Verse spinazie

Vers is lekker, laat die drap uit een pakje maar zitten. Verse spinazie is heerlijk om te zien, makkelijk en leuk om te bereiden en lekker om te eten. Vers gekookte spinazie straalt versheid uit en bovendien laat het zien dat je een beetje moeite gedaan hebt om iets op tafel te zetten. Natuurlijk kun je dat niet in je voorraadkast zetten, het is VERS. We praten je even bij over alle lekkere, handige en toch ook snelle tips met spinazie.

Verkrijgbaarheid / Seizoen

Spinazie ligt tegenwoordig jaarrond op de groenteafdeling van de supermarkt. Maar ook bij de groenteman in de winkel of op de markt is spinazie het hele jaar te vinden.

Toch is spinazie een echte seizoensgroente. Van februari tot april heb je vaak te maken met spinazie uit de kas. Vanaf april tot en met september is er spinazie van de volle grond.

Verse spinazie, zelfs bij het ontbijt of bij de lunch

Verse spinazie wassen is een megaklus

Spinazie moet je wassen ja. Aan verse spinazieblaadjes zit zand. Hè bah! Oma stond altijd op maandagmorgen met een grote teil buiten spinazie te wassen in het voorjaar. Het hele gezin moest aan de spinazie en voor oma was dat bewerkelijk maar ook het moment om even in het zonnetje te genieten van het voorjaar. Waarom dan die grote teil? Spinazie slinkt. Je hebt een flinke zak vol verse spinazie nodig, maar als je het kookt blijft daar nog niet de helft van over. Gebruik daarom voor een beetje eters een hele kilo spinazie voor twee personen. Ja, dat wassen is het hem. Toch is het zo simpel. Laat je gootsteen een keer vollopen met water, doe de spinazie er in en haal je handen er eens flink door. Daar begint het genieten al. Het jonge lentegroen komt dan schoon naar boven, het zand blijft onderin je wasbak liggen. Spinazie overdoen in een vergiet en je hebt een vergiet vol verse Hollandse spinazie.

3 keer ovenschotel met verse spinazie

Quiche of hartige taart vullen met verse spinazie

Mega snel bereiden

Snel klaar, dat is wat we willen. Verse spinazie is mega snel klaar. In slechts 5 minuten kook jij verse spinazie. Kies je voor roerbakken dan ben je zelfs in 3 minuten klaar. Wil je kleur en vitaminen behouden en de spinazie lekker stomen? Dan heb je 10 minuutjes nodig.

Gekookte spinazie

Zet de gewassen spinazie (500 gram per persoon) op met aanhangend water. Breng aan de kook, zet vuur laag en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Op smaak brengen met iets zout.

Roerbakken

Zorg voor goed uitgelekte spinazie. Olie goed verhitten in wok, spinazie erbij, blijven omscheppen en in slechts 3 minuten is je spinazie geslonken. Op smaak brengen met iets zout.

Stomen

Pannetje water opzetten, vergiet erboven op en 10 minuten laten staan. Regelmatig even omroeren met een pollepel. Op smaak brengen met iets zout.

Smoren

Klontje boter verhitten in een pan, goed uitgelekte spinazie toevoegen, even heel kort omscheppen, deksel op de pan, vuur lager zetten en 10 minuten laten smoren. Op smaak brengen met iets zout.

Zo combineer je pasta met verse spinazie

Nog meer hoofdgerechten met verse spinazie in de hoofdrol

Spinaziesoep warm & koud

Probeer ook eens

Hummus met spinazie en artisjok

Hummus met spinazie en artisjok - Een heerlijk eiwit en vezelrijke dip van kikkererwten. Met behulp van een keukenmachine of blender...

Oh jaaaa en natuurlijk spinazie + vis

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten