Panna cotta met rabarber en aardbeien
Een nagerecht om de zomer in te luiden is echt de panna cotta met rabarber en aardbei, heerlijk friszuur en boordevol smaak.
Een nagerecht om de zomer in te luiden is echt de panna cotta met rabarber en aardbei, heerlijk friszuur en boordevol smaak.
In de winkel noemen ze het vla met appeltaart. Bij ons heet het Oma's appeltjespudding. Die kun je echt zo lekker maken als je zelf wil.
Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread zelf! Gebruik verse ingrediënten en weet wat je eet!
Met roomboter geef je echt smaak aan je gerechten. Wat is het precies en wat kan er allemaal mee? Wij leggen het uit en geven recepten.
Eet je een toetje? Kies dan voor zelfgemaakt. Je weet dan wat je eet. En bij deze koffie-karamel pudding is dat een ware ontdekkingstocht.
In België noemen we kwark 'platte kaas'. Deze Belgische platte kaastaart wordt nét anders gemaakt dan zijn Nederlandse broertje.
Is boter nu boter, roomboter, of halfvolle roomboter? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Een overzicht van soorten boter.
Een zelfgemaakte kruidenboter is veel lekkerder dan kant-en-klaar. Met goed stokbrood is dat echt genieten. Roomboter en verse kruiden!
Heerlijk zacht en luchtig brood zonder gist dus snel gemaakt. Kwarkbrood is lekker als ontbijt, bij een kop koffie of bij de high tea.
(Room)boter is een lekkernij waar bijna iedereen blij van wordt. Maar dat boter maken, hoe doen ze dat eigenlijk? We leggen het hier uit.
Crème brûlée is een Franse klassieker die met slechts een paar ingrediënten gemaakt wordt. Dit dessert kun je heel goed zelf maken.
Simpel gebak met een luxe uitstraling, dat is deze meringue rol. Maar 5 ingrediënten en een klein beetje werk maar een groots resultaat.
De klassieker uit de Nederlandse keuken, chipolatapudding. Een feestelijke pudding met een kleurrijke vulling van vruchtjes en bitterkoekjes.
Basisrecepten voor botersauzen. Een van de vele die je echt moet kennen. Je maakt er de lekkerste sauzen, soepen en zelfs kroketten mee.
Een bavarois van kwark, maar niet met rauwe eieren. De eieren in deze bavarois van kwark worden eerst verhit. Lekker met verse mandarijntjes.
Whoopie's zijn 2 kleine cakejes met een heerlijke vulling ertussen. Ze lijken op de macaron, maar qua smaak meer op een cupcake.
Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.
Geef gerechten meer smaak met beurre noisette ook hazelnootboter genoemd. Hoe je het maakt waarom leggen we je uit.
Vind je slagroom kloppen lastig en lukt het soms niet zo goed. Wij hebben de tips voor de perfect geklopte slagroom.
Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?
Check het recept of lees de infoKip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!
Check het recept of lees de infoVan een sappige lamsbiefstuk met verse salsa wordt elke vleesliefhebber blij. Heerlijk lamsvlees met een Zuid-Amerikaans accentje!
Check het recept of lees de infoCheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers