Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Wildrecepten: de lekkerste ideeën met diverse soorten wild

Koken met wild kan ook simpel!

Redactie door Redactie
in Specials
0
wildrecepten

Wildrecepten – Half oktober gaat het culinaire hart van de wildliefhebbers sneller slaan. Want dan begint het wildseizoen! En dat betekent dat er weer allerlei heerlijke gerechten op tafel verschijnen. Want het is geen geheim dat je met wild heerlijk kunt koken. Lekker Tafelen deelt de heerlijkste wildrecepten!

Koken met wild is niet moeilijk

Als je van grote stukken vlees houdt, dan zit je met wild goed. Denk aan de wilde zwijnenbout, de reerug of een hertenbout. Je zet daarmee een prachtig stuk vlees op tafel. Dat past natuurlijk goed bij feestdagen als kerst, of voor een ander bijzonder etentje. Maar er zijn meer mogelijkheden en wildrecepten. Ook de liefhebbers van herfstige en winterse stoofpotjes kunnen hun hart ophalen. Met wild kun je namelijk heerlijk stoven. Wat dacht je van een lekkere hazenpeper? Of een hertenstoofpot? Stoofschotels kun je makkelijk een dag van tevoren maken. Op het moment dat je wilt gaan eten hoef je het gerecht alleen nog maar op te warmen. Daarnaast kun je wild ook inzetten voor de gewone, dagelijkse maaltijd. Want ook van gehakt van wild zwijn en hert kun je fantastische gehaktballen maken. Maar ook een lasagne met wildgehakt en paddenstoelen is een fijne manier om wild te eten zonder meteen een enorm stuk vlees op tafel te zetten. Wildrecepten te over dus! En… koken met wild is niet moeilijk!

Koken met wild? Eerst naar de poelier!

Voor het maken van wildrecepten moet je eerst op zoek naar het juiste wild. Voor het kopen van wild ga je naar de poelier of naar een slager die ook wild verkoopt. Die kan je alles vertellen over het product dat hij of zij verkoopt en de herkomst. Want daar zit wel enig verschil in. Het ene wild is namelijk het andere niet. Er wordt uiteraard echt, geschoten wild verkocht. Vlees van dieren die echt in het wild hebben geleefd. Dat kan uit Nederland afkomstig zijn, maar ook uit het buitenland. Daarnaast wordt er zowel in Nederland, als in een aantal andere landen, wild gefokt of uitgezet. Dit gebeurt bijvoorbeeld op boerderijen waar herten of konijnen worden gefokt. De enige soorten waarvan je klakkeloos kunt aannemen dat ze echt in het wild geleefd hebben zijn haas en ree. Die dieren zijn niet te fokken. De term ‘wild’ is in Nederland niet beschermd. Dus als je zeker wilt zijn dat je vlees van echte, wilde dieren koopt voor het maken van je wildrecepten, dan zul je met de slager of de poelier in gesprek moeten.

Kookschoolartikelen

Voor dat het wild bij de poelier of de slager ligt moet het natuurlijk eerst worden geschoten. Wil je wat meer weten over de jacht en hoe dat nu precies in zijn werk gaat? Lees dan vooral ook eens onderstaande kookschoolartikelen over de jacht en de drijfjacht!

Is wild wel echt wild ree
Kookschool

Is wild wel echt wild?

Dat hertenbiefstukje op jouw bord, komt dat eigenlijk wel van een hert dat in het bos heeft geleefd? Is wild wel echt wild? Of toch niet?

Check het recept of lees de infoDetails
De drijfjacht – Op ontdekkingstocht met de poelier
Kookschool

De drijfjacht – Op ontdekkingstocht met de poelier

Ik krijg een gastvrije uitnodiging om mee te gaan voor de drijfjacht bij Philip Freiherr Von Oldershausen, in Oldershausen.

De jacht … op een eerlijk stukje vlees – Op ontdekkingstocht met de poelier
Kookschool

De jacht … op een eerlijk stukje vlees – Op ontdekkingstocht met de poelier

Graag introduceren we je in de wereld van de jacht omdat wij van mening zijn dat een écht eerlijk stukje vlees een stuk wildvlees is.

Wildrecepten: De lekkerste ideeën met diverse soorten wild

Hieronder vind je onze allerlekkerste recepten. Ingedeeld per wildsoort. Neem er eens een kijkje. Er zit vast wel iets tussen wat je lekker vindt.

Wildrecepten algemeen

Er worden bij de poelier en de wild verkopende slager allerlei producten verkocht die samengesteld worden met vlees van verschillende wildsoorten. Denk aan gehakt van gans en wild rund. Of poulet van hert en wild zwijn. Je krijgt verschillende recepten waarin meerdere soorten wild verwerkt zijn.

Stamppotje van aardappel en knolselderij met wildgehaktballetjes
Stamppot

Stamppotje van aardappel en knolselderij; met wildgehaktballetjes

Een makkelijke maaltijd, maar wel speciaal? Een stamppotje van aardappel en knolselderij, met wildgehaktballetjes. Simpel met een beetje luxe

Wildgehaktballen
Vleesgerechten

Wildgehaktballen

Wildgehaktballen; de wildgehaktbal bewijst dat wild ook op een eenvoudige manier bereid kan worden. Lekker met een herfstig stamppotje!

