Puur soep – Soep is in de herfstmaanden troostvoedsel. Eten uit een kommetje, aan tafel of onderuitgezakt op de bank. Een heerlijke kom soep geeft energie en warmte tegelijk. Nu is er een fabrikant die meent PUUR SOEP op een plastic bekertje te moeten zetten. De bekertjes worden verkocht met de leus ‘Boordevol groenten’. Mensen die Lekker Tafelen al langer volgen weten ongetwijfeld dat er hier heel anders over gedacht wordt. Puur soep is hier soep van echt verse ingrediënten. Puur soep is een soep die je met liefde vers klaarmaakt. En puur soep is dan ook een soep van een zelfgemaakte bouillon. Het maken van die soep kost (fijne) energie en die energie krijg je weer terug uit de soep. Cirkeltje rond.
Zelf soep maken omdat het mag
Is het een moeten? Eigenlijk is het meer een mogen. Met een koelkast vol verse ingrediënten blijft er altijd wel wat groenten of vlees over dat op moet. Om voedselverspilling te voorkomen (doen hè, mensen!) maak je daar iets lekkers van. Dat kan echt van alles zijn, maar soep is een van die mooie voorbeelden. Zo’n kommetje soep waarvoor je ’s avonds laat nog eens terugloopt naar de koelkast. Van puur soep word je blij. Van het maken tot het opeten van die soep. En dat de restjes in de koelkast ineens op zijn en je ze dus niet in de vuilnisemmer laat verdwijnen is nog veel fijner. Geen plastic bekertje dus, maar gewoon een echte pan vol geurige, dampende en zelfgemaakte soep.
Puur soep recepten dus!
Peulvruchten voor herfst- en wintermaanden
Het is oktober als dit artikel wordt en op X (Twitter) zie je de erwtensoep al voorbijkomen. Spotify opent vandaag met een trigger naar kerstmuziek. Langzaam aan maak je je steeds meer op voor de donkere maanden van het jaar. Peulvruchten passen daar heel goed in. Ontdek de pure soepen gemaakt met peulvruchten, van klassiek tot hypermodern.
(Gebruik de pijltjes hierboven voor nog meer recepten)
Puur soep van verse groenten van dit seizoen
Groentesoep heeft zich door de jaren heen enorm ontwikkeld. Waar het vroeger bestond uit een bouillon en soepgroenten wordt er tegenwoordig soep van alle soorten groenten gemaakt. Dat kunnen restjes zijn, maar ook volgens een recept. Een uiensoep bijvoorbeeld. Uien heb je altijd wel in huis en met wat kleine toevoegingen maak je daar een groot smaakfeest van. En wat dacht je van witlof? Ontdek de krachtige soepen van verse groenten voor de herfst- en wintermaanden.
(Gebruik de pijltjes hierboven voor nog meer recepten)
Vlees, vis of kaas in de soep
Nog meer puur soep zijn de soepen met vlees, vis of kaas in de hoofdrol. Dit is troosteten bij uitstek. Je kunt ze nergens kopen, je moet er gewoon even meer moeite voor doen en ze zelf maken. Ze verrijken je leven enorm. Het kan heel hard regenen, maar met een van de soepen die je hieronder vindt, vergeet je het allemaal.
(Gebruik de pijltjes hierboven voor nog meer recepten)
Aan de slag
Dit is een zomaar een wilde selectie van de herfst- en wintersoepen. Stuk voor stuk uniek, huisgemaakt en met heel veel smaak. Je bent dus uitgedaagd om een van die soepen na te maken. Want dit soort soepen koop je niet in pakjes, blikjes of potjes. Het zou superleuk zijn als je een foto post op sociale media met @lekkertafelen van een van die soepen. Laat je vrienden of familie zien dat koken met verse ingrediënten echt niet moeilijk, maar wel zoveel lekkerder is!