Crêpe suzette; flensjes in een zalige sinaasappelsaus
Een nagerecht uit de Franse keuken: de Crêpe suzette. Dit zijn superdunne flensjes geserveerd met een goddelijke sinaasappel-karamelsaus.
--
Een nagerecht uit de Franse keuken: de Crêpe suzette. Dit zijn superdunne flensjes geserveerd met een goddelijke sinaasappel-karamelsaus.
Een recept voor een stoer, maar ook luxe nagerecht. Het recept voor luchtige rijstepap met stoofpeertjes is leuk om in weekend te maken.
De lekkerste kwarktaart met sinaasappel maak je zelf. Met dit recept maak je kwarktaart met een bodem van havermoutkoekjes en pure chocolade.
Als je zelfgemaakte rijstepap met peren en chocolade als nagerecht op tafel zet, ben je verzekerd van blije gezichten. Dat wordt smullen.
Wat weet jij over de vetgehaltes in melk? Lees alles over het verschil tussen magere, halfvolle, volle en rauwe melk en maak betere keuzes.
Schwarzwälder Kirschtorte of Zwarte Woud taart is een echte klassieker die bestaat uit chocoladebiscuit, slagroom, kersen en kirsch likeur.
In de winkel noemen ze het vla met appeltaart. Bij ons heet het Oma's appeltjespudding. Die kun je echt zo lekker maken als je zelf wil.
Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread zelf! Gebruik verse ingrediënten en weet wat je eet!
Een luxe nagerecht met heel eenvoudige ingrediënten, maar bomvol smaak. De rijstepap met sinaasappel is verrassend anders en geweldig lekker.
Maak zelf heel makkelijk een lekker en verantwoord gebakje door eierkoeken met kwark en banaan te beleggen. Ook lekker als luxe ontbijtje!
Met roomboter geef je echt smaak aan je gerechten. Wat is het precies en wat kan er allemaal mee? Wij leggen het uit en geven recepten.
Rijstepap is zacht, romig, kleverig en een beetje zoet. Het is zalig troostvoedsel wat in heel veel landen regelmatig op tafel staat.
Eet je een toetje? Kies dan voor zelfgemaakt. Je weet dan wat je eet. En bij deze koffie-karamel pudding is dat een ware ontdekkingstocht.
Gebruik eens iets anders dan melk om een stamppot smeuïg te maken. Maak eens stamppot boerenkool met karnemelk, geserveerd met spek en worst!
De lekkere smaak van de yoghurttaart met limoen, en speculaasbodem komt niet uit een pakje maar van verse volle zuivel en echte limoenen.
Is boter nu boter, roomboter, of halfvolle roomboter? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Een overzicht van soorten boter.
Échte Gentse waterzooi, een ongeëvenaarde, oer-Vlaamse klassieker met kip. Zo maakte je kip nog nooit klaar!
Deze kwarkbollen rijzen tijdens het bakken, en daardoor zijn deze kwarkbollen supersnel gebakken. Noem het de Duitse variant op onze oliebol.
Heerlijk zacht en luchtig brood zonder gist dus snel gemaakt. Kwarkbrood is lekker als ontbijt, bij een kop koffie of bij de high tea.
Zalige romige rijstepap met appel in een mooie schaal met een geheimzinnige donkere streep, dat is een Hollands dessert op zijn best.
Boter is een lekkernij waar bijna iedereen blij van wordt. Maar dat roomboter maken, hoe doen ze dat eigenlijk? We leggen het hier uit.
Steel de show met een schaal vol karamel panna cotta met appeltjes, makkelijk om te delen en het staat zo gezellig!
Crème brûlée is een Franse klassieker die met slechts een paar ingrediënten gemaakt wordt. Dit dessert kun je heel goed zelf maken.
Truffelboter, een eenvoudig en smakelijk receptje én toch pure luxe! Dit receptje mag je niet laten liggen!
Simpel gebak met een luxe uitstraling, dat is deze meringue rol. Maar 5 ingrediënten en een klein beetje werk maar een groots resultaat.
Een werkelijk zalige champignon roomsoep die je met trots op tafel zet. Heerlijk romig, boordevol snaak en prachtig wit van kleur.
De klassieker uit de Nederlandse keuken, chipolatapudding. Een feestelijke pudding met een kleurrijke vulling van vruchtjes en bitterkoekjes.
Het basisrecept voor botersauzen. Een van de velen die je echt moet kennen. Je maakt er de lekkerste sauzen, soepen en zelfs kroketten mee.
Een bavarois van kwark met verse mandarijn, maar niet met rauwe eieren. De eieren in de bavarois van kwark worden eerst verhit.
Dit recept bewijst dat je voor een geweldig lekkere trifle met chocolade en hazelnoten geen uren in de keuken hoeft te staan.
Tafel lekker !!
Een nagerecht uit de Franse keuken: de Crêpe suzette. Dit zijn superdunne flensjes geserveerd met een goddelijke sinaasappel-karamelsaus.