Wildkroketten
Lunch

Wildkroketten; een lekker lunchidee!

Wildkroketten, heerlijk op een vers broodje bij de lunch, maar ook bij een bordje friet passen ze prima. Wel zelfgemaakt natuurlijk!

Wildragout
Ragout

Wildragout; van wild zwijn en hert

Wildragout, een lekker voorafje bij een bijzonder etentje, maar ook gewoon heerlijk met pasta of rijst, voor een gewone dagelijkse maaltijd!

Wildragout met paddenstoelen en groene peper
Ragout

Wildragout met paddenstoelen en groene peper

Serveer in de herfst of winter eens deze verrukkelijke wildragout met paddenstoelen en groene peper. Lekker over de pasta of de rijst.

Wildlasagne met paddenstoelen
Hoofdgerecht

Wildlasagne met paddenstoelen

Wild is niet voorbehouden aan feestdagen of bijzondere etentjes. Met deze wildlasagne met paddenstoelen serveer je wild gewoon doordeweeks.

Vorige Volgende

Wildrecepten met hert

Ga je voor de stoofpot? Of voor een snelle hertenbiefstuk? Ze zijn alle twee erg lekker, beloofd.

Hertencarpaccio
Voorgerecht

Hertencarpaccio met truffelmayonaise en zoetzure groenten

Bij een volgend etentje verbaas je iedereen door een zelfgemaakte hertencarpaccio met truffelmayonaise en zoetzure groenten te serveren.

Hertenstoofpot
Stoofschotel

Hertenstoofpot; zet eens vaker wild op tafel

Ben je een liefhebber van (runder)stoofpotten? Maak dan ook eens deze hertenstoofpot. Hiermee zet je zeker iets verrassends op tafel.

Vorige Volgende

Recepten met wild zwijn

Onze lekkerste recepten met wild zwijn. Van een lekker voorgerechtje als wildzwijnragout, tot een hele wild zwijnenbout of -rack. Maar ook een heerlijk en makkelijk klaar te maken stoofpotje!

Wild zwijn stoofpot met aardperen
Stoofschotel

Wild zwijn stoofpot met aardperen

Wild zwijn stoofpot met aardperen; hou je van wild en van stoofpotjes? Verras dan je tafelgenoten eens met dit herfstige eenpansgerecht!

Stoofpotje van everzwijn
Stoofschotel

Stoofpotje van everzwijn; winterkost bij uitstek

November en December de tijd voor een stoofpotje met everzwijn. Wist je dat everzwijn vlees heel mager is?

Wildzwijnbout uit de oven
Vleesgerechten

Wildzwijnenbout uit de oven

Wildzwijnenbout uit de oven, heerlijk om met de feestdagen op tafel te zetten en echt niet zo ingewikkeld als je zou verwachten.

Wild zwijn rack uit de oven met groenten, paddenstoelen en sinaasappel
Vleesgerechten

Wild zwijn rack uit de oven met groenten, paddenstoelen en sinaasappel

Kies je vanavond voor wild? Maak dan eens deze wild zwijn rack. Serveer met een garnituur van groenten, paddenstoelen en citrusfruit. Een feestje!

everzwijnpaté
Hapjes

Everzwijnpaté

Everzwijnpaté - Met deze heldere instructies wordt zelf paté maken heel gemakkelijk! Mét uitleg over specifieke ingrediënten die je bij een paté gebruikt.

Wildzwijnragout
Ragout

Wildzwijnragout; Een smakelijk voorafje bij een wilddiner

Wildzwijnragout is prima zelf te maken. Een mooie klassieker met wild voor de feestdagen, als voorgerecht maar ook als lunch of tussendoortje

Vorige Volgende

Recepten met haas

Haas is heel geschikt om te verwerken tot een stoofpot, dus je vindt er hier twee. Maar mag het voor jou wel wat verfijnder? Ga dan eens voor de gebakken hazenrugfilet!

Hazenpeper
Stoofschotel

Hazenpeper; de klassieke wildstoofpot

Gebakken hazenrugfilet
Vleesgerechten

Gebakken hazenrugfilet

Stoverij van haas met raap en rozemarijn
Stoofschotel

Stoverij van haas met raap en rozemarijn

Vorige Volgende

Wildrecepten met konijn

Drie heerlijke stoofgerechten met konijn in de hoofdrol. Welke ga jij maken?

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur

konijn stoven
Stoofschotel

Konijn stoven met druiven en kruiden jenever

Konijn stoven in bier
Stoofschotel

Konijn stoven in bier – Heerlijk voor winterse avonden

Vorige Volgende
Vlees

Vlees

Vlees eten is een keuze, en als je daarvoor kiest, kies dan ook met je volle verstand. Wij zijn dol op een goed en lekker stuk vlees.

Tags: Vlees
DeelPin14TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

zelf barbecue spiesjes maken
Specials

Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Schnitzel recepten
Specials

Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Salades met kaas
Specials

Salades met kaas die echt ergens naar smaken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!