

Skrei uit de oven is eenvoudig te bereiden en heel feestelijk om op te dienen. Leuk voor een etentje, maar kan ook prima door de week.

Skrei; op z'n Thais uit de stoomoven
Visgerechten

Skrei; op z’n Thais uit de stoomoven

Skrei is boterzachte vis uit Noorwegen dat je met dit recept razendsnel en makkelijk bereidt door gebruik te maken van een stoomoven.

Skrei in 't groen
Visgerechten

Skrei in ’t groen – Voor een romantisch diner met z’n twee

Een prachtig, visgerecht dat jij thuis ook op tafel kunt zetten. Skrei in 't groen met waterkers, spinazie en platte peterselie.

Winters eenpansgerecht met skrei
Visgerechten

Winters eenpansgerecht met skrei

Een heerlijk, eenvoudig maar o zo bijzonder winters eenpansgerecht met skrei. Gestoofde wintergroenten met gestoomde skrei.

Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.

Vis

Vis

Vis mag vaker op de Nederlandse menukaart staan. Kies bij voorkeur voor vis uit de eigen Noordzee. Dat is duurzaam, gezond en lekker!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin16Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus
Specials

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special
Specials

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special
Specials

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees
Specials

Rundvlees; Soorten & Recepten

Kool
Specials

Kool; heel veel soorten en dus ook heel veel recepten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen