Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier
In de winkel noemen ze het vla met appeltaart. Bij ons heet het Oma's appeltjespudding. Die kun je echt zo lekker maken als je zelf wil.
In de winkel noemen ze het vla met appeltaart. Bij ons heet het Oma's appeltjespudding. Die kun je echt zo lekker maken als je zelf wil.
Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread zelf! Gebruik verse ingrediënten en weet wat je eet!
Met roomboter geef je echt smaak aan je gerechten. Wat is het precies en wat kan er allemaal mee? Wij leggen het uit en geven recepten.
Eet je een toetje? Kies dan voor zelfgemaakt. Je weet dan wat je eet. En bij deze koffie-karamel pudding is dat een ware ontdekkingstocht.
In België noemen we kwark 'platte kaas'. Deze Belgische platte kaastaart wordt nét anders gemaakt dan zijn Nederlandse broertje.
Is boter nu boter, roomboter, of halfvolle roomboter? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Een overzicht van soorten boter.
Een zelfgemaakte kruidenboter is veel lekkerder dan kant-en-klaar. Met goed stokbrood is dat echt genieten. Roomboter en verse kruiden!
Deze kwarkbollen rijzen tijdens het bakken, en daardoor zijn deze kwarkbollen supersnel gebakken. Noem het de Duitse variant op onze oliebol.
Heerlijk zacht en luchtig brood zonder gist dus snel gemaakt. Kwarkbrood is lekker als ontbijt, bij een kop koffie of bij de high tea.
(Room)boter is een lekkernij waar bijna iedereen blij van wordt. Maar dat boter maken, hoe doen ze dat eigenlijk? We leggen het hier uit.
Crème brûlée is een Franse klassieker die met slechts een paar ingrediënten gemaakt wordt. Dit dessert kun je heel goed zelf maken.
Simpel gebak met een luxe uitstraling, dat is deze meringue rol. Maar 5 ingrediënten en een klein beetje werk maar een groots resultaat.
De klassieker uit de Nederlandse keuken, chipolatapudding. Een feestelijke pudding met een kleurrijke vulling van vruchtjes en bitterkoekjes.
Basisrecepten voor botersauzen. Een van de vele die je echt moet kennen. Je maakt er de lekkerste sauzen, soepen en zelfs kroketten mee.
Een bavarois van kwark, maar niet met rauwe eieren. De eieren in deze bavarois van kwark worden eerst verhit. Lekker met verse mandarijntjes.
Whoopie's zijn 2 kleine cakejes met een heerlijke vulling ertussen. Ze lijken op de macaron, maar qua smaak meer op een cupcake.
Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.
Geef gerechten meer smaak met beurre noisette ook hazelnootboter genoemd. Hoe je het maakt waarom leggen we je uit.
Vind je slagroom kloppen lastig en lukt het soms niet zo goed. Wij hebben de tips voor de perfect geklopte slagroom.
Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.
Check het recept of lees de infoEieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.
Check het recept of lees de infoEen echte bistro klassieker uit Frankrijk, eieren met mayonaise of oeuf mayonaise zoals de Fransen zeggen.
Check het recept of lees de infoJij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers