Tiramisu met aardbeien in glaasjes
De zomer vieren met je vrienden? Maak deze tiramisu met aardbeien in glaasjes. Iedereen glimlacht als je hiermee aankomt.
De zomer vieren met je vrienden? Maak deze tiramisu met aardbeien in glaasjes. Iedereen glimlacht als je hiermee aankomt.
Romige Crema Catalana met citrus en kaneel, afgemaakt met een krokant suikerlaagje. Makkelijk vooraf te maken, altijd een hit.
Zelf Limburgse rijstevlaai maken? Deze klassieker met luchtige rijstvulling, slagroom en chocoladevlokken is het echt waard.
Deze klassieke botersaus met roomboter en bouillon is in tien minuten klaar en maakt elk groente- of visgerecht een stuk lekkerder.
Van alle oud brood kun je wentelteefjes bakken. Maar wist je dat je ook wentelteefjes met karnemelk kunt maken in plaats van met gewone melk?
Boter klaren voor smaak en perfectie in je keuken. Het geheime ingrediënt voor een perfect gebakken visje en de heerlijkste sauzen.
Of je nu een eenvoudige dip maakt of een saus voor bij het diner, sauzen met zure room zijn makkelijk te maken, licht en geweldig lekker.
"Gele vla", zo wordt vanillevla ook wel genoemd. Niet zo vreemd, want die vla is meestal geel. Dat is wel vreemd, want vanille is niet geel.
Zelfs wanneer het fruit aanbod beperkt is is een ontbijt met kwark en vers fruit een goede keuze. Wij geven je handige en lekkere tips.
Karnemelk shake met sinaasappel en banaan een lichte shake als tussendoortje of bij ontbijt. Echt een dorstlesser waar je vrolijk van wordt.
Dit flatbread met kippendijen, yoghurt en komkommer is een echte winnaar. En het mooiste? Je maakt het helemaal zelf met pure ingrediënten.
Een lekkere, romige, aardappelschotel uit de oven? Maak dan eens gegratineerde aardappels met kwark. Een andere manier van gratineren!
Bij gyros hoort een lekkere tzatziki. Je kunt de tzatziki echter ook als dipsaus geven met komkommer, paprika, bleekselderij of brood.
Hoe je met de aankoop van jouw zuivelproducten of jouw stukje kaas, de weidevogels kunt helpen. 28 april tot 11 mei
Rauwmelkse kazen en rauwe melk krijgen zowel in Nederland als in Italië te maken met strengere regelgeving.
Zelf hangop maken is niet alleen heel makkelijk maar ook geweldige lekker. Puur of als basis voor de meest uiteenlopende gerechten.
Cheesecake kennen we gebakken en uit de koelkast maar ken je deze bevroren versie al? De frozen cheesecake is lekker als koele verfrissing.
Karnemelk is lekker en verfrissend, dat weet iedereen. Maar wat is karnemelk precies? En hoe wordt dat eigenlijk gemaakt? Je leest het hier.
Liefhebber van ijs en van yoghurt? Probeer de frozen yoghurt barks! Bestrooi met fruit, noten of granola, net waar je zin in hebt.
Flatbread met yoghurt maak je makkelijk zelf met maar drie basisingrediënten en is perfect om te serveren bij allerlei gerechten.
Als ontbijt of dessert, rijstepap is altijd lekker. Door zijn neutrale smaak is er eindeloos mee te variëren en wordt het nooit saai.
Bewust eten betekent kiezen voor seizoensgebonden groenten en bewerkt voedsel vermijden. Dank na over wat je eet, ook als je groenten koopt.
De lekkerste puddingen op basis van melk komen uit je eigen keuken! Maak zelf eens pudding in plaats van er een te kopen. Proef het verschil!
Maak heel makkelijk zelf de allerlekkerste roomkwark met bloedsinaasappel; eenmaal geproefd wil je nooit meer anders.
Zuivel beschermt tegen darmkanker volgens onderzoek. Kies voor verse melk of yoghurt voor een gezond dieet.
Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een twist kokosroom.
Een heerlijke trifle met huisgemaakte bananen en chocoladevla met daartussen cake en een scheutje plezier in de vorm van Baileys.
Citroenboter met geroosterde knoflook, heerlijk op een stukje stokbrood, maar ook erg lekker om op een stukje vis of kip te doen!
Chocolade in drievoud want deze chocolademousse taart bevat pure chocolademousse en witte chocolademousse met stukjes chocoladekoekjes.
Een heerlijk nagerecht boordevol fruit. De trifle van eierkoek met mandarijn en yoghurt is lekker, makkelijk te maken en zit vol vitamines.
Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert.
Tafel lekker !!
Rijnenborghstraat 22
3431 EZ Nieuwegein
Tel: 030 – 2072820
Mail: info@lekkertafelen.nl
KvK: 74097938
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.
Reacties