• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Wildrecepten: De lekkerste ideeën met diverse soorten wild

door Elise de Haan
in Specials
0
0
wildrecepten

Wildrecepten – Half oktober gaat het culinaire hart van de wildliefhebbers sneller slaan. Want dan begint het wildseizoen! En dat betekent dat er weer allerlei heerlijke gerechten op tafel verschijnen. Want het is geen geheim dat je met wild heerlijk kunt koken. Lekker Tafelen deelt de heerlijkste wildrecepten!

Koken met wild is niet moeilijk

Als je van grote stukken vlees houdt, dan zit je met wild goed. Denk aan de wilde zwijnenbout, de reerug of een hertenbout. Je zet daarmee een prachtig stuk vlees op tafel. Dat past natuurlijk goed bij feestdagen als kerst, of voor een ander bijzonder etentje. Maar er zijn meer mogelijkheden en wildrecepten. Ook de liefhebbers van herfstige en winterse stoofpotjes kunnen hun hart ophalen. Met wild kun je namelijk heerlijk stoven. Wat dacht je van een lekkere hazenpeper? Of een hertenstoofpot? Stoofschotels kun je makkelijk een dag van tevoren bereiden. Op het moment dat je wilt gaan eten hoef je het gerecht alleen nog maar op te warmen. Daarnaast kun je wild ook inzetten voor de gewone, dagelijkse maaltijd. Want ook van gehakt van wild zwijn en hert kun je fantastische gehaktballen maken. Maar ook een lasagne met wildgehakt en paddenstoelen is een fijne manier om wild te eten zonder meteen een enorm stuk vlees op tafel te zetten. Wildrecepten te over dus! En… koken met wild is niet moeilijk!

Koken met wild? Eerst naar de poelier!

Voor het bereiden van wildrecepten moet je eerst op zoek naar het juiste wild. Voor het kopen van wild ga je naar de poelier of naar een slager die ook wild verkoopt. Deze kan je alles vertellen over het product dat hij of zij verkoopt en de herkomst. Want daar zit wel enig verschil in. Het ene wild is namelijk het andere niet. Er wordt uiteraard echt, geschoten wild verkocht. Vlees van dieren die echt in het wild hebben geleefd. Dat kan uit Nederland afkomstig zijn, maar ook uit het buitenland. Daarnaast wordt er zowel in Nederland, als in een aantal andere landen, wild gefokt of uitgezet. Dit gebeurt bijvoorbeeld op boerderijen waar herten of konijnen worden gefokt. De enige soorten waarvan je klakkeloos kunt aannemen dat ze echt in het wild geleefd hebben zijn haas en ree. Deze dieren zijn niet te fokken. De term ‘wild’ is in Nederland niet beschermd. Dus als je zeker wilt zijn dat je vlees van echte, wilde dieren koopt voor het bereiden van je wildrecepten, dan zul je met de slager of de poelier in gesprek moeten.

Kookschool artikelen

Voor dat het wild bij de poelier of de slager ligt moet het natuurlijk eerst worden geschoten. Wil je wat meer weten over de jacht en hoe dat nu precies in zijn werk gaat? Lees dan vooral ook eens onderstaande kookschoolartikelen over de jacht en de drijfjacht!

Is wild wel echt wild ree
Kookschool

Is wild wel echt wild?

Dat hertenbiefstukje op jouw bord, komt dat eigenlijk wel van een hert dat in het bos heeft geleefd? Is wild wel echt wild? Of toch niet?

Check het recept of lees de info
De drijfjacht – Op ontdekkingstocht met de poelier
Kookschool

De drijfjacht – Op ontdekkingstocht met de poelier

Ik krijg een gastvrije uitnodiging om mee te gaan voor de drijfjacht bij Philip Freiherr Von Oldershausen, in Oldershausen.

De jacht … op een eerlijk stukje vlees – Op ontdekkingstocht met de poelier
Kookschool

De jacht … op een eerlijk stukje vlees – Op ontdekkingstocht met de poelier

Graag introduceren we je in de wereld van de jacht omdat wij van mening zijn dat een écht eerlijk stukje vlees een stuk wildvlees is.

Wildrecepten: De lekkerste ideeën met diverse soorten wild

Hieronder vind je onze allerlekkerste recepten. Ingedeeld per wildsoort. Neem er eens een kijkje. Er zit vast wel iets tussen wat je lekker vindt.

Wildrecepten algemeen

Er worden bij de poelier en de wildverkopende slager allerlei producten verkocht die samengesteld worden met vlees van verschillende wildsoorten. Denk aan gehakt van gans en wild rund. Of poulet van hert en wild zwijn. We hebben verschillende recepten voor je waarin meerdere soorten wild verwerkt zijn.

Wildgehaktballen
Vleesgerechten

Wildgehaktballen; wild kan ook eenvoudig

Wildgehaktballen; de wildgehaktbal bewijst dat wild ook op een eenvoudige manier bereid kan worden. Lekker met een herfstig stamppotje!

Wildkroketten
Ontbijt en lunch

Wildkroketten; een lekker lunchidee!

Wildkroketten, heerlijk op een vers broodje bij de lunch, maar ook bij een bordje friet passen ze prima. Wel zelfgemaakt natuurlijk!

Wildragout
Hoofdgerecht

Wildragout; van wild zwijn en hert

Wildragout, een lekker voorafje bij een bijzonder etentje, maar ook gewoon heerlijk met pasta of rijst, voor een gewone dagelijkse maaltijd!

Wildragout met paddenstoelen en groene peper
Hoofdgerecht

Wildragout met paddenstoelen en groene peper

Serveer in de herfst of winter eens deze verrukkelijke wildragout met paddenstoelen en groene peper. Lekker over de pasta of de rijst.

Vorige Volgende

Wildrecepten met hert

Ga jij voor de stoofpot? Of voor de snelle hertenbiefstuk? We beloven je dat ze allebei erg lekker zijn.

Hertenstoofpot
Stoofschotel

Hertenstoofpot; Zet eens vaker wild op tafel

Ben je een liefhebber van (runder)stoofpotten? Maak dan ook eens deze hertenstoofpot. Hiermee zet je zeker iets verrassends op tafel.

Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen
Vleesgerechten

Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen

Kies in de herfst- of wintermaanden eens voor hertenbiefstuk. Een heerlijk mals stukje wild! Serveer met pastinaakpuree en paddenstoelen.

Vorige Volgende

Recepten met wild zwijn

Onze lekkerste recepten met wild zwijn. Van een lekker voorgerechtje als wildzwijnragout, tot een hele wild zwijnenbout of -rack. Maar ook een heerlijk en makkelijk te bereiden stoofpotje!

Wild zwijn stoofpot met aardperen
Stoofschotel

Wild zwijn stoofpot met aardperen

Wild zwijn stoofpot met aardperen; hou je van wild en van stoofpotjes? Verras dan je tafelgenoten eens met dit herfstige eenpansgerecht!

Stoofpotje van everzwijn
Stoofschotel

Stoofpotje van everzwijn; winterkost bij uitstek

November en December de tijd voor een stoofpotje met everzwijn. Wist je dat everzwijn vlees heel mager is?

Wildzwijnbout uit de oven
Vleesgerechten

Wildzwijnenbout uit de oven

Wildzwijnenbout uit de oven, heerlijk om met de feestdagen op tafel te zetten en echt niet zo ingewikkeld als je zou verwachten.

Wild zwijn rack uit de oven met groenten, paddenstoelen en sinaasappel
Vleesgerechten

Wild zwijn rack uit de oven met groenten, paddenstoelen en sinaasappel

Kies je vanavond voor wild? Maak dan eens deze wild zwijn rack. Serveer met een garnituur van groenten, paddenstoelen en citrusfruit. Een feestje!

Vorige Volgende

Wildrecepten met haas

Haas is heel geschikt om te verwerken tot een stoofpot, dus we hebben er twee voor je. Maar mag het voor jou wel wat verfijnder? Ga dan eens voor de gebakken hazenrugfilet!

Hazenpeper
Stoofschotel

Hazenpeper; de klassieke wildstoofpot

Houd je van stoofpotjes en houd je van wild? Ga dan voor deze hazenpeper! Een heerlijke stoofpot vol herfstige smaken. Leuk voor een etentje!

Gebakken hazenrugfilet
Recepten

Gebakken hazenrugfilet

Gebakken hazenrugfilet  met een portsaus, gepocheerd appeltje met cranberrysaus en gebakken witlof. Eenvoudig maar super smaakvol!

Vorige Volgende

Wildrecepten met konijn

Drie heerlijke stoofgerechten met konijn in de hoofdrol. Welke ga jij maken?

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Konijn in het zuur is een Limburgs recept, waarin het konijn wordt gemarineerd in azijn met kruiden om vervolgens te stoven in de marinade.

konijn stoven
Stoofschotel

Konijn stoven met druiven en kruiden jenever

In het wildseizoen kun je konijn serveren. Konijn stoven is wat ons betreft de beste bereidingsmethode. In dit geval met druiven en jenever.

Vorige Volgende
Tags: Vlees
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit
Specials

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta
Specials

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis
Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm
Specials

Voorgerechten met gerookte zalm

Toetjes met aardbeien
Specials

Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

vier × drie =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

steak sandwich bavette
Ontbijt en lunch

Steak sandwich met rundvlees

Lunchen van de barbecue. Ja, echt! Met het recept voor deze steak sandwich met rundvlees heb je een lunch die je voorlopig niet vergeet.

Check het recept of lees de info
lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen