Puur soep – Soep is in de herfstmaanden troostvoedsel. Eten uit een kommetje, aan tafel of onderuitgezakt op de bank. Een heerlijke kom soep geeft energie en warmte tegelijk. Nu is er een fabrikant die meent PUUR SOEP op een plastic bekertje te moeten zetten. De bekertjes worden verkocht met de leus Boordevol groenten. Mensen die ons al langer volgen weten ongetwijfeld dat wij daar heel anders over denken. Puur soep is bij ons soep van echt verse ingrediënten. Puur soep is een soep die we met liefde vers bereiden. Puur soep is bij ons een soep van een zelfgemaakte bouillon. Het maken van die soep kost (fijne) energie en die energie krijg je weer terug uit de soep. Cirkeltje rond.
Zelf soep maken omdat het mag
Is het een moeten? Voor ons is het een mogen. Met een koelkast vol verse ingrediënten blijft er altijd wel wat groenten of vlees over dat op moet. Om voedselverspilling te voorkomen (doen hè mensen!) maak je daar iets lekkers van. Dat kan echt van alles zijn, maar soep is één van die mooie voorbeelden. Zo’n kommetje soep waarvoor je ’s avonds laat nog eens terugloopt naar de koelkast. Van puur soep wordt je blij. Van het maken tot het opeten van die soep. En dat de restjes in de koelkast ineens op zijn en je ze dus niet in de vuilnisemmer laat verdwijnen is nog veel fijner. Geen plastic bekertje dus voor ons, maar gewoon een echte pan vol geurige, dampende en zelfgemaakte soep.
Puur soep recepten dus!
Peulvruchten voor herfst- en wintermaanden
Het is oktober als we dit schrijven en op twitter zien we de erwtensoep al voorbijkomen. Spotify opent vandaag met een trigger naar kerstmuziek. Langzaam aan maken we ons steeds meer op voor de donkere maanden van het jaar. Peulvruchten passen daar heel goed in. Ontdek deze pure soepen van klassiek tot hypermodern.
(Gebruik de pijltjes hierboven voor nog meer van deze recepten)
Puur soep van verse groenten van dit seizoen
Groentesoep heeft zich door de jaren heen enorm ontwikkeld. Waar het vroeger bestond uit een bouillon en soepgroenten maken we tegenwoordig soep van alle soorten groenten. Dat kunnen restjes zijn, maar ook volgens een recept. Een uiensoep bijvoorbeeld. Uien heb je altijd wel in huis (hopen we) en met wat kleine toevoegingen maak je daar één groot smaakfeest van. En wat dacht je van witlof? Ontdek deze krachtige soepen van verse groenten voor de herfst- en wintermaanden.
(Gebruik de pijltjes hierboven voor nog meer van deze recepten)
Vlees, vis of kaas in de soep
Nog meer puur soep zijn de soepen met vlees, vis of kaas in de hoofdrol. Dit is troosteten bij uitstek. Je kunt ze nergens kopen, je moet er gewoon even meer moeite voor doen en ze zelf maken. Ze verrijken je leven enorm. Het kan heel hard regenen, maar met één van deze soepen vergeet je het allemaal.
(Gebruik de pijltjes hierboven voor nog meer van deze recepten)
Aan de slag
Dit is een zomaar een wilde selectie van onze herfst- en wintersoepen. Stuk voor stuk uniek, huisgemaakt en met heel veel smaak. Wij dagen je graag uit om één van deze soepen na te maken. Want deze soepen koop je niet in pakjes, blikjes of potjes. We vinden het superleuk als je een foto post op sociale media met @lekkertafelen van één van deze soepen. Laat je vrienden of familie zien dat koken met verse ingrediënten echt niet moeilijk, maar wel zoveel lekkerder is!