• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Linzen zijn heel erg gezond en ook heel smaakvol

door Redactie
in Specials
0
0
gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen – Ooit hadden linzen, net als andere peulvruchten, de naam echt geitenwollen sokken voeding te zijn. Gelukkig is het tegenwoordig een stuk beter gesteld met het imago van de linzen. En dat is maar goed ook, want linzen zijn naast heel erg gezond ook nog eens heel erg lekker. Het leuke aan linzen is dat je ze werkelijk overal voor kunt gebruiken. Natuurlijk hebben we allemaal wel eens linzensoep gegeten. Maar naast de soep zijn er veel meer mogelijkheden om linzen in je maaltijden te verwerken. In de Oosterse keuken worden veel gedroogde linzen gebruikt, vaak verwerkt in gerechten als curry’s, dahl et cetera. Ook in de Mediterrane en Midden-Oosterse keuken worden veel linzen gegeten. Toch kun je linzen ook heel goed inpassen in wat minder exotische maaltijden. Denk bijvoorbeeld eens aan een eenvoudige salade van linzen en geitenkaas. Of wat denk je van een lekkere linzenstoof met koolraap en spruitjes? Klinkt best lekker Hollands toch? Mogelijkheden te over om eens wat vaker gedroogde linzen op tafel te zetten! Wist je trouwens dat linzen een heel goede vleesvervanger zijn? Ze bevatten veel plantaardige eiwitten en vezels. De linzen kunnen worden gebruikt als basis voor een vegetarische burger, maar ze kunnen ook heel goed het gehakt vervangen in een pastasaus met een Italiaans tintje. Dus zeker in vegetarische en vegan gerechten zijn gedroogde linzen een waardevolle toevoeging.

Peulvruchten

Peulvruchten; Voedzaam, gezond en vooral lekker

Iedereen kent ze, maar niet iedereen eet ze. We hebben het over peulvruchten. En die mogen best wel eens vaker op tafel verschijnen!

Linzen koken?

Gedroogde linzen moeten wel gekookt worden voor je ze kunt eten. Natuurlijk is het heel makkelijk om gewoon een blik linzen open te trekken en die in je gerecht te verwerken. Maar heb je wel eens geroken aan een geopend blik linzen? Dat ruikt nou niet echt aantrekkelijk. Dus ga die linzen lekker zelf koken. Je gerecht wordt er beslist lekkerder van. En wat ook een voordeel is, er bestaan verschillende soorten gedroogde linzen en je kunt dus een soort kiezen die het beste in jouw gerecht past. De linzen in blik zijn bijna altijd bruine linzen. Wil je je eens wat meer verdiepen in linzen? Lees dan vooral ook onze kookschoolartikelen over linzen. Daar leer je alles over de verschillende soorten gedroogde linzen, waar je ze voor gebruikt en hoe je linzen bereidt.

Gedroogde linzen weken en koken
Kookschool

Gedroogde linzen weken en koken

Gedroogde linzen
Kookschool

Gedroogde linzen; een soorten overzicht

Linzen zijn een gezond supervoedsel
Kookschool

Linzen zijn een gezond supervoedsel

Recepten met gedroogde linzen

Uiteraard hebben we een aantal lekkere recepten met gedroogde linzen voor je op een rijtje gezet. Lekkere winterse, maar ook zomerse maaltijdsoepen, salades, en stoofschotels. Kijk eens hier onder, er zit vast ook iets lekkers voor jou bij!

Spaanse rode linzensoep
Maaltijdsoep

Spaanse rode linzensoep met tomaten en chorizo

Een snelle maaltijdsoep boordevol smaken en verse ingrediënten. De Spaanse rode linzensoep zet je doordeweeks in een handomdraai op tafel.

Gevulde paprika met gekruide rijst
Hoofdgerecht

Gevulde paprika met gekruide rijst

Paprika's kun je met alles vullen. Rijst is een prima optie. Gevulde paprika met gekruide rijst is dan ook een lekker, vegetarisch gerecht!

Rijstschotel met linzen
Rijstgerechten

Rijstschotel met linzen

Deze eenvoudige, vegetarische rijstschotel met linzen en gebakken uien heeft een lekker kruidig, licht pittig, Midden-Oosters tintje.

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes
Maaltijdsoep

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Een linzensoep kun je scharen onder de snellere winterse maaltijdsoepen. Deze linzensoep zit boordevol verse groenten en gehaktballetjes.

Eenvoudige linzensoep met chorizo
Maaltijdsoep

Eenvoudige linzensoep met chorizo

Iets makkelijks op tafel? Maak dan deze eenvoudige linzensoep met chorizo. Een voedzame maaltijdsoep en heerlijk kruidig door de chorizo.

Gebonden tomatensoep met linzen en kokosmelk
Maaltijdsoep

Gebonden tomatensoep met linzen en kokosmelk

Maak met behulp van rode linzen een heerlijke gebonden tomatensoep. Deze Oosters getinte soep is lekker romig door toevoeging van kokosmelk.

Vorige Volgende
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spruitjes met appel spek en mosterd
Bijgerecht

Spruitjes met appel, spek en mosterd

gemarineerde champignons
Hapjes

Gemarineerde champignons; De kracht van eenvoud bij de borrel

Zachte toastjes van pompoen
Hapjes

Zachte toastjes van pompoen

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Champignons à la grecque
Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Bloemkoolsoep
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen