Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
Saganaki cheese of gebakken feta een heerlijk voorgerecht uit de Griekse keuken. Het perfecte hapje voor de kaasliefhebber.
Kaascocktail; met pittige ananasdressing
De cocktail is weer terug uit de jaren 70! Deze keer geen garnalen of kip, maar het recept voor een eenvoudige kaascocktail.
Risotto met drie kazen
Risotto, dat is toch echt een van de lekkerste soorten comfortfood uit de Italiaanse keuken. En risotto met drie kazen is dat zeker!
Cheeseburger; klassiek Amerikaans fastfood
Een burger met kaas, op een broodje, oftewel een cheeseburger. Die haal je toch zeker niet bij de 'M'? Die maak je lekker zelf!
Hollandse borrelplank; een feestje!
Een feestje is niet compleet zonder borrelhapjes. Doe eens lekker ouderwets en ga voor een echte Hollandse borrelplank. Succes gegarandeerd!
Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?
Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!
Zwitserse kazen
Wat weet jij van Zwitserse kazen? Mogelijk ken je de Emmentaler en de Gruyère. Maar er is meer. Lekker Tafelen vertelt over Zwitserse kaas!
Lasagne met verse spinazie en geitenkaas
Heb je een keer zin in iets anders en hoeft er ook geen vlees in? Maak dan eens deze lasagne met verse spinazie en geitenkaas
Zo maak je de perfecte kaasplank voor Pasen
De lekkerste kaasplank voor Pasen? Hier vind je tips over hoe je die in elkaar zet. Lekker lokaal, met Nederlandse kazen!
Blauwe kaasburger
Kaasliefhebber en burgerliefhebber? Een knapperig broodje, een sappige burger en een flinke plak blauwe kaas, dat is de blauwe kaasburger!
Kaasfondue; recepten uit verschillende landen!
Heerlijke recepten voor kaasfondue. Je vindt hier internationale recepten, maar vooral ook recepten voor een heleboel gezelligheid aan tafel.
Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven
Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.
Edammer kaas; over de hele wereld bekend!
Helaas in Nederland weinig gegeten, maar volop geëxporteerd. Bekend over de hele wereld, al vanaf de Gouden Eeuw, onze eigen Edammer kaas!
De kaasdomino; ouderwets lekker
Serveer eens een "ouderwetse" kaasdomino bij de borrel. Met dit recept maak je ook nog twee verschillende soorten. Echt bijzonder lekker!
Groene salade met kaas en mandarijn
Maak op de simpelste manier van een gewone en vrij saaie ijsbergsla een groene salade met kaas en mandarijn die wel verrast.
Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut geen straf.
Romero; ambachtelijk gemaakte kaas met rozemarijn
Je kunt een kaasje uit Frankrijk halen, maar ken je onze Nederlandse kazen al? Ontdek de Romero, een kaas van de Elisabethhoeve in IJsselstein
Provolone; lekker Italiaans!
Provolone, een bijzondere Italiaanse kaas, bereid uit gepasteuriseerde koemelk, en in een waxlaagje rijpend aan een touw... ken jij hem al?
Halloumi; heerlijke recepten met een kaas met een hoog smeltpunt
Halloumi is kaas gemaakt van schapen-, geiten- en koemelk. Het heeft een rubberachtige/elastische structuur en is zoutachtig van smaak.
Geitenkaas salade met veldsla en druiven
Een heerlijk frisse geitenkaas salade die vanwege het gebruik van veldsla, druiven en walnoten goed past in de herfst- en wintermaanden.
Witlofstamppot met ham en kaas
Het populaire witlof met ham en kaas maar dan in de vorm van een witlofstamppot, lekker, snel en boordevol smaak.
Crostini met oude kaas (Remeker Pracht)
Serveer eens een grote schaal crostini met oude kaas. Dit is makkelijk en snel te maken en het resultaat is geweldig lekker.
Manchego; Spaanse schapenkaas
Geef jij gerechten graag een Spaans tintje? Dat kan ook heel goed met kaas. Bijvoorbeeld met de Spaanse klassieker Manchego, uit La Mancha.
Goudse kaas; gewoon wereldberoemd!
Hij is wereldberoemd, het is onze nationale trots en jij eet hem 's morgens op je bruine boterham. Onze eigen, vertrouwde, Goudse kaas!
Cabrales; niet voor watjes!
Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?
Reacties van onze lezers