Crème fraîche; voor soepen, sauzen en meer
De beste zuivel voor warme gerechten is crème fraîche. Gebruik dit voor soepen, sauzen en meer romige gerechten als pasta's en curry's
De beste zuivel voor warme gerechten is crème fraîche. Gebruik dit voor soepen, sauzen en meer romige gerechten als pasta's en curry's
Ontdek hoe je zelf crème fraîche kunt maken. Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai je eigen verse crème fraîche.
Geniet van verse melk. Van ontbijt en lunch tot pudding, vla, pannenkoeken en sauzen. Melk is de basis voor veel zoete- en hartige gerechten.
Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Gebakken kwarktaart is een typische Duitse lekkernij boordevol verse zuivel. De taart is makkelijk te maken en is heerlijk fris van smaak.
Zalige Duitse kruidenkwark, heerlijk romig en boordevol verse kruiden. Lekker bij vlees en vis maar ook op de borrelplank of op brood.
In 10 minuten kun je vla zelf maken van verse boerenmelk. Als je die dan afwerkt met een lekkere topping naar keuze is het feest compleet!
Een liefhebber van cappuccino en latte zal regelmatig melk opschuimen. Wij vertellen hoe en welke melk de mooiste en lekkerste schuim geeft.
Een simpel gerecht wordt speciaal met dragonsaus, een zalige romige kruidensaus waar je de vingers bij opeet.
De definitie van vruchtenyoghurt is yoghurt + fruit. Veel fruit uiteraard. De gemiddelde vruchtenyoghurt voldoet hier niet aan.
De romige en zalig zoete karamel met de naam dulce de leche maak je makkelijk zelf van gecondenseerde melk.
Een heerlijk nagerecht van griesmeelpudding met rode bessensaus, oma wist het al, er is niet veel nodig om lekker te kunnen eten.
Zelf ijs maken, hoe leuk is dat. Alle varianten uitgelegd. Van zelf roomijs en waterijsjes tot sorbetijs maken. Mét en zonder ijsmachine.
Er zijn zoveel yoghurt soorten dat je vaak niet weet welke je moet nemen. Hier vind je de verschillen tussen de belangrijkste yoghurt soorten
Wat is nu eigenlijk het verschil tussen verse melk en houdbare melk en waarom smaakt verse melk van de boer totaal anders.
Je mag het geen Pêche melba noemen, maar deze kwark bavarois met nectarine en frambozensaus is er een heerlijke creatieve versie van.
Met een beetje liefde en geduld maak je zelf het lekkerste slagroomijs. Zalig in een ijscoupe of op een hoorntje.
Gebakken kwarktaart met verse rode bessen. Een heerlijk zomers taartje waaraan iedereen in één keer ziet dat je het zelf gemaakt hebt.
Soms lekker luxe, maar meestal erg eenvoudig. In welke vorm dan ook, van huisgemaakt appelgebak smult iedereen.
Check het recept of lees de infoHet is makkelijk om te verrassen aan tafel. Het recept voor eieren in kruidensaus is het bewijs. Doe er brood bij om de saus op te dippen.
Check het recept of lees de infoOntdek hoe je zelf crème fraîche kunt maken. Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai je eigen verse crème fraîche.
Check het recept of lees de info
Reacties van onze lezers