Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vis bereiden in de oven – In no time iets lekkers op tafel

0 14.852

Vis bereiden in de oven heeft zo zijn voordelen. Vis garen in de oven is één van de makkelijkste en minst tijdrovende bereidingswijzen. Naast het gewoon bakken van een visje is de ovenbereiding erg populair. Al is het alleen maar dat jij de tijd hebt om een wijntje te pakken terwijl de vis gaart in de oven en de geur je vast tegemoet komt. Zeker weten dat jij straks dubbel geniet. In deze special tref je de voordelen van bereiding in de oven en helpen we je aan een aantal heerlijke recepten om mee aan de slag te gaan.

Verschillende manieren van bereiden

Er zijn verschillende manieren om vis te bereiden. In deze special ligt de nadruk op vis uit de oven. Wil je meer weten over de overige mogelijkheden van bereiden? Lees dan ons artikel over vis bereiden.

voorbeeld zalm uit oven


Vis bereiden in de oven. Van lasagne tot knapperig laagje

Ten opzichte van bovenstaande mogelijkheden om vis te bereiden is de oven het meest veelzijdig in te zetten. Enkele van de bovenstaande bereidingswijzen kunnen ook met de oven bereikt worden, zoals grillen, stoven en pocheren. Je kunt met de oven echt eindeloos variëren zoals vis in een pakketje, vislasagna, gegratineerde vis, vis met een krokant dekje.

De Lekker Tafelen-recepten uit het archief illustreren de veelzijdigheid van het gebruik van de oven. Kijk maar eens naar deze recepten:

Vis en papillotte met jeneverbessen en preikabeljauw
Visb’stilla: heek in filodeeg
Vispastei
Verse kabeljauw bruschetta uit de oven
Gebakken, gemarineerde dorade uit de oven
Dorade ovenschotel met groente, kruiden en aardappelen
Zalm met pesto en parmaham uit de oven
Zeebaars met Mediterraanse kruiden uit de oven

Voor- en Nadelen van bereiding in de oven

Je kunt in de ovenschotel vocht naar keuze toevoegen en alvast de groente mee laten garen.
Algemeen is aan te geven dat de bereidingstijd in de oven voor dunne filets circa tien minuten is, de dikkere stukken 20 tot 30 minuten. Door de ovenschaal af te dekken met aluminiumfolie gaart de vis sneller. Je eindigt  dan alleen niet met een visschotel met een krokant korstje. Het enige nadeel van het gebruik van de oven is dat in sommige gevallen niet goed te zien is hoever de vis al is gegaard. Dat is met name het geval met pakketjes, en dergelijke. Met bijvoorbeeld pocheren kun je dat wel weer goed in de gaten houden door regelmatig een blik in de oven te werpen.

Inspiratie – Visrecepten uit de oven

En natuurlijk zijn wij de keuken ingedoken om je te inspireren met lekkere, vernieuwende visrecepten uit de oven.

1 van 2

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer