• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Linzen zijn heel erg gezond en ook heel smaakvol

Redactie door Redactie
in Specials
0
1
gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen – Ooit hadden linzen, net als andere peulvruchten, de naam echt geitenwollen sokken voeding te zijn. Gelukkig is het tegenwoordig een stuk beter gesteld met het imago van de linzen. En dat is maar goed ook, want linzen zijn naast heel erg gezond ook nog eens heel erg lekker. Het leuke aan linzen is dat je ze werkelijk overal voor kunt gebruiken. Natuurlijk heb je allemaal wel eens linzensoep gegeten. Maar naast de soep zijn er veel meer mogelijkheden om linzen in je maaltijden te verwerken. In de Oosterse keuken worden veel gedroogde linzen gebruikt, vaak verwerkt in gerechten als curry’s, dahl, et cetera. Ook in de Mediterrane en Midden-Oosterse keuken worden veel linzen gegeten.

Toch kun je linzen ook heel goed inpassen in wat minder exotische maaltijden. Denk bijvoorbeeld eens aan een eenvoudige salade van linzen en geitenkaas. Of wat denk je van een lekkere linzenstoof met koolraap en spruitjes? Klinkt best lekker Hollands toch? Mogelijkheden te over om eens wat vaker gedroogde linzen op tafel te zetten! Wist je trouwens dat linzen een heel goede vleesvervanger zijn? Ze bevatten veel plantaardige eiwitten en vezels. De linzen kunnen worden gebruikt als basis voor een vegetarische burger, maar ze kunnen ook heel goed het gehakt vervangen in een pastasaus met een Italiaans tintje. Dus zeker in vegetarische en vegan gerechten zijn gedroogde linzen een waardevolle toevoeging.

Peulvruchten

Peulvruchten; voedzaam, gezond en vooral lekker

Iedereen kent ze, maar niet iedereen eet ze. We hebben het over peulvruchten. En die mogen best wel eens vaker op tafel verschijnen!

Linzen koken?

Gedroogde linzen moeten wel gekookt worden voor je ze kunt eten. Natuurlijk is het heel makkelijk om gewoon een blik linzen open te trekken en die in je gerecht te verwerken. Maar heb je wel eens geroken aan een geopend blik linzen? Dat ruikt nu niet echt aantrekkelijk. Dus ga die linzen lekker zelf koken. Je gerecht wordt er zeker lekkerder van. En wat ook een voordeel is, er bestaan verschillende soorten gedroogde linzen en je kunt dus een soort kiezen die het beste in jouw gerecht past. De linzen in blik zijn bijna altijd bruine linzen. Wil je je eens wat meer verdiepen in linzen? Lees dan vooral ook onze kookschoolartikelen over linzen. Daar leer je alles over de verschillende soorten gedroogde linzen, waar je ze voor gebruikt en hoe je linzen bereidt.

Gedroogde linzen weken en koken
Kookschool

Gedroogde linzen weken en koken

Gedroogde linzen
Kookschool

Gedroogde linzen; een soorten overzicht

Linzen zijn een gezond supervoedsel
Kookschool

Linzen zijn een gezond supervoedsel

Recepten met gedroogde linzen

Uiteraard vind je hier een aantal lekkere recepten met gedroogde linzen voor je op een rijtje gezet. Lekkere winterse, maar ook zomerse maaltijdsoepen, salades en stoofschotels. Kijk eens hier onder, er zit vast ook iets lekkers voor jou bij!

Linzensoep
Specials

Linzensoep; de lekkerste recepten

Linzen zijn gezond en lekker. Een makkelijke manier om linzen te eten is als soep. Vind hier de lekkerste recepten voor linzensoep!

Rijstschotel met linzen
Rijstgerechten

Rijstschotel met linzen

Deze eenvoudige, vegetarische rijstschotel met linzen en gebakken uien heeft een lekker kruidig, licht pittig, Midden-Oosters tintje.

Rode linzen met spinazie
Hoofdgerecht

Linzen met spinazie (Indiase dahl)

In India noemen ze het dahl, hier heet het gewoon linzen met spinazie. Een kruidig, voedzaam en gezond gerecht. En ook nog eens vegetarisch.

linzensalade met geitenkaas
Salade

Linzensalade met geitenkaas

Probeer eens iets anders met deze linzensalade met geitenkaas. Een smaakvolle en voedzame keuze voor een lunch vol goede ingrediënten.

Gevulde paprika met gekruide rijst
Hoofdgerecht

Gevulde paprika met gekruide rijst

Paprika's kun je met alles vullen. Rijst is een prima optie. Gevulde paprika met gekruide rijst is dan ook een lekker, vegetarisch gerecht!

Vorige Volgende
Tags: Groente
DeelPin10VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

asperges met vis
Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Marleen Lambeets op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